Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
20.11.2015 11:06 | Správy | Domáce správy
Video

Nový Čas prináša ukážky z knihy od bossa Černáka: Ako som založil obávaný gang!

Život plný násilia, vrážd a luxusu! Niekdajší boss bossov slovenského podsvetia Mikuláš Černák (48), pred ktorého gangom sa v 90. rokoch triaslo celé Slovensko, sa rozhodol prvýkrát vypovedať o brutálnych činoch, ktorých bol súčasťou. 

O všetkom napísal knihu. Jeho spoveď s názvom Prečo som prelomil mlčanie prichádza na trh v týchto dňoch a mnohí po jej prečítaní nebudú môcť pokojne spávať. Píše o svojich kumpánoch a spoločných brutálnych výčinoch, ale aj o skorumpovaných policajtoch, sudcoch a prokurátoroch, z ktorých sú mnohí dodnes vo vysokých funkciách. Černák pochopil, že už nemá čo stratiť... Nový Čas vám exkluzívne prináša v trojdielnom seriáli ukážky z jeho diela.

„V tejto knihe sa čitatelia dozvedia, aká bola moja cesta k organizovanému zločinu, prečo som sa stal mafiánom, neskôr najobávanejším mužom slovenského podsvetia a jedným z vodcov skupiny, ktorá pôsobila od začiatku 90. rokov v Banskej Bystrici a jej okolí. Skupiny, ktorej sa neobávali len podnikatelia, rôzni miestni grázli a zahraniční mafiáni pôsobiaci na Slovensku, ale aj polícia a v roku 1997 už aj SIS a niektorí predstavitelia vlády na čele s jej premiérom V. Mečiarom,“ začína Černák v úvode knihy, kde opisuje, ako sa z partie stredoslovenských mladíkov stala organizovaná skupina.

 

Kána som vytiahol zo dna

Na jej počiatku stáli okrem Černáka neskôr zavraždený Martin Láboš a Miloš Kaštan, ktorý si odpykáva trest za podiel na dvoch vraždách. Neskôr Černák stretol aj ďalšieho kamaráta zo školských čias Jána Kána, ktorý sa vďaka faktoringovým podvodom dostal na dno.

„Kána som stretol už v čase, keď nemal nič, lebo posledné peniaze z toho podvodu prehral v kasíne, manželka s dcérou bola od neho odsťahovaná, ostali len samé dlžoby a hrozba väzenia, ako aj likvidácie, čo bolo v tej dobe bežné pri zbavovaní sa fakturantov. Našiel som ho doslova v jednej bielej, asi týždeň neprezlečenej košeli, tesilových nohaviciach a s jedným kufríkom, v ktorom mal kopu nezaplatených faktúr a pečiatku firmy,“ píše Černák. Kána zobral do partie a dali mu poriadne zarobiť.

Otvoriť galériu

Oficiálna mafia

Černákovci sa potom rozširovali geometrickým radom. „Aby sme zlegalizovali niektoré naše aktivity, najmä výpalníctvo, tak sme v polovici 90. rokov založili tú neslávne známu bezpečnostnú agentúru pod názvom S-3 (Security 3). Tým pádom sme už mohli oficiálne zamestnávať pešiakov, ktorých sme pozamestnávali aj ako vyhadzovačov na diskotékach, v nočných baroch, herniach, kasínach, erotických salónoch... Mali sme tak väčší prehľad o ziskoch v takýchto podnikoch...“ pokračuje.

Každý chcel byť černákovec

Černák v knihe tvrdí, že nepozná mafiána, ktorý by vstúpil do organizácie pod hrozbou násilia. „Veľa chalanov sa chcelo v tej dobe dostať do nejakej mafiánskej organizácie a boli ochotní pre to urobiť čokoľvek vrátane vrážd len preto, aby sa zapáčili svojim šéfom a získali tak lepšie postavenie v skupine, ako aj rešpekt vo vzťahu k ďalším členom v skupine. Viackrát sa dokonca stalo, že keď sme nezobrali niektorého z členov tzv. ‚komanda na akciu (aj vraždu), odohrávali sa medzi nimi žiarlivostné hádky a výčitky, ktoré sme my, šéfovia, museli často riešiť - ukľudniť ich. Preto, keď vidím alebo počúvam to ich falošné a zbabelé kajúcnictvo na súdnych pojednávaniach, pripadá mi to, ako keby prostitútka pracujúca v bordeli povedala, že tú prácu musela vykonávať, lebo sa bála svojho zamestnávateľa,“ opísal Černák, ktorý mal počas tvorby knihy strach, že ju nikdy nebude môcť dokončiť.

„Dnes, keď píšem túto kapitolu, je všetko v štádiu vyšetrovania a sám neviem, ako sa to skončí. Pociťujem však aj tu určité tlaky. Záhadne sa mi strácajú poznámky, kde som mal poznačené niektoré poznatky a skutky. Niektorí bachari, ktorí ma dlho poznajú, ma upozornili, aby som si dával väčší pozor na všetko, lebo ,zhora‘ majú pokyn každú moju chybičku potrestať disciplinárnym potrestaním a podobne,“ napísal.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk




Herec plánuje svojich fanúšikov potešiť vlastnou značkou rumu.
Foto
Veľké PLÁNY Johnnyho Deppa: Ohlásil vlastný rum a... NÁVRAT ako Jack Sparrow?!
Pred svadbou s Karolom III. pracovala Diana ako opatrovateľka detí
Foto
Dopomohla si princezná Diana († 36) PODVODOM?! Neuveríte, o čom mala klamať
Vila bola objavená v oblasti Somma Vesuviana.
Foto
Archeológovia ostali v nemom úžase: Našli miesto, kde zomrel cisár Augustus?!
Turecký prezident Recep Tayyip Erdogan.
Turecko stoplo všetky obchody s Izraelom: Na Erdogana sa valí kritika, uf! Toto muselo bolieť
Ruský prezident Vladimir Putin.
NATO bije na poplach: Rusi dávajú úder za úderom, problémy hlási aj Česko
Nórsky kráľ Harald V.
Nórsky kráľ prvýkrát po operácii na verejnosti: Ako sa má? Zaklincoval to pár slovami
Bývalý americký prezident Donald Trump.
Uzná Trump výsledky volieb? Povedal to na plné ústa: Len v TOMTO prípade
Sexi blondínka Adriana Sklenaříková.
Foto
Sexica Sklenaříková otvorila Pandorinu skrinku: Emotívna spoveď! Hrozné, čím si v živote prešla
Severokórejský líder Kim Čong-un a ruský prezident Vladimir Putin.
USA ukazujú prstom: Drsné obvinenia! Pozrite sa, čo majú KĽDR a Rusko potajomky robiť
OTRASNÝ nález počas bieleho dňa: Polícia dobre váži slová! Kto jej to urobil?
 Učiteľka Kateřina sa úplne nahá váľala v blate a za zvukov elektronickej hudby okolo seba rozhadzovala hlinu.
Foto
Bizarné VIDEO! Nahá učiteľka v Česku sa váľala v hline a rozhadzovala ju: Všetko videli malé deti
Foto
Myslela si, že len potrebuje okuliare, pravda ju odrovnala: TENTO detail vás môže stáť život!