Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
02.04.2016 14:16 | Správy | Politika

Bugár sa stretol so Sulíkom a oheň bol na streche: Padali poriadne ostré slová!

Ak by sa potvrdili podozrenia v kauze DPH, v ktorej sa objavuje minister vnútra Robert Kaliňák, bol by to problém.

V diskusii RTVS Sobotné dialógy to povedal predseda vládnej strany Most-Híd Béla Bugár. Kým sa kauza nevyšetrí, podozrenia ho nezaujímajú. "Takýto minister nemá čo robiť vo funkcii Béla, veď to vieš. Tie podozrenia sú také masívne, že toto nie je na mieste. Mal by aspoň zložiť funkciu na dobu, kým sa to vyšetrí. To sa v slušnej krajine robí," zdôraznil líder opozičnej SaS Richard Sulík. "Podozrenia ma nezaujímajú, kým sa to nevyšetrí. Pokiaľ by sa vyšetrilo a potvrdilo, čo sa hovorí v podozreniach, tak by bol problém," reagoval Bugár. Dodal, že kauzy sa opakovať nesmú, pokiaľ by k tomu došlo, musí padnúť minister.

Sulík neverí, že sa kauzy vyšetria, keďže vyšetrovatelia sú podriadení Kaliňákovi. "Práve preto by nemal byť vo funkcii," vyhlásil. Bugár sa ho pýta, či je prokurátor podriadený ministrovi vnútra. Zdôraznil, že ministerkou spravodlivosti je Lucia Žitňanská z Mosta-Híd a nie zástupca Smeru-SD. "Tá je tam nepodstatná," poznamenal Sulík.

Bugár zároveň verí, že so Žitňanskou v čele rezortu justície sa podarí Mostu-Híd presadiť jeho protikorupčný balíček. A to aj napriek tomu, že na postoch ministra vnútra, generálneho prokurátora či špeciálneho prokurátora sa po voľbách zmena neudiala. "Je to celé na smiech. Na ministerstve vnútra, kam patria vyšetrovatelia, tam sa veľa nezmení, kým tam bude sedieť Kaliňák, neverím tomu," reagoval Sulík.

 

Ostrá diskusia

Bývalí koaliční aj opoziční partneri Bugár a Sulík sa v diskusii pochytili niekoľkokrát. Hneď na začiatku pre vznik vlády so Smerom-SD. Bugár za kritikou opozície vidí frustráciu z toho, že sa jej nepodarilo zostaviť vládu. Sulík sa mu vysmial. Bugára obvinil z toho, že Most-Híd vstúpil do vlády so Smerom-SD za peniaze. "Béla, pekná úspešná kariéra a ty sa necháš kúpiť smerákmi. Niekto prišiel s tučným šekom," povedal Sulík.

Bugár sa ohradil. "Richard neblbni. Ty si zvnútra skazený," reagoval a obvinil Sulíka, že pravicová vláda nevznikla kvôli nemu a Igorovi Matovičovi (OĽaNO-NOVA). Tí podľa Bugára útočili pred voľbami na partnerov a vzali im percentá. "Keby som vedel, ako sa zachováte, zobral by som vám všetko," odvetil Sulík. Bugár zároveň vyzval Sulíka, aby so svojimi obvineniami išiel na políciu a prokuratúru.

Sulík trvá na tom, že Bugár zradil 150.000 voličov, Bugár to odmieta. "S odstupom času pochopíš, čo si napáchal," uzavrel Sulík s tým, že pravica bola dlžná voličom aspoň sa pokúsiť zostaviť vládu. Bugár sa podľa neho snažil málo. Líder Mosta-Híd sa odvoláva na rozhodnutie SNS, ktorá chcela iba vládu so Smerom-SD alebo predčasné voľby. Možnosť vlády bez Smeru-SD podľa Bugára týmto padla.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: TASR

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


(ilustračné foto).
Letisko Košice odštartovalo tohtoročnú sezónu: Čakajú vás NOVINKY! Aha, kam sa bude dať letieť
Jeden z vodičov, ktorý mal z nezistených príčin prejsť do protismeru, mal pozitívnu dychovú skúšku na alkohol.
Hrôzostrašná nehoda pri Piešťanoch! Opitý vodič prešiel do protismeru, nasledovalo peklo
Ruský letecký útok v Kyjeve 25.3.2024
Aktualizované
Poplach v Kyjeve, začínajú evakuovať nemocnice! Strach vyvolalo mrazivé video
(ilustračné foto).
Ženu odsúdili na 7 doživotných trestov a 1794 rokov väzenia: Čo spravila?
Daniela Peštová
FotoVáš Tip
Peštová spomína na najťažšie obdobie svojho života: Zaspávala som s plačom! Silný odkaz pre fanúšikov
(ilustračné foto)
Plánovanie útoku na ciele spojené s Ukrajinou: Sila, kto mal Rusku pomáhať v Londýne!
(ilustračná foto)
Pozor, TU sa pohybuje medvedica s mladými! Buďte veľmi opatrní
Footballer takes the corner. Detail of player's legs and the ball during soccer match.
Veľké priznanie profesionálnych futbalistov: V TENTO deň svetu povieme, že sme GAYOVIA!
(ilustračné foto)
Večerný beh prinesie dopravné obmedzenia! V tomto meste sa pripravte
Ilustračné foto
Biznis s falošnými potvrdeniami? Ukrajinci sa chceli vyhnúť vojne, takto to dopadlo
Police officer with a German shepherd police dog
Obrovský úlovok policajného psa: Otvorili drevené debny z Maroka a nestačili sa diviť
Ruský prezident Vladimir Putin
Rusko malo zasiahnuť vlak so zbraňami zo Západu! Nová taktika Putina?