Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
20.10.2016 11:55 | Tip od Vás | Slovensko
FotoVideo

Rezal ma zaživa, skoro ma zabil! Pacientky falošného plastického chirurga prehovorili: Slová plné bolesti!

Svoje telo vložili do rúk falošného plastického chirurga! Mnohé Slovenky trpko oľutovali, že sa s nádejou na zlepšenie kriviek obrátili práve na arabského lekára Yassina Ghaziho, ktorý je garantom kliniky Adelais Clinique v lukratívnom centre Bratislavy.

Boli ste pacientom tohto lekára? Napíšte nám na tip@novycas.sk!


 Vďaka podnetu nespokojnej pacientky sa totiž zistilo, že lekár ženy operoval bez potrebnej licencie na poskytovanie zdravotnej starostlivosti. Na sociálnych sieťach dokonca zverejňoval zakrvavené telá žien pri operácii. Do redakcie Nového Času sa ozvalo niekoľko oklamaných žien, ktorým tento muž plastiku pŕs poriadne pokazil. Aký trest mu hrozí?

Nad klinikou visí poriadne mastná pokuta! Po tom, ako bola jedna z pacientiek plastického chirurga Yassina Ghaziho so službami kliniky nespokojná, podala podnet na Úrad pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou (ÚDZS). Netrvalo dlho a na povrch vyplávali zarážajúce zistenia - estetická klinika Adelais Clinique na Ventúrskej ulici v hlavnom meste nemá od Bratislavskej župy povolenie na poskytovanie zdravotnej starostlivosti.

„Klinika môže dostať pokutu vo výške asi 33-tisíc eur,“ povedal v stredu na tlačovej konferencii predseda Bratislavského samosprávneho kraja (BSK) Pavol Frešo s tým, že už podpísal predbežné opatrenie, ktorým jej zakázal činnosť. Správne konanie by malo byť ukončené v najbližších dňoch, kraj teraz čaká na vyjadrenie kliniky. S falošným lekárom Yassinom Ghazim, ktorý nemal pridelený kód na plastickú chirurgiu a ženy teda operovať nesmel, sa snažil skontaktovať aj Nový Čas. Na klinike, kde ešte pred časom „úradoval“, nám nikto neotváral a Ghazi nám nezdvíhal ani telefón.

Prsníky robil dva dni

Novému Času sa ozvalo niekoľko žien, ktoré mali s pochybným chirurgom osobnú skúsenosť. Spoveď pacientky, ktorú máme k dispozícii, naháňa hrôzu. „Prvú operáciu mi robil 5 hodín, poslednú som už revala od bolesti, lebo som všetko cítila,“ hovorí žena, ktorá sa zverila do jeho rúk. Po istom čase zistila, že lekár operáciu zbabral a tak žiadala nápravu. „Druhýkrát ma skoro zabil, bez anestézie som bola rezaná doslova zaživa,“ dodáva s chvejúcim sa hlasom mladá žena. Ďalšia čitateľka priznala, že si Ghazi za plastickú operáciu vypýtal 4 500 eur a spôsobil jej závažné zdravotné problémy.

Otvoriť galériu

Podľa informácií Nového Času jej mal najskôr sedem hodín operovať jeden prsník, potom ženu poslal na noc do jedného z bratislavských hotelov. Druhý prsník mal operovať až na druhý deň a vkladanie implantátu mu trvalo zhruba deväť hodín. Keď skončil, pacientku mal v ukrutných bolestiach opäť poslať spať do hotela. Tam ju dvakrát ratovala záchranka. Ani po dvoch mesiacoch od operácie žena nie je zotavená. Trpí bolesťami, nevládze vstať z postele, má roztrhnutý sval a implantáty má ešte stále v tele. „Bola som jednou z jeho pacientiek, ktoré boli oklamané... Bola som u neho v auguste,“ napísala Novému Času ďalšia pacientka falošného plastického chirurga. Podľa informácií Nového Času mal chirurg ženy operovať pod lokálnou anestéziou a mal používať aj implantáty s blížiacou sa expiráciou.

Otvoriť galériu

Na čo majú ženy nárok pri sfušovanom zákroku?

Marek Benedik, advokát:

- Poškodený môže podať žalobu o náhradu škody spôsobenej na zdraví. Škoda na zdraví je ujma, ktorú možno vyčísliť v peniazoch. Postupuje sa podľa zákona o náhrade za bolesť a o náhrade za sťaženie spoločenského uplatnenia, v ktorom sú jednotlivé typické ujmy na zdraví obodované. Dotknutá osoba sa môže domáhať náhrady aj za ujmu, ktorá sa nenahrádza podľa uvedeného zákona. Dotknutá osoba môže podať žalobu o ochranu osobnosti. Ide napríklad o ujmu spojenú s narušením spoločenských vzťahov, náhradu za psychické problémy a pod. Výšku primeraného zadosťučinenia v peniazoch v tomto prípade určí súd podľa vlastnej úvahy.

Otvoriť galériu

Akákoľvek indiskrétnosť môže skončiť u právnika

Helena Ježovitová, plastický chirurg

- Ak klientka prišla k lekárovi na konzultáciu, má právo sa ho povypytovať na jeho prax a licenciu. Niektorí ju majú na pečiatke vyvesenú v konzultačnej miestnosti alebo priamo k dispozícii. Klientka má právo kedykoľvek odstúpiť od operácie. Diskrétnosť je úplnou nevyhnutnosťou. Akákoľvek indiskrétnosť, aj keď sa môže javiť nevinne, môže skončiť u právnika. Pred operáciou podpisuje klientka informovaný súhlas, kde sú uvedené aj možné komplikácie, ako sa budú riešiť, prípadne koľko bude stáť opravná operácia. V prípade, ak sa vracia nejaký obnos klientke, je to cena za prácu chirurga a personálu.

Takto si overíte kliniku

- vyvesený cenník musí byť schválený krajom

- na viditeľnom mieste musí byť uvedené obchodné meno a odborné zameranie

- ak sa klinika nenachádza na internetovej stránke www.e-vuc.sk, nemá povolenie

- subjekt môže mať povolenie aj od ministerstva zdravotníctva, a to v prípade, ak pôsobí vo viacerých krajoch naraz

Klinike hrozí pokuta až 33-tisíc eur

Klinika Adelais Clinique nemá od župy povolenie na poskytovanie zdravotnej starostlivosti. Predseda kraja Pavol Frešo už podpísal predbežné opatrenie, ktorým jej zakázal činnosť. Klinika môže dostať pokutu asi 33-tisíc eur. Správne konanie by malo byť ukončené do niekoľkých dní.

{{ question.text }} *
  • {{ displayedQuestions > 1 ? 'Stránka' : 'Otázka' }} {{ currentPage }}/{{ totalPages }}
{{ question.text }}
{{ answer.text }}
{{ displayPercent ? Number(answer.percent).toFixed(2) + '%' : answer.votes }}
Hlasovalo: {{ poll.votes }}
Vyhodnotenie
Úspešnosť
{{ succeeded.percent }}%
Počet správnych odpovedí
{{ succeeded.count }}/{{ questions.length }}
Ďakujeme za vyplnenie dotazníka.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: lab, Novy Cas, nin, nh, kuk

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


8:48 hod. Zakrátko vyšiel a veľmi mu nebolo do reči.
Foto
Na súd s Černákom prišla aj jeho krásna priateľka Monika: Mikuláš povedal len 2 strohé slová
V koncerne VW pracoval niekoľko rokov v rámci rôznych značiek.
Foto
Jozef Kubáň prerazil vo svete automobilového dizajnu: Čínske fára bude navrhovať Slovák!
Zamestnanci RTVS protestovali v čiernom oblečení.
Nový zákon Šimkovičovej vyvoláva vášne: Zamestnanci RTVS protestovali v čiernom
Gukeš D sa počas Turnaja kandidátov snažil zachovať si chladnú hlavu.
Mladý Ind môže prepísať históriu šachu: Prefíkaná taktika ho dostala až k vrcholu!
Elle sa živí ako morská víla.
Foto
Kráľovský plat sexi morskej víly: Za jej služby sú ochotní zaplatiť astronomické sumy
Americký prezident Joe Biden
Dobré správy pre Pásmo Gazy, Američania začali s výstavbou móla: Humanitárna pomoc by mala byť dostupnejšia
Generálny tajomník NATO Jens Stoltenberg
Stoltenberg to už nevydržal a povedal to bez okolkov: Tvrdá kritika Číny
Ilustračné foto
Opitý turista vystrájal na ceste, zachytilo ho auto: Zaujímavé, čo mu malo zachrániť život
Ruský prezident Vladimir Putin
Putin plánuje dôležitú návštevu: To, kam sa chystá, veľa napovie o budúcnosti Ruska
Český hokejový tréner Vladimír Růžička.
Foto
Bývalý tréner Slovana Bratislava má nové angažmán: Neuveríte, koho povedie Růžička!
Novi Sad, Serbia - May 5, 2015: McDonalds and McCafe Signs on Post to mark fast food restaurant. Illustartive editorial for McDonalds expansion in Eastern Europe.
Zaujíma vás, prečo kola z McDonaldu chutí inak? Nie je to náhoda! Tajomstvo odhalené
Na snímke podpredsedníčka Európskej komisie (EK) a komisárka pre hodnoty, transparentnosť a spravodlivosť Věra Jourová.
Príde Slovensko o eurofondy?! Jourová to povedala jasne: O STVR a zrušení špeciálnej prokuratúry si myslí, že…