Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
22.09.2015 11:01 | Prominenti | Domáci Prominenti

Odborník zo zahraničia o náročnej liečbe Kmotríkovej: Jasný odkaz pre Adrianu!

Moderátorku Adrianu Kmotríkovú (45), ktorá podstupuje náročnú rádioterapiu a chemoterapiu, pomáha liečiť okrem slovenských lekárov aj špecialista z Holandska.

Svetovo uznávaný odborník Martin van den Bent exkluzívne pre Nový Čas prehovoril o náročnej liečbe prominentnej pacientky. Šéf neuroonkologickej kliniky v Rotterdame vďaka najnovším poznatkom z výskumu nádorov na mozgu odovzdal našim lekárom presné inštrukcie, ktoré by mohli moderátorke pomôcť v boji s rakovinou. Uznávaný doktor má dokonca pre hviezdu Jojky jasný odkaz. Ťažko chorá Kmotríková podstupuje od začiatku septembra šesťtýždňovú rádioterapiu a chemoterapiu.

 

Náročnú liečbu jej naordinoval holandský špecialista na nádory na mozgu Martin van den Bent. Svetovo uznávané lekárske eso oslovila Kmotríková na odporúčanie komisie zo Slovenska, ktorej súčasťou bol aj profesor Juraj Šteňo. Ten Adriane v júli vyoperoval z hlavy päťcentimetrový tumor. „Slovenský kolega ma poprosil o konzultáciu,“ povedal exkluzívne Novému Času odborník z Holandska. Ten doteraz netušil, že radí slovenským lekárom pri liečbe populárnej moderátorky. Svetovú kapacitu totiž prizvali naši odborníci na konzultáciu z jasného dôvodu.

Otvoriť galériu

„O pacientku sa starajú jej slovenskí doktori. Napriek tomu existuje zopár nedávnych zmien v postupe, ako liečime takýchto pacientov, a kvôli tomu ma ostatní lekári občas prizvú do diskusie a radím im v konkrétnych prípadoch,“ dodal Bent. Neurológ s odvolaním sa na lekárske tajomstvo bližšie informácie o liečbe Kmotríkovej neposkytol. Jej ťažkosti však pozná detailne. „Tieto nádory nie sú veľmi časté. Centrá, ktoré sa špecializujú na liečbu nádorov v mozgu, zaznamenávajú niekoľko pacientov s touto diagnózou ročne,“ doplnil.

Otvoriť galériu

Prekvapil ich

Podľa Kmotríkovej slov ani samotný profesor Šteňo príliš neveril, že uznávaného a zaneprázdneného špecialistu van den Benta „zlomí“ na konzultáciu o jej liečbe. „Napísal list, priložil CD-čka z magnetických rezonancií, z operácie a dal nám ho do ruky a povedal, skúste mu to doručiť osobne a budeme dúfať, že sa ozve. A on sa ozval,“ povedala moderátorka, ktorú Holanďanov postoj veľmi dojal.

Otvoriť galériu
„Mám k nemu citový vzťah napriek tomu, že som ho nikdy v živote ne­stret­la, ne­vi­dela ho a ani s ním nekomunikovala. Je to múdry človek a pritom skromný a ochotný. Vážim si ho,“ vyhlásila. Sympatie sú zrejme vzájomné. „Pani Kmotríkovej prajem všetko najlepšie!“ odkázal svetový neurológ. Jojkárka, ktorá v relácii V siedmom nebi otvorene vyzvala ľudí na preventívne prehliadky, sa jeho slovám úprimne potešila. Napriek tomu však nedá dopustiť ani na slovenských zdravotníkov. „Naši odborníci sú takisto špičkoví a som im za všetko veľmi vďačná,“ uviedla osudom ťažko skúšaná moderátorka.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk




Na Aničku je hrdý aj tréner Krzysztof Cap.
FotoVáš Tip
Gymnazistka Anička trénuje v Žarnovici na svetové i európske majstrovstvá: Jediná plochodrážnička na Slovensku!
Four kitchen gas stoves burning with natural gas
Zlé správy: Ceny energií sa blížia k tohoročným maximám! O koľko sa zvýšili?
ilustračné foto
Veľká tragédia: Zomrel bývalý hokejový reprezentant († 31)
photo depicting clinical tests sobriety state driver by a policeman
58-ročná vodička jazdila opitá a ešte aj... To nepochopíte! Policajti si s ňou poradili
Ilustračné foto
Foto
Katastrofálna situácia: Vyhlásili núdzový stav, stovky ľudí museli evakuovať! Hlásia aj obeť
Pri izraelskom zásahu v nemocnici Šifá zahynul vysokopostavený vodca Hamasu.
Chystá sa invázia?! Výzva izraelskej armády hovorí za všetko
Ministerka zdravotníctva Zuzana Dolinková uviedla, že Zolgensmu budú poisťovne hradiť v plnej miere
Dobrá správa pre pacientov: Ministerka Dolinková ohlásila nové benefity!
Bojový dron
Ukrajina sa má čím chváliť: Hlásia úspech, Rusi budú zúriť!
V košickej zoo sa vyskytla vtáčia chrípka (archívne foto).
Váš Tip
Tento rok je pre zoo v Košiciach rekordný: Pozrite sa, koľko návštevníkov prešlo jej bránami!
Na videosnímke policajti prehľadávajú mužov na kontrolnom stanovištii v meste Ensenada.
Strašný čin: V studni našli tri mŕtve telá! Už sa vie, komu patria
Dres s číslom 11 na sebe nosila talentovaná futbalistka.
Krásne gesto futbalistov Komárna po postupe: Zosnulej Lilly (†17) poslali pozdrav do neba!
(ilustračné foto)
Krajina má nového prezidenta: Stal sa ním tento muž! Výsledok vás prekvapí