Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
04.10.2016 12:03 | Prominenti | Domáci Prominenti

Dara Rolins smúti za najlepšou kamarátkou Evou († 36): Smrť si po ňu prišla až dvakrát!

Slová, z ktorých mrazí! Keď speváčka Dara Rolins (43) naposledy komunikovala s milovanou manažérkou a priateľkou Evou († 36), netušila, že to budú posledné správy, ktoré si dlhoročné kamarátky a spriaznené duše vymenia.

Okolnosti sú o to smutnejšie, že smrť si po speváčkinu Evičku, ako ju s láskou volala, chcela prísť už skôr... Mladá žena totiž v čase, keď podstupovala náročnú onkologickú liečbu, zažila klinickú smrť!

Manažérka a blízka kamarátka Dary Rolins Eva Skallová († 36), ktorá prehrala svoj boj s rakovinou, počas liečby zažila niečo, z čoho sa dlho spamätávala. Statočná mladá žena sa totiž už raz pozrela smrti do očí. Stalo sa tak, keď podstupovala náročnú liečbu ťažkej choroby.

 

„Pamätám si, ako som sa prebudila v nemocnici, okolo mňa sedela celá rodina. O niekoľko dní som sa dozvedela, že sa so mnou vlastne prišli rozlúčiť, lebo som päť hodín predtým upadla do klinickej smrti...“ prezradila Eva v rozhovore pre časopis Tvoj štýl v čase, keď bola odhodlaná nepoddať sa ochoreniu. Neviem, prečo som sa vrátila, len som si potom niekoľkokrát vravela: „Bože, keď som to prežila a vrátila sa, teraz to už nevzdám!“ dodala vtedy odhodlane Skallová, ktorej život náhle vyhasol minulý utorok.

Otvoriť galériu

Mladá žena, ktorá príliš skoro odišla do neba, najviac chýba osemročnej dcérke Charlottke. „Zostal som úplne sám s milujúcim dieťaťom bez mamičky. Mám veľký problém, ktorý vôbec neviem, ako budem riešiť,“ povedal českému Blesku bývalý Evin manžel Jiří, z ktorého hlasu bolo cítiť veľké zúfalstvo. Hoci boli rozvedení, stál po jej boku aj v čase choroby a vychádzali spolu dobre, aj keď Eva žila s partnerom Václavom. „Mama Charlottke veľmi chýba. Vedela, že ju má veľmi chorú, ale čakala na jej uzdravenie. Eva jej hovorila, že to bude už o chvíľu,“ uviedol pre Blesk blízky priateľ Skallovej.

Otvoriť galériu

Posledná sms

Samotná Dara, ktorá sa nestihla s milovanou priateľkou rozlúčiť, si s ňou vymenila aspoň pár esemesiek predtým, než odletela na Kubu a potom do Spojených arabských emirátov. Práve tam ju zastihla krutá správa. „Posledná sms od Evičky bola tá, v ktorej mi odpovedala na otázku, či sa zastaví na natáčaní. Jasan, počítaj so mnou.“ Posledné správy od doktorov boli totiž povzbudivé. Všetko sa obrátilo naruby v jednom príliš krátkom okamihu. „Nedokážem tieto veci akceptovať s chladnou hlavou,“ napísala na sociálnej sieti Rolins, ktorá sa zo svojej bolesti so slzami na krajíčku vyspievala na víkendovom koncerte v Žiline.

Klinická smrť je umieranie

Igor Vozár, internista:

Existujú hraničné, časovo veľmi obmedzené komatózne stavy, keď prestane biť srdce, prúdiť krv v cievach, zastaví sa dýchanie a mozog a ostatné orgány prestávajú byť zásobované kyslíkom. V štádiu klinickej smrti je ešte možný návrat človeka medzi živých. Ľudia, ktorí prežili klinickú smrť, zažili „iba“ umieranie. Jednotlivé tkanivá a orgány pritom nezomierajú naraz. Až keď mozog stratí všetky svoje funkcie a človeka už nie je možné oživiť, hovoríme o biologickej smrti.

Skúsenosť má aj Patrasová

Otvoriť galériu
Herečka Dáda Patrasová.
Zdroj: showpix.cz

Herečka Dagmar Patrasová pred niekoľkými rokmi takmer zomrela po operácii krčnej chrbtice. „Naraz ma všetko prestalo bolieť a videla som sa zhora. Videla som dve televízne obrazovky. Na ľavej obrazovke som videla stáť moje deti a nejaký mužský hlas opakoval: nesmieš, nesmieš... Došlo mi, že nesmiem odísť kvôli deťom “ povedala pre Nový Čas. „Bol to zážitok, keď sa vo mne čosi zlomilo. Zážitok, po ktorom aj keby som nebola veriaca, stanem sa ňou. Vnímam život ináč ako dovtedy,“ uzavrela herečka.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: ms, Novy Cas, nin, mm

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Péter Magyar, kritik vlády maďarského premiéra Viktora Orbána.
Popularita Orbánovho najväčšieho súpera stúpa: Jeho strana raketovo vyskočila
Obrovská komplikácia pre českú televíziu: Známy expert mal vážnu autonehodu!
Odchádzajúci minister Sergej Šojgu so svojím nástupcom Andrejom Belousovovom (vľavo).
Výmena ruského ministra veľa napovedá: Krajina sa mení, už nebude ako predtým
Melinda Gatesová
Gatesova exmanželka urobila nečakaný krok: Nad jej rozhodnutím krúti hlavou aj Bill
Foto
Dojemné gesto: Hrdina Američanov poslal po zápase darček Nemcovmu otcovi!
Ruský prezident Vladimir Putin (vľavo) a minister zahraničia Sergej Lavrov
Putinova pravá ruka odhalila tajné plány: Svetová vojna na spadnutie! Európske štáty už podnikajú kroky
Ukrajinský vojak strieľa z húfnice (ilustračná fotografia).
Rusi sa skupujú pri Charkove, je tam 30-tisíc vojakov: Čo chystajú? Takto to vidia Ukrajinci
Zrážka nákladného a osobného auta sa neobišla bez vážnych následkov
Zrážka nákladiaku s osobným autom sa neobišla bez následkov: Ženu museli previezť do nemocnice
Foto
Slováci po zápase s USA: Nemcovi sa dva body nemália, Kelemen sa teší na pivo
(ilustračné foto)
Bežný stav ako zabijak mladých žien: Pred 40-kou si dajte pozor na TENTO príznak
small plane crashes through fence in emergency landing
Tragédia pri Jihlave: Spadlo malé lietadlo, pilot nehodu neprežil
Bigboard spadol na čerpaciu stanicu.
Obrovský bigboard spadol na benzínku: Pod troskami uviazli desiatky ľudí