Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
12.05.2016 04:00 | Správy | Politika
Video

Na asistenta Nicholsonovej sa valia vážne obvinenia: Ak sa toto potvrdí, bude to ŠKANDÁL!

Obohacoval sa na úkor verejných peňazí? Podľa nového štátneho tajomníka na ministerstve školstva Erika Tomáša si bývalý ekonóm Metodicko-pedagogického centra Jozef Kováč na svoj súkromný účet ulieval peniaze štátnej inštitúcie.

Dokopy malo ísť o 38 000 eur. Kuriózne je, že Kováč v súčasnosti pôsobí ako poslanecký asistent podpredsedníčky parlamentu Lucie Nicholsonovej. Tá ho však bráni.

Kováč pracoval v organizácii priamo riadenej ministerstvom školstva ešte minulý rok. Až kým Metodicko-pedagogické centrum nezačalo lietať v škandále, pri ktorom sa zistilo, že z organizácie odišlo 460 000 eur na falošný účet, čo mal podľa centra umožniť Kováč, za čo ho riaditeľka prepustila. Sám ekonóm všetky obvinenia popieral. Najnovšie však štátny tajomník a bývalý vedúci tlačového odboru premiéra Fica Erik Tomáš vytiahol, že Kováč si mal na svoj súkromný účet a účet spriaznených osôb vyplácať peniaze z organizácie. Dokopy malo ísť o 16 platieb v celkovej sume 38 000 eur.

Otvoriť galériu

Prezradila ho zmluva

K vyplácaniu peňazí malo podľa Tomáša dôjsť tak, že ekonóm vypracovával fiktívne dohody o vykonaní práce, alebo vypracovával duplikáty krycích listov a faktúr k reálnym platbám. „Na tieto krycie listy a faktúry namiesto čísiel účtov osôb, ktoré boli reálnymi prijímateľmi, uvádzal svoje súkromné čísla,“ skonštatoval štátny tajomník. K dispozícii má vraj viacero dôkazov. Médiám ich však neukázal.

Na toto zistenie mala poslúžiť zmluva, ktorú Kováč podpísal ako asistent podpredsedníčky parlamentu Lucie Nicholsonovej. „Táto zmluva, ktorá je zverejnená na internete, obsahuje aj jeho číslo účtu,“ vysvetlil Tomáš. Podľa štátneho tajomníka je veľké podozrenie, že Kováč mal v MPC dvoch komplicov, ktorí mu pomáhali zahladiť stopy v záverečnej uzávierke. Podali tak trestné oznámenie na Generálnu prokuratúru.

Otvoriť galériu

Je to politický útok

 

Lucia Nicholsonová však svojho asistenta bráni. „Pre mňa je to v rovine - jedna pani povedala. Pán Tomáš by si mal uvedomiť, že je štátny tajomník, a nie vyšetrovateľ, prokurátor ani sudca. A platí prezumpcia neviny,“ uviedla poslankyňa. Kováča však plánuje s týmito zisteniami konfrontovať a počkať si na jeho vysvetlenie.

„Pokiaľ to nebude dostačujúce, tak možno s ním ukončím spoluprácu,“ dodala Nicholsonová. Sám Kováč tvrdí, že v centre pracuje ako ekonóm od roku 2014, prebehlo tam množstvo vládnych auditov a ani jedna z kontrol sa nevyjadrila ako včera prezentoval Tomáš. „Beriem to ako politický útok na pani Nicholsonovú a moju osobu. Budem sa právne brániť,“ dodal ekonóm.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: mač

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou News and Media Holding, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


New York, USA - June 17, 2019: Image of the front of the Lego store situated on the Rockefeller Plaza.
Foto
Nové modely stavebníc LEGO: Aha, čo si môžete poskladať! To musíte vyskúšať
Americký minister zahraničných vecí Antony Blinken.
Rusko za všetko zaplatí, a to doslovne: USA sa o to môže postarať, tvrdí americký minister Blinken
Sexi atlétka dráždi fanúšikov: Postup na olympiádu oslávila v bikinách!
Vlajka Maďarska (ilustračná fotografia).
EÚ odklepla nový migračný pakt: Maďarsko sa búri! Škodlivé a nerozumné... tvrdia
(ilustračné foto)
V Írsku chcú klepnúť po prstoch fajčiarom: Rázne rozhodnutie, pozrite sa, čo vymysleli
Britský kráľ Karol III.
Foto
Kráľov PRVÝ oficiálny portrét uzrel svetlo sveta: Wau! Čo si o ňom myslíte?
Jedna z leteckých bômb zasiahla 15-poschodový bytový dom v Charkove.
Okamihy hrôzy v centre Charkova: Na mesto dopadli bomby, počet zranených narastá
Obrovský požiar pri Bratislave.
Aktualizované
Pri Bratislave vypukol OBROVSKÝ požiar: Hustý dym je vidieť na kilometre!
Autobus vezúci farmárov sa zrazil s osobným autom.
Foto
Tragická nehoda! Autobus na Floride sa zrazil s autom: FOTO naháňa hrôzu
Foto
Rusnák o Slafkovského formácii: Som z nich sklamaný, už by mali začať bodovať!
Český premiér Petr Fiala.
Prečo Česi nepodporili migračný pakt? Premiér Fiala vysvetľuje: Podľa neho nie sú jediní
Foto
Dôchodca chce zatočiť s výmoľmi: Fantastický nápad! Myslíte, že by sa to uchytilo aj u nás?