Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
06.09.2015 07:00 | Správy | Domáce správy

Tragická zrážka autobusu plného detí s dvoma kamiónmi: Krik, plač a strach o život!

Hrôzu zažili v sobotu chlapci z Čermánskeho futbalového klubu Nitra, ktorí sedeli v autobuse smerujúcom na zápas do Galanty. 

Nikto z nich netušil, že sa cesta na ich prvý zápas v sezóne zmení na veľkú tragédiu. Pokojnú cestu im skrížil kamión, ktorý autobusu nedal prednosť. Sedelo v ňom až 31 malých futbalistov a 9 dospelých. Chlapci, našťastie, vyviazli s odreninami, no pri hroznej nehode zomrel šofér nákladiaka, ktorý stál s autom pri ceste.

Na výjazde z rýchlostnej cesty R1 Nitra – Juh sa v sobotu ráno zrazil autobus s dvoma kamiónmi. V autobuse sedeli chlapci, futbalisti z prípravky, ktorí išli na svoj prvý zápas v sezóne do Galanty. Všetko sa však v okamihu zmenilo, keď autobusu nedal prednosť kamionista. Podľa predbežných zistení vodič Jozef (53) za volantom kamióna s prešovskými evidenčnými číslami pri vychádzaní z vedľajšej cesty nedal prednosť autobusu a narazil do neho. Autobus, ktorý riadil šofér Jozef (59), prešiel do protismeru a narazil do stojaceho nákladiaka. Ľubomír († 60) z tohoto kamióna zraneniam podľahol. „Alkohol u vodičov nebol zistený. Polícia začala trestné stíhanie pre prečin usmrtenia,“ povedala nitrianska krajská policajná hovorkyňa Božena Bruchterová.

Otvoriť galériu

Skončili v nemocnici

 

„Bolo to hrozné, dávali sme prvú pomoc vodičovi kamióna. Bol úplne pritlačený na volant, ten sme od neho odtláčali, aby mohol dýchať. Ešte bol nažive, ale keď ho hasiči vystrihli a položili na ležadlo, kamionista zomrel,“ opísal strašnú tragédiu jeden z trénerov Marián Grman. „Naše deti mali odreniny na hlavách, rukách i nohách, prevážali ich záchranky i rodičia do nemocníc,“ dodal vydesený tréner Marián. „Záchranári previezli troch chlapcov s poraneniami hlavy a dvoch dospelých s ľahkými poraneniami do nemocnice,“ povedal hovorca záchranárov Boris Chmel. Okamžite na miesto prišli rodičia malých futbalistov a zobrali si deti domov. „Je to hrozné, sme šťastní, že sa deťom nič nestalo,“ zhodli sa rodičia futbalistov. Deti v nemocnici ošetrili a prepustili domov. Jedného z nitrianskych trénerov museli lekári operovať.

Otvoriť galériu

Umrel nevinný

Najhoršie však skončil vodič kamióna Ľubomír († 60). „Bol to vynikajúci otec i manžel. Bol zodpovedný a vždy dával na ceste pozor. Toto si nezaslúžil,“ povedal blízky rodiny. Syn mŕtveho kamionistu Ľubomíra († 60) len veľmi ťažko hľadal slová. „Máme veľký žiaľ, nechcem o tom ani hovoriť. Je to strašné,“ s plačom povedal Ľubomírov syn. Tragédia je o to horšia, že zomrel nevinný človek, ktorý v čase nehody stál na ceste. Ak by tam nebol, len ťažko si predstaviť, ako by autobus letel. Vďaka tomu kamiónu sa zachránili deti a dospelí v autobuse.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk




Bojový dron
Tvrdý ukrajinský útok: Hlásia obete a zranených! Znepokojivé, čo mali zasiahnuť
(ilustračné foto)
Obrovské nešťastie: Muž vypadol z výletnej lode! Po takmer 7 hodinách prišla zdrvujúca správa
ilustračné foto
Veľká tragédia: Zomrel bývalý hokejový reprezentant († 31)
V poslednej dobe sa chváli snímkami s neznámym mužom.
Varholíková 6 rokov po vyjdení z basy žiari šťastím: Kto je záhadný muž po jej boku?
Ilustračné foto
Foto
Katastrofálna situácia: Vyhlásili núdzový stav, stovky ľudí museli evakuovať! Hlásia aj obeť
Pri izraelskom zásahu v nemocnici Šifá zahynul vysokopostavený vodca Hamasu.
Chystá sa invázia?! Výzva izraelskej armády hovorí za všetko
Bojový dron
Ukrajina sa má čím chváliť: Hlásia úspech, Rusi budú zúriť!
Na videosnímke policajti prehľadávajú mužov na kontrolnom stanovištii v meste Ensenada.
Strašný čin: V studni našli tri mŕtve telá! Už sa vie, komu patria
Dres s číslom 11 na sebe nosila talentovaná futbalistka.
Krásne gesto futbalistov Komárna po postupe: Zosnulej Lilly (†17) poslali pozdrav do neba!
(ilustračné foto)
Krajina má nového prezidenta: Stal sa ním tento muž! Výsledok vás prekvapí
Donald Trump, Joe Biden.
Foto
Šokujúce obvinenie Trumpa: Naozaj povedal TOTO na Bidena?!
Dym stúpa po výbuchu počas razie izraelskej armády v obci Dajr al-Ghusún, ktorá sa nachádza pri meste Túlkarm na Západnom brehu Jordánu.
Izrael udrel tam, kde nemal! Netanjahu prehovoril, z jeho slov vás zamrazí