Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
31.03.2016 05:59 | Správy | Politika
Video

Tajné stretnutie Sulíka so šéfom extrémistov z ĽS NS: Rozbil Kotleba SaS?!

Na liberálnej strane politického spektra to vrie aj po voľbách. Odídenec zo SaS a predseda neúspešnej strany SKOK Juraj Miškov (42) najnovšie obvinil svojho bývalého spolupracovníka Richarda Sulíka (48) z tajných schôdzok s fašistom Marianom Kotlebom (38).

Obaja stretnutie dokonca potvrdili. Miškov však zašiel ešte ďalej a poodhalil, že za rozpadom Slobody a solidarity v roku 2013 boli nielen osobné spory, ale práve Sulíkov výlet za Kotlebom. Juraj Miškov v parlamentných voľbách síce nezískal ani jedno percento hlasov, ale počuť o ňom dostatočne. Najnovšie vytiahol na svetlo sveta schôdzky svojho bývalého kolegu Richarda Sulíka. Ten sa ako predseda liberálnej Slobody a solidarity podľa neho stretával s fašistom Marianom Kotlebom.

„Viezol som ho v roku 2010 do Brezna. Vyložil som ho na pumpe, nejakú hodinu a pol som na neho čakal a tam si po neho prišli nejakí ľudia a keď sa vrátil naspäť, tak som sa dozvedel, že sa stretol s Kotlebom. Nevedel som ani poriadne, kto to je v tom čase, len som vedel, že to je nejaký nácek,“ povedal Miškov. Po­dľa neho sa Sulík na Kotlebovu adresu vyjadroval pozitívne.

Otvoriť galériu

Hovoril, že to je rozumný chlapík s rozumnými názormi. Aj Hitler mohol byť rozumný chlapík, ale skončilo sa to miliónmi obetí,“ tvrdí bývalý saskár. Sám Miškov vraj už vtedy hovoril, že stretávanie s fašistom je neprijateľné. „Bola to aj jedna z vecí, na ktorých sme sa nezhodli. To bol tiež jeden z dôvodov, prečo sa naše cesty rozišli,“ uviedol Miškov na rozpad Sas-ky v roku 2013.

 

Vtedy stranu s ním opustili Jozef Kollár, Daniel Krajcer a Martin Chren po tom, ako Sulík zostal predsedom. O Kotlebovi: „Stretávali sa, vedel o tom úzky okruh členov vedenia SaS, bol z toho veľký konflikt v roku 2011, jeden z našich zásadných hodnotových rozporov a dôvodov nášho rozchodu,“ napísal Chren. Europoslanec Sulík odmieta, že sa s Kotlebom videl viac ako jedenkrát.

„Stretli sme sa JEDENKRÁT, a to pred voľbami v roku 2010. Stretnutie, ktoré sa z prirodzených príčin uskutočnilo v Maďarsku, bolo na moju žiadosť. Miškovovi sa to musí pliesť. Klamal v tom, že som s Kotlebom spolupracoval a že tých schôdzok bolo veľa. S Breznom si to musel nejako dopliesť,“ skonštatoval Sulík. O schôdzke v Maďarsku Miškovovi povedal, čo mu v tom čase vraj neprekážalo.

Otvoriť galériu

„Ani keď bol minister hospodárstva za nás, tak mu to nevadilo a zrazu zistí, že je to problém,“ dodal saskár. S Kotlebom vtedy rozoberal politické veci. „Vytvorenie vlády bez Fica v roku 2010 záviselo aj od toho, ako dopadne SNS a HZDS. Kotlebova ĽSNS mohla strhnúť na svoju stranu časť voličov týchto strán, osobitne SNS, zaujímalo ma, či si to Marian Kotleba uvedomuje a či tomu prispôsobuje aj stratégiu,“ vysvetľoval Sulík.

Sami kotlebovci hovoria, že so Sulíkom stretnutie prebehlo. „Pán predseda nám potvrdil, že sa so Sulíkom stretol raz pred šiestimi či ôsmimi rokmi v Maďarsku. Tému ich rozhovoru si však už nepamätá. Určite sa s ním nestretol viackrát,“ potvrdil rokovanie Kotlebu a šéfa liberálov jeho poslanec Milan Uhrík.

Neprekáža vám schôdzka Sulíka s kotlebom?

Otvoriť galériu
Ľubomír Galko (SaS).
Zdroj: Michal Hanko, anc

Ľubomír Galko (48), SaS - Nevidím v tom veľký problém. Ja by som sa s Kotlebom nestretol, ale vzhľadom na to, že to bolo v 2010... Nespochybňujem Rišov úmysel, že chcel oslabiť SNS a chcel, aby bola väčšia šanca na pravicovú vládu. Je to houby prehrešok oproti tomu, čo robia iní politici, ktorí kradnú. Je však klamstvom, že to stálo za ich odchodom zo SaS. Som v úzkom vedení a oni si vymýšľajú.

Otvoriť galériu

Lucia Nicholsonová (39) , SaS - Nemyslím si, že to je na metál, ale ani to, že to je nejaké fatálne zlyhanie. Stalo sa to pred 6 rokmi a Richard Sulík bol vtedy predseda mimoparlamentného subjektu, ktorý začínal a zdalo sa mu vhodné stretnúť sa s pánom Kotlebom. Je to však úplná blbosť, že kvôli tomu odišli. Bola som pri všetkých dôležitých stretnutiach. Miškov bol podpredseda SaS a ni­kdy o tom nerozprával. Ďuro Miškov bol jeden z tých, ktorí si radi kopli do Sulíka. Je to účelové riešiť po 6 rokoch.

Otvoriť galériu

Martin Chren (35), exSaS - Stretávali sa, vedel o tom úzky okruh členov vedenia SaS, bol z toho veľký konflikt v roku 2011, jeden zo zásadných našich hodnotových rozporov a dôvodov nášho rozchodu.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: mač

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk




Ilustračné foto
Ťažko zranená matka porodila dievčatko a zomrela, neskôr skonalo aj bábätko: Detaily nešťastia z Gazy vám vtisnú slzy do očí
early rush hour scene with lens flares
Vodiči, cez víkend sa pripravte na dopravné obmedzenia: Budú na D2 v tomto úseku
Americký minister zahraničných vecí Antony Blinken.
Blinken varuje: Ak s týmto Čína neprestane, USA zakročia! Hovorí o hrozbe pre Európu
lady feeding her dog , cozy kitchen interior, panorama, copy space. Healthy nutritive full of vitamins and minerals dog food
Čo ľudia nespravia pre peniaze: Povolanie len pre silné žalúdky! Domáci miláčikovia to ocenia
Ilustračné foto
To snáď nie: Irán sa dohodol na bližšej vojenskej spolupráci s TOUTO krajinou!
Predseda vlády SR Robert Fico si pripomenul 79. výročie oslobodenia Bratislavy kladením venca na Slavíne
Amnesty kritizuje návrhy týkajúce sa RTVS: Pre vládu a Národnú radu má výzvu
(ilustračné foto)
Nečakaný krok USA: Sťahujú časť svojich vojakov! Čo sa to deje?
Ilustračné foto
Študenta brutálne umučili na smrť: Popáleniny, rozdrvené kosti a rezné rany! Všetko bol nakoniec OMYL?
(ilustračné foto).
Letisko Košice odštartovalo tohtoročnú sezónu: Čakajú vás NOVINKY! Aha, kam sa bude dať letieť
Jeden z vodičov, ktorý mal z nezistených príčin prejsť do protismeru, mal pozitívnu dychovú skúšku na alkohol.
Hrôzostrašná nehoda pri Piešťanoch! Opitý vodič prešiel do protismeru, nasledovalo peklo
Ruský letecký útok v Kyjeve 25.3.2024
Aktualizované
Poplach v Kyjeve, začínajú evakuovať nemocnice! Strach vyvolalo mrazivé video
(ilustračné foto).
Ženu odsúdili na 7 doživotných trestov a 1794 rokov väzenia: Čo spravila?