Slovan doma deklasoval Ružomberok: O slávnostný výkop sa postarala Vlhová!

Futbalisti ŠK Slovan Bratislava sa s majstrovskou sezónou rozlúčili víťazstvom 5:1 nad MFK Ružomberok v sobotňajšom stretnutí záverečného ...

Futbalisti ŠK Slovan Bratislava sa s majstrovskou sezónou rozlúčili víťazstvom 5:1 nad MFK Ružomberok v sobotňajšom stretnutí záverečného 10. kola nadstavbovej časti Niké ligy.

Fotogaléria

O slávnostný výkop sa postarala najúspešnejšia slovenská lyžiarka Petra Vlhová. Po zápase prebehlo odovzdávanie majstrovskej trofeje Esencia hry a oslavy s fanúšikmi priamo na hracej ploche.

Domáci boli od úvodu aktívnejší a v 20. minúte sa Kašia presadil hlavičkou. Krátko na to upravil Strelec na 2:0. Ružomberok však po polhodine znížil, keď Luterán trafil ľavý horný roh. Slovan ešte v prvom polčase pridal tretí gól, Barseghjan zakončil presne z hranice pokutového územia. Po hodine hry skóroval aj Tolič - 4:1. Výsledok ešte v úplnom závere skompletizoval Zmrhal.

Slovan vyhral ligu šiestykrát za sebou a celkovo štrnástykrát v najvyššej slovenskej futbalovej súťaži. Pred druhým FC DAC 1904 Dunajská Streda mali "belasí" v konečnej tabuľke priepastný pätnásťbodový náskok. V novej sezóne budú opäť reprezentovať slovenský futbal v Lige majstrov, ktorá bude mať nový formát a do skupinovej fázy postúpi až 36 tímov. Začne v 1. predkole (prvé zápasy 9./10. júla, odvety 16./17. júla). Meno súpera spozná na žrebe, ktorý je na programe 18. júna v Nyone. Ružomberok obsadil piate miesto, ale vďaka triumfu v Slovenskom pohári - Slovnaft Cupe získal miestenku v predkole Európskej ligy.

NL - 10. kolo skupiny o titul:

ŠK Slovan Bratislava – MFK Ružomberok 5:1 (3:1)

Góly: 21. Kašia, 24. Strelec, 40. Barseghjan, 61. Tolič, 90. Zmrhal – 30. Luterán. Rozhodovali: Glova – Štrbo, Pacák, 9028 divákov.

Slovan: Borjan (87. Trnovský) – Bajrič, Kašia (81. Vojtko), Wimmer – Blackman, Savvidis, Tolič 87. Mateáš), Marcelli (81. Pauschek) – Barseghjan, Strelec, Weiss ml. (67. Zmrhal)

Ružomberok: Frühwald – Gabriel, Zsigmund, Malý – Luterán, Lavrinčík, Chrien (79. Kotula), Selecký – Hladík (66. Boďa), Chobot (46. Domonkos) – Gerec (58. Tučný)

Na snímke radosť hráčov Spartaka po strelení gólu.
DAC a Trnava si vybojovali miestenku v pohárovej Európe: Michalovčania smerujú do baráže! Zobraziť článok

Libor Hudáček oslavuje po tom, ako strelil druhý gól v zápase B-skupiny Francúzsko - Slovensko.
Hudáček perlil v priamom prenose: Bol som na záchode... Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk