Vo futbalovom Slovane začali čistky: Kmotrík ml. prehovoril, kto v klube končí

Dres futbalového klubu ŠK Slovan Bratislava nebudú ďalej obliekať brankár Milan Borjan a obrancovia Richard Križan a Spyros Risvanis.

Dres futbalového klubu ŠK Slovan Bratislava nebudú ďalej obliekať brankár Milan Borjan a obrancovia Richard Križan a Spyros Risvanis.

Fotogaléria

Úradujúci šampión Niké ligy to oznámil v piatok prostredníctvom oficiálneho webu.

Borjanovi skončí hosťovanie z Crvenej Zvezdy Belehrad, dvojici obrancov vypršia kontrakty, ktoré klub nepredĺži. "Po vypršaní hosťovania v našom drese nepokračuje Milan Borjan. Zaslúži si samostatné poďakovanie za prístup i výkony počas celej sezóny, keď bol našou oporou a získal si sympatie fanúšikov. Nezabudneme, ako nás práve Milan podržal v kľúčovom dvojzápase s luxemburským Swiftom. Prajeme mu všetko dobré v kariére i osobnom živote, a ďakujeme za všetko, čo pre Slovan odviedol," povedal generálny riaditeľ klubu Ivan Kmotrík ml.

Borjan prišiel do kádra "belasých" počas minulého leta na ročné hosťovanie z CZ Belehrad. Účastník svetového šampionátu 2022 v Katare sa stal tímovou jednotkou, pričom celkovo odchytal 41 zápasov. Rozlúčkou so Slovanom bude pre neho sobotňajší záverečný zápas ligového ročníka s MFK Ružomberok.

"Do novej sezóny sme nepredĺžili kontrakty s Richardom Križanom a Spyridonom Risvanisom, ktorí v belasom končia. Aj im ďakujeme za odvedené služby a želáme všetko dobré v živote i kariére," poznamenal Kmotrík ml.


Slovan predĺžil kontrakt s Bajričom do roku 2028

Futbalový klub Slovan Bratislava v piatok predĺžil zmluvu so slovinským obrancom Kenanom Bajričom do roku 2028.

"Sme veľmi radi, že sme si poistili Kenana Bajriča ako oporu našej defenzívnej línie. Kenan odohral po návrate z hosťovania výbornú sezónu a potvrdil svoje nesporné kvality. Bolo pre nás prioritou zazmluvniť si ho na dlhšie obdobie, keďže pôvodný kontrakt sa blížil ku svojmu koncu. Kenan zostáva belasým minimálne do roku 2028, z čoho sa veľmi tešíme," vyhlásil pre oficiálnu stránku generálny riaditeľ klubu Ivan Kmotrík ml.

Dvadsaťdeväťročný Bajrič prišiel do Slovana začiatkom roka 2018 z Olimpije Ľubľana. Bol na začiatku úspešnej éry, keď sa tešil z titulov v sezónach 2018/19, 2019/20 i 2020/21. V belasom drese si zahral v skupine Európskej ligy na jeseň 2019. Od leta 2021 strávil dve sezóny na hosťovaní na Cypre. Po tom, ako sa pred rokom vrátil, patril k najvyťaženejším hráčom tímu. Naskočil do 44 z celkového počtu 51 súťažných duelov.

"Som veľmi rád, že vo svojej kariére budem pokračovať v Slovane Bratislava. Úprimne, keď som sa minulé leto vracal z hosťovania, tak asi málokto čakal, že sa to takto pekne vyvinie. O to som však radšej. Pôsobenie v Slovane si teraz užívam možno ešte viac než kedykoľvek predtým. V Európe som odohral prakticky všetko, získali sme titul, bola to veľmi vydarená sezóna, a už sa teším na tú ďalšiu aj s našimi fanúšikmi," povedal.

Martin Dúbravka bol ústrednou postavou Newcastlu United pri postupe do štvrťfinále FA Cupu cez Blackburn Rovers.
Dúbravka absolvoval emotívnu rozlúčku spolu s rodinou: Chytal v Newcastli naposledy? Zobraziť článok

Slovenský futbalista Juraj Kucka a Gerson Rodrigues.
Kucka si nebral servítku pred ústa: TAKTO sa správal problémový legionár! Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk