Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
23.09.2019 15:04 | Šport | Cyklistika
Foto

Peter Sagan pred svetovým šampionátom: Belgickým novinárom dal jasnú odpoveď

Slovenský cyklista Peter Sagan (29) túži po štvrtom titule majstra sveta, ale omieľanie tejto témy médiami či fanúšikmi nemá príliš v láske.

Počas víkendovej majstrovskej generálky na dvoch jednorazových pretekoch v Belgicku však musel odpovedať aj na otázky týkajúce sa jeho priamych ambícií na svetovom šampionáte v Anglicku.

Fotogaléria
4
fotiek v galérii

"Čo sa tým zmení, ak sa po štvrtý raz stanem majstrom sveta?" odpovedal Peter Sagan v interview belgickej športovej televízie Sporza. "Samozrejme, láka ma jazdiť na majstrovstvách sveta, ale zvíťaziť nebude jednoduché. Lepšie je zostať nohami na zemi. Ak sa konkrétne pýtate, nie, nesníva sa mi o tom, že zvíťazím na majstrovstvách. Dá sa však povedať, že je to môj cieľ," rozvinul svoje myšlienky Sagan.

Dvadsaťdeväťročný rodený Žilinčan zažil v rokoch 2015 - 2017 tri víťazné šprinty na majstrovstvách sveta, keď postupne triumfoval v americkom Richmonde, katarskej Dauhe aj nórskom Bergene. Vlani v rakúskom Innsbrucku na mimoriadne náročnej kopcovitej trati preteky nedokončil, ale tento rok v anglickom Yorshire vzhľadom na klasikársky profil trate opäť patrí medzi favoritov. Štyri tituly majstra sveta by boli historickým maximom, ktoré ešte nikto dosiaľ nedosiahol. Po tri zlaté medaily z pretekov s hromadným štartom má iba päť cyklistov, Sagan ich ako jediný získal v neprerušenej sérii. Aktuálny počet adeptov na zlato je pomerne široký, patria medzi nich aj najlepší Belgičania. Ktorí sú to podľa Sagana? "Najlepší sú pre mňa Greg van Avermaet a Philippe Gilbert. Pýtate sa aj na Remca Evenepoela, či môže zvíťaziť? Všetko sa môže stať v živote," uviedol Sagan.

 

Jeden z najväčších talentov svetovej cyklistiky Evenepoel vlani na MS v Innsbrucku ovládol časovku aj preteky s hromadným štartom, ale ešte v juniorskej kategórii. Teraz sa 19-ročný rodák z Aalstu v oboch súťažiach predstaví už medzi mužmi a s vysokými ambíciami. Napokon tento rok na ME v Alkmaare už bral zlato v individuálnej časovke v hlavnej mužskej kategórii. "Súťažil som s ním a očaril ma svojimi schopnosťami. Nech vyhrá čo najviac teraz, lebo neskôr to už bude mať iba ťažšie, budú si na neho dávať čoraz väčší pozor. Už nebude nováčik," doplnil Sagan na adresu Evenepoela pre Sporza TV.

Petrovi Saganovi budú na trati 285 km dlhých pretekov s hromadným štartom na MS 2019 pomáhať jeho tímoví kolegovia z Bora-Hansgrohe Erik Baška a brat Juraj Sagan. Štvrtým členom slovenského tímu pre mužské preteky elite bude Ján Andrej Cully z Dukly Banská Bystrica. Preteky sa uskutočnia v nedeľu 29. septembra so začiatkom o 9.40 h SELČ.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: SITA

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou News and Media Holding, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

Prezident Číny Si Ťin-pching a ruský prezident Vladimir Putin.
Vážne obvinenia! Desivé, akú dohodu má mať Čína a Rusko: Británia tvrdí, že má DÔKAZY
(ilustračné foto)
Európska vesmírna agentúra vybrala dve firmy: Dostanú obrovský balík a ťažkú úlohu
Old steel door that open to the outside. black and white image.
Ukrajina má málo vojakov: Začali prepúšťať väzňov, kto sa dostane von z basy?
Čierna diera
Fantastický objav! Zaujímavé, čo vedci zistili o čiernych dierach: Zásluhu na tom má aj náš rodák
Hrôzostrašné zábery z finálového duelu českého pohára.
Šokujúce zábery z Česka: Bitka fanúšikov priamo na ihrisku
Izraelský premiér Benjamin Netanjahu.
Netanjahu má ťažké srdce na európske krajiny: Uznanie palestínskeho štátu je odmena za teror, tvrdí
The sun and nine planets of our system orbiting.
Dohoda je na svete! Odpad musí z vesmíru zmiznúť, podieľalo sa na tom aj Slovensko: Aká bude prax?
Chlapec († 15) zomrel na párty v Rožňave: Kamaráti si ho fotili! Čo sa v byte hrôzy odohralo?
18 years old guy defends himself with his palm isolated
Ohavné ZVERSTVO! Bratia znásilnili dievčinu († 14) a potom... Ľudia žiadajú trest smrti
(ilustračné foto)
Zavedie Poľsko povinnú vojenskú službu? Minister na plné ústa, takéto sú plány
Businessman giving bribe money in the  envelope to partner in a corruption scam with black and white tone
Škandál na Ukrajine: Ex-námestníka šéfa prezidentskej kancelárie obvinili z korupcie, čo má za ušami?
Históriou otriaslo niekoľko atentátov na premiérov.
Atentát na Fica vyvolal na Slovensku hrôzu: Históriou otriaslo niekoľko podobne šokujúcich útokov