Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
22.10.2015 11:05 | Prominenti | Domáci Prominenti

Farmou sa rozľahol Dodov bolestivý výkrik, štáb zabudol aj dýchať: Nehoda, po ktorej hrozia trvalé následky!

Na Farme pôjde do tuhého! O poriadny roz­ruch a strach sa postará vôl Riavko, ktorý nepozorného Jozefa Doda Kababika (21) naberie na roh!

Farmár tak skončí na zemi, kde sa bude zvíjať v silných bolestiach. Šokovaný televízny štáb musí okamžite zakročiť a na statok urýchlene dorazí sanitka. Vážne zranený mladík po nepríjemnom zážitku skončí v nemocnici. Kto je zodpovedný za tento incident? Farmári dostali od hospodára Martina dva voly. Hneď na začiatku ich upozornil, že musia byť pri nich pokojní a dávať si pozor na ich nebezpečné rohy. Hoci sú voly pokojné zvieratá, v reality show predsa len zažívajú mnoho kriku a hádok, pretože farmári si neustále skáču do vlasov.

 

Aj to sa zrejme odráža na nervozite zvierat, ktoré majú súťažiaci využívať najmä na cepovanie obilia. Počas odstrojovania jedného z nich však dôjde k nešťastiu! „Poď ho odstrojiť, lebo ho musím držať za retiazku,“ povie Tomáš Mayer Dodovi Kababikovi. Keď však Dodo pristúpi k volovi, zmôže sa už iba na hlasné: ­„Aúúú!“ A neskôr povie cez slzy: „Až pod kosť ma nabral!“ V tom momente všetci pochopia, že sa stalo niečo vážne. „Nabral ho rohom brutálne do brucha,“ bude opakovať zľaknutý Tomáš, ktorý neveril vlastným očiam.

Otvoriť galériu
Zabudli na opatrnosť

Bojovníci o 50 000 eur zrejme v snahe vyhrať zabúdajú na fakt, že pri veľkých zvieratách je nutné dodržiavať zásady bezpečnosti. Ako napríklad - nepristupovať k volom zboku, ale vždy stáť priamo pred nimi. Podľa informácií Nového Času totiž vôl silno narazil rohom do Dodových slabín zboku. „Bola to nešťastná náhoda. Keď prichádzal, otočil hlavu. Omylom ho nabral, to zviera za to nemôže,“ myslí si farmár Tomáš. Samotný Dodo doplatí na neopatrnosť a premôžu ho silné bolesti. Štáb preto okamžite privolá sanitku a jeho protivníci prežívajú drámu ako z filmu. Vôbec totiž netušia, aké následky bude mať pre ich spolubojovníka toto zranenie. „Azda nemá vážne vnútorné zranenia,“ dúfa Laco Paško.

Otvoriť galériu

Hrozia trvalé následky

Etela Janeková, internistka

Je to veľmi nebezpečné. Môže dôjsť k narušeniu kožného krytu, ale aj k polámaniu rebier pri takomto náraze, pretože to je veľká sila. Alebo k prepichnutiu pohrudnice a pľúc a k vzniku pneumotoraxu - nahromadeniu vzduchu v hrudnej dutine. Pokiaľ je to teda náraz odpredu, môže dôjsť k nárazu na srdce, čiže vznikne porucha rytmu srdca. Pokiaľ roh prenikne do hrudníka, môže ísť o zakrvácanie do vnútorných orgánov. Je tu hrozba vážnych zranení a aj trvalých následkov.

Dodo urobil veľkú chybu

Hospodár Martin má na celú nešťastnú udalosť na markizáckom statku vlastný názor. „Voly sú dobrácke, no ťažkotonážne zvieratá. Samy od seba človeku neublížia a bolo to tak aj v prípade Doda. Sám uznal, že sa postavil k Riavkovi zo zlého uhla a nebola to chyba zvieraťa,“ vyhlásil. „Pri dobytku platí, že človek musí mať viac rozumu!“ Hospodár tvrdí, že voly nie sú na Farme pre zábavu, ale za určitým účelom. „Farmári ich nevyhnutne potrebujú na plnenie úloh. Verím, že po tomto incidente si budú dávať všetci dvakrát taký pozor ako doteraz,“ dodal.

Otvoriť galériu
Hospodár Martin.
Zdroj: TV Markíza
Noví bojovníci na statku

Do reality show nastúpia nové tváre. Mužskú zo stavu totiž doplnia Stanislav Tovcimak (39) z  Humenného a  Peter Kovalič (39) zo Smolníckej Huty. Hospodár ich tam poslal na pomoc pri gepľovaní, no oni chcú, samozrejme, najmä bojovať o výhru 50 000 eur.

Otvoriť galériu

Otvoriť galériu

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou News and Media Holding, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Na snímke sprava kapitán Tomáč Tatar, Peter Cehlárik, tréner Craig Ramsay a Martin Faško-Rudáš.
Foto
Bude pokračovať na lavičke Slovenska? Tréner Ramsay prehovoril o svojej budúcnosti!
Odborným garantom bol tento rok Štátny veterinárny a potravinový ústav, Veterinárny a potravinový ústav v Bratislave.
Slovenská pivná korunka 2024 pozná svojich víťazov: Do degustačnej súťaže sa zapojil najvyšší počet pivovarov!
Ilustračné foto
Kardiológ odhalil tajný recept: Toto je najlepšie ovocie pre zdravé srdce!
Český prezident Petr Pavel.
Strach o Petra Pavla: Český prezident havaroval na motorke
Andrej Danko (SNS)
Danko sa kontroverzne ozýva už aj u našich susedov: Zúčastnil sa na demonštrácií?! TOTO želá občanom!
Business crime
Čo sa to v Rusku deje? Zadržali už piateho vysokopostaveného vojenského činiteľa
Juraj Slafkovský sa sťažoval v Ostrave na matrace. Vyspal sa v Prahe lepšie?
Foto
Slafkovský nechal emóciám voľný priebeh: Nie som na nikoho nas*atý, ale...
(ilustračné foto)
Špecialista vysvetľuje: 6 znakov, ktoré odhalia KLAMÁRA! Túto OTÁZKU skúste na partnera
Torrential rain causing flood.
POVODEŇ na Gemeri: Niekoľko obcí zaliala VODA! Zasahovať museli hasiči
Varovanie pred búrkami
Počasie na Slovensku nikoho neteší: Celá krajina je v zajatí búrok! SHMÚ vydáva výstrahu
Ilustračné foto
Predpovede na tento rok vzbudzujú veľké obavy: Čakajú nás extrémy a veľké škody!
Ilustračné foto
Mediálni giganti na Slovensku: Kto kraľuje u nás v rebríčku obľúbenosti? Nový prieskum hovorí jasne!