Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
26.04.2016 16:00 | Správy | Zahraničné správy
Foto

Dievčina roky bojovala s ťažkou anorexiou: Našla nový zmysel života a vyzerá úžasne!

Posledné dva roky života bojovalo mladé dievča všetkými možnými spôsobmi proti ťažkej anorexii, ktorou trpela. Vďaka zdravému životnému štýlu a cvičeniu nad chorobou konečne vyhrala.

Britka Aroosha Nekonam (25), študentka práva, roky bojovala s poruchami príjmu potravy až sa jej stav zhoršil natoľko, že jej začali vypadávať vlasy a lekár jej odporučil používať invalidný vozíček. Chôdza bola pre ňu príliš namáhavá a vytvárala veľký tlak na srdce. Keď si uvedomila, čo sa s ňou deje, nedokázala sa s tým zmieriť.

Success is not linear... For all those days you struggled to get out of bed, to wipe away the tears and pretend that the hollow feeling was not there. To end the day telling yourself "I'll do it tomorrow" and having to fight the same feelings again and again. Facing your fears 4/5 times a day. Every moment is a battle against yourself. But you pick yourself off that bathroom floor and you push and push. Recovery has ups and downs. One step forward two steps back. But don't let anyone discredit your effort , you keep trying , be proud of the little accomplishments soon they will add up to the biggest one that can save your life. ❤️ #dontgiveup #progressnotperfection #recovery #recoveryispossible #anorexiasurvivor #ibeated #smallbutstrong #girlswholift #girlswhosquat #girlswithmuscle #transformationtuesday #strongnotskinny #skinnytostrong #fitfam #fitspo #fitlife #fitfamuk #instafit #fitnesschick #fitnessjourney #fitnessmotivation #fitsporation #youtube #youtuber #bikiniathlete #bikinicompetitor #bodybuilding #bodybuilder #neda #nedawareness

Fotka uverejnená používateľom Aroosha Nekonam (@arooshanekonam),

Mladá študentka bola vždy aktívna a fit, tancu sa venovala od troch rokov. V puberte sa extrémne zamerala na svoje telo a vynechala zo stravy tučné jedlá. Na tom by nebolo nič zlé, keby sa z toho nestala posadnutosť. Každé kilo, ktoré schudla, bolo pre ňu "malým víťazstvom". Čím viac chudla, tým viac choroba ovládala jej telo a myseľ.  

Morning my loves , today is another day to love and appreciate your body. If you were to speak to your body what would you say? Dear body I am so sorry for mistreating you. It started out great , I was on the right track but I took it too far. I starved you and punished you, spoke badly to you, preventing you from experiencing anything beautiful. I blamed you for everything that was going wrong in my life and never thanked you. I do not judge you for losing confidence in me. But even after all that You persevered and gave me the inner strength to continue living. You gave me hope. I promise from now on to honour and respect you . Thank you for never giving up on me.😘 #transformation #transformationtuesday #motivation #skinnytostrong #ibeatanorexia #smallbutstrong #girlswholift #girlswhosquat #girlswithmuscle #bikinicompprep #bikinicompetitor #bikiniathlete #weightlifter #bodybuilding #bodybuilder #youtube #youtuber #fitfam #fitspo #fitfamuk #instafit #fitnesschick #fitnessjourney #fitnessmotivation #lettertomybody

Fotka uverejnená používateľom Aroosha Nekonam (@arooshanekonam),

Aroosha vie, že tým čo robila ohrozovala svoje zdravie a život, no nebola schopná to zastaviť. "Anorexia nie je voľba. Nemá to čo dočinenia s márnivosťou. Za všetko môže vaša hlava. Je to závislosť," povedala pre metro.co.uk.

Mama sa rozhodla vyhľadať odbornú pomoc a zobrala ju k psychiatrovi. Celé týždne popierala, že má problémy. Keď sa pozrela do zrkadla nevidela samú seba, ako chorú a podvyživenú. Oči jej otvoril až odporúčaný invalidný vozík, ktorý by musela používať. "Viac než čokoľvek iné som sa chcela uzdraviť pre svoju rodinu. Prešli si kvôli mne peklom a už to nedovolím," dodala.

Thank you is a phrase used very often but I truly mean it. Thank you for the support and encouragement. I want to help spread awareness and all of you are helping me do that . You are beautiful souls. I am so Honored that I can inspire you, and I love receiving all your comments and messages. Please guys , direct message on instagram is not an ideal way for me to answer your questions. My email is in my bio , please contact me there. If its of any interest I would be happy to do a Q and A video where I answer a bunch of questions at once? Please comment below if this is something that you think would be beneficial to you all. You guys give me strength. I hope I can pass some on to you. 💪🏻

Fotka uverejnená používateľom Aroosha Nekonam (@arooshanekonam),

 

S rodinou naplánovali návštevu odborníka v Južnej Afrike. Lekári ju varovali, že let by nemusela prežiť. Vtedy sa rozhodla, že musí niečo zmeniť. Jej cesta nebola ľahká, no s pomocou rodiny, priateľov a terapeuta, našla nový životný cieľ. Posilňovňa, joga a pomoc odborného dietológa ju postavili opäť na nohy. 

"Bolo mi zle z predstavy, že by som mala prestať jesť a byť zasa krehká. Chcem byť silná. Nechcem používať cvičenie ako trest, som po ňom šťastná," priznala. O svojom príbehu sa vďaka fotkám podelila aj s užívateľmi na sociálnych sieťach. Chce tým zvýšiť povedomie o tejto chorobe a pomôcť ľuďom, ktorí ňou trpia.   

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: nž, Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Tréner Craig Ramsay už v najbližších dňoch oznámi konečnú súpisku na MS
Príprava reprezentácie pred MS v hokeji vrcholí: Príchod prvých posíl zo zámoria!
Polícia prosí o pomoc ľudí, ktorí majú akékoľvek informácie k totožnosti muža na priložených fotografiách.
Záhada odcudzeného noža z bratislavskej výstavy: V prípade zmiznutej vzácnosti nastal posun!
Medveď hnedý (ilustračné foto)
Novela zákona o regulácii medveďov: Bude výskyt šelmy rovnako nebezpečný ako zemetrasenie?
Young depressed woman
Žena pri manželovi prežívala peklo: Kopance a vulgarizmy! Neuveriteľné, čo jej zakazoval
Minister životného prostredia Taraba má na krku malér.
Tomáš Taraba odvolal riaditeľa významnej inštitúcie: Funkciu šéfa preberie tento muž
Bývalý argentínsky futbalista Diego Maradona.
Veľký zvrat v prípade smrti Maradonu: Lekárska správa odhaľuje, čo ho skutočne zabilo!
Dara Rolins zverejila fotky po estetickom zákroku, ľudia ju nespoznávajú.
Foto
Dara po drsnej kritike zverejnila ďalšiu FOTO po plastike: Štipľavý ODKAZ hejterom!
(ilustračné foto)
Úmrtie študenta († 17) na internáte v Piešťanoch: Čo sa mladému chlapcovi malo stať osudným?
Machala zapochyboval o guľatosti Zeme.
Váš Tip
Vedci reagujú na Machalu: Takto si guľatosť Zeme môžete overiť aj bez cesty do vesmíru
Bývalý policajný funkcionár NAKA Branislav Bakoš dostal trest päť rokov väzenia.
Polícia reaguje na zmeny v NAKA: Táto vec stále ostáva prioritou
Pospíšil má za sebou dobrú sezónu v NHL.
Nováčik v reprezentácii, útočník Calgary Martin Pospíšil: Teším sa na partiu i Ramsayho!
Verí, že do poroty v Let’s Dance v nedeľu zasadne.
Foto
Finále Let's Dance je za rohom: Vieme, kto si sadne do porotcovského kresla!