Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
14.03.2019 16:50 | Správy | Politika

Podľa SaS nastal pri Kočnerovi a Bašternákovi vážny obrat: Kedysi nedotknuteľné osoby sú za mrežami

Liberáli vítajú, že začala víťaziť spravodlivosť a začal sa rúcať svet dvoch kedysi nedoknuteľných osôb Ladislava Bašternáka a Mariana Kočnera.

Uviedla to na tlačovej besede podpredsedníčka strany Sloboda a Solidarita (SaS) Jana Kiššová. "Dnes nastal vážny obrat, Ladislav Bašternák, majiteľ bytu, v ktorom býva Robert Fico, dostal päť rokov basy. Jeho suseda Mariana Kočnera dnes obvinili z objednania ohavnej vraždy. Snaha a boj za spravodlivosť a tlak desiatok tisíc ľudí viedli ku konkrétnym výsledkom," uviedla s tým, že dnešok je pre celé Slovensko signál, že boj za spravodlivosť sa oplatí.

Poslanec NR SR za SaS Jozef Rajtár víta rozhodnutie druhostupňového súdu a rozsudok nad "daňovým podvodníkom" Ladislavom Bašternákom. "Je to krok pre spravodlivosť na Slovensko. Takých musí byť viac a my v našej snahe musíme pokračovať," povedal Rajtár a priblížil, že Bašternák bol odsúdený za ,,12 miliónov v keši". Dodal, že v minulosti na Bašternáka podal viaceré trestné oznámenia v súvislosti s neoprávnenými vratkami DPH, prvé dával v máji 2016 na stavbu komplexu Bonaparte. Rajtár pripomenul, že minulý rok dával trestné oznámenie za ďalšie prevody bytov v Bonaparte a aj trestné oznámenie za prevody vo Five stars residence.

Vo štvrtok informoval aj o tom, že polícia začala trestné stíhanie vo veci neodvedenie dane a poistného v prípade prevodov bytov na ulici Na zlatej nohe. "Na byt, kde býva prokurátor Bystrík Palovič. Vo februári polícia začala trestné stíhanie v tejto veci, Trestné oznámenie som dával v júli 2016," priblížil Rajtár s tým, že Bystrík Palovič bol prokurátor, ktorý protizákonne stíhal jeho asistenta Filipa Rybaniča. "Bystrík Palovič musel po pár týždňoch odísť z tohto prípadu, pretože sme jasne preukázali jeho prepojenie aj jeho otca s Ladislavom Bašternákom a vyšetrovanie pokračovalo bez neho. Prevody sú na byt Bystríka Paloviča mladšieho," uviedol Rajtár. Podľa neho má Palovič históriu nespravodlivých a účelových stíhaní politikov. "Konečne dochádza aj na takýchto ľudí," povedal.

Podľa neho snahy nie sú na konci ani v prípade vyšetrovania vraždy novinára Jána Kuciaka a archeologičky Martiny Kušnírovej. "Rozhodne sa pátranie vyšetrovateľov nekončí a musíme im držať palce, že príde na konečných objednávateľov, ktorí sú ešte väčšie zvieratá ako Marian Kočner," dodal Rajtár.

Podnikateľ Ladislav Bašternák pôjde do väzenia, zároveň mu prepadne aj majetok. Odvolací Krajský súd v Bratislave zrušil verdikt Okresného súdu Bratislava II. Ten odsúdil v kauze neoprávnených odpočtov DPH v novembri minulého roku podnikateľa na päť rokov nepodmienečne. Na rovnaký čas mal tiež zákaz podnikať. Verdikt, ktorý dnes nad obžalovaným vyniesol krajský súd, je rovnaký, avšak doplnený o prepadnutie majetku. Tým odvolací súd vyhovel odvolaniu prokurátora, ktorý namietal absenciu prepadnutia majetku v pôvodnom rozsudku. Verdikt krajského súdu je právoplatný.

Úrad špeciálnej prokuratúry Generálnej prokuratúry SR potvrdil informáciu o obvinení Mariana Kočnera v prípade úkladnej vraždy novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej. Uviedli to dnes dozorujúci prokurátori, ktorí tiež doplnili, že obvinenie je postavené na reálnych dôkazoch a nie na základe spoločenskej či mediálnej objednávky.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: SITA

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Sex môže vyvolať astmatické záchvaty rovnakým spôsobom ako intenzívne cvičenie. (ilustračné foto)
Je to v posteli čoraz väčšia NUDA? 13 potravín, ktoré nakopnú váš sexuálny život!
Z výsledkov výskumu vyplýva, že nám pravdepodobne hrozí vymretie.
Ľudstvo čaká KATASTROFA nevídaných rozmerov: Z toho, čo má prísť, behá mráz po chrbte
Záchranári mali plné ruky práce (ilustračné foto).
Leteckí záchranári v pohotovosti: Lyžiara musel po škaredom páde ratovať vrtuľník
(ilustračná foto)
Medvedica zaútočila na hubára! Zahnala sa po ňom a... Našli ho v takomto stave
Štyria hráči spod Tatier majú podpísané jednocestné zmluvy: Erik Černák (Tampa Bay Lightning), Martin Fehérváry (Washington Capitals), Adam Ružička (Calgary Flames) a Tomáš Tatar (Colorado Avalanche).
Adam Ružička má nového agenta: Pridá sa k Slovákom v Rusku? TIETO kluby sú v hre!
Pri prevrátení vlečky ťahanej traktorom sa  zranilo 30 ľudí.
Vlečka ťahaná traktorom sa prevrátila: Zranilo sa viacero mladíkov, niektorí vážne
Police in hi-visibility jackets policing crowd control
Hrôza na škole! Násťročný mladík chcel vraždiť: Sila, čo malo byť útočnou zbraňou
(ilustračné foto)
Polícia má na stole poburujúci prípad: Zlodeji okradli seniorov o desaťtisíce eur! Bezočivé, ako k tomu došlo
Mislav Rosandič.
Foto
Agent prezradil novinky o Rosandičovi: Je spokojný so životom v Rusku a bude pokračovať v KHL!
Princ Harry a William
William nedovolí, aby sa Harry k chorej Kate priblížil: To, čo jej urobil, bratovi NEODPUSTÍ!
dangerous infectious insect mite crawls on the skin of the fingers of the human hand to suck the blood
Kliešťová sezóna je v plnom prúde: Čo robiť, ak si jedného nájdete na pokožke? Zlý postup môže mať fatálne následky
Na snímke prezidentka SR Zuzana Čaputová
Prezidentka Čaputová na rovinu: TOTO bolo jedno z najlepších rozhodnutí Slovenska!