Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
13.09.2015 12:00 | Správy | Domáce správy
Video

V Bratislave pochodovali aj známe tváre: Demonštrantov burcoval brat Puškárovej!

Jedným z prvých rečníkov na proteste proti migrantom na bratislavskom Námestí SNP bol Peter Puškár (42), vyštudovaný psychológ a brat moderátorky hlavných správ Markízy Zlatice Puškárovej.

Burcoval extrémistov zo Slovenska, ale aj z Česka či Holandska proti utečencom, NATO, takmer proti všetkému. V čase, keď jeho sestra Zlatica Puškárová hovorila o proteste extrémistov v hlavných správach, jej brat moderoval protest v Malackách.

Brutálne strety s políciou sa nezopakovali! Ohlasovaný protest extrémistov proti islamizácii Európy zväčša tvorili skupinky mužov s vyholenými hlavami oblečených v čiernom so slovenskými i zelenými zástavami Naša pospolitosť. Povzbudiť Slovákov, ktorí tu nechcú nikoho cudzieho, prišli aj parťáci z Česka, Poľska a Holandska. Pomerne pokojne prešiel dav spolu s políciou z hlavnej stanice na Námestie SNP, kde zistili, že nemajú aparatúru. Viacerí v dave sa pýtali na Kotlebu, ale ten mal byť zaneprázdnený a na protest neprišiel.

Otvoriť galériu

Nahradili ho však známe tváre, keď medzi prvými vystúpil Peter Puškár (42), brat známej moderátorky televízie Markíza. Na tribúne sa ocitli aj bývalý novinár Róbert Beňo (52) i lekár známy prijímaním darov Peter Lipták. „Tu sú občania Slovenska, ktorí sa stretli kvôli mieru,“ tvrdil lekár Lipták. Podľa neho to nie sú extrémisti, ale tí, ktorí vidia pravdu. Podobne sa protestujúcim prihovárali aj rečníci z tribúny, čiže podstavca sôch. Búrlivejšie reakcie vyvolal iba policajný vrtuľník, ktorý prelietaval nad námestím. Necelá tisícka mu odpovedala jednoznačným gestom.

Otvoriť galériu

Postupne sa dav vytrácal a skupinky smerovali k autám či naspäť k hlavnej stanici. Chceli stihnúť vlak do Malaciek, kde sú podľa nich už ubytovaní utečenci. Do Malaciek však dorazilo iba niekoľko desiatok extrémistov, ktorí sa vydali rovno na námestie. Tu už mal celý priebeh protestu pod palcom Peter Puškár.

Otvoriť galériu

Keď sa pozornosť obyvateľov i účastníkov protestu oslabovala, vydali sa k táboru záchrannej brigády, kde podľa miestnych mali byť desiatky migrantov. Polícia zareagovala na mohutné dobýjanie sa dovnútra a nasledovala krátka potýčka s demonštrantmi. Napokon sa dnu dostal iba moderátorkin brat, ktorého dav s napätím očakával. Po chvíli vyšiel a vyhlásil, že tam nie je nikto a na tých posteliach by nespal ani jeho pes.

Ľudskosti bolo viac

Otvoriť galériu

Rodiny s deťmi, cyklisti, mladí ľudia, ktorí počúvali koncerty kapiel, príhovory politikov, poďakovania za pomoc utečencom. Také bolo stretnutie Výzvy za ľudskosť v sobotu na Hviezdoslavovom námestí. Spolu sa zhromaždilo viac ako tisíc ľudí, ku ktorým sa pridalo aj mnoho známych tvárí. Jednoznačne toto zhromaždenie proti nenávisti a xenofóbii prilákalo oveľa viac ľudí ako protest proti islamizácii Európy na neďalekom Námestí SNP. Z pódia sa účastníkom zhromaždenia prihovorila ombudsmanka Jana Dubovcová, ale aj herec Juraj Kemka. Prišiel tiež Béla Bugár z Mostu-Híd i Martin Poliačik z SaS.

Viac k téme:
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Beautiful woman vlogging at home
Influenceri, spozornite: Za TOTO vám hrozí OBROVSKÁ pokuta! Radšej si to rozmyslite
Pri izraelskom zásahu v nemocnici Šifá zahynul vysokopostavený vodca Hamasu.
Zo slov izraelského premiéra vás zamrazí: Toto sa chystajú spraviť!
Foto
V NHL vystrelil ako kométa, za Slovensko ešte nehral: Nemám deti ani manželku, môžem reprezentovať
Predseda maďarskej vlády Viktor Orbán.
Maďarsko rokuje o sprísnení zákona: Týka sa pedofilov! Čo ich čaká?
(ilustračné foto)
Poznáte históriu Sviatku práce? TOTO ste netušili! Korene má v Amerike
Vodič autobusu nafúkal 1,40 promile, hrozí mu päťročné väzenie.
Toľká nezodpovednosť! Ďalší autobusár siahol po poháriku: Pozrite sa, koľko nafúkal
(ilustračné foto)
Bezpečnosť celej Európy závisí od Poľska?! Zarážajúce slová Tuska: Aha, čo povedal o NATO
(ilustračná foto)
1. mája si pripomíname aj vstup do EÚ: Slovenský pas, patrí k tým najsilnejším na svete!
(ilustračné foto)
Muž s mečom útočil na ľudí! Pobodal niekoľko osôb, nezastavil sa ani pred policajtmi
Neznámy páchateľ posprejoval viaceré vozne odstavené v Bratislave.
Foto
Neznámy páchateľ sa pekne vyfarbil: Takto posprejované skončili vozne v Bratislave
(ilustračné foto).
Opozícia kritizuje koalíciu: Dôvodom je neskorá voľba kandidátov na sudcu ÚS
Na snímke kandidát na prezidenta Ivan Korčok počas úvodnej tlačovej konferencie vo svojej volebnej centrále.
Ivan Korčok prezradil, koho podporí v eurovoľbách! Adresoval aj výzvu vláde