Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
17.07.2015 07:10 | Správy | Zahraničné správy
Video

Záhady v prípade Kramný: Na tieto otázky ešte stále nepoznáme odpovede!

Na súde s Petrom Kramným zaznelo mnoho vecí. Napriek tomu je v prípade ešte stále príliš veľa neznámeho. Dozvieme sa niekedy odpovede na tieto dôležité otázky?

1. Bola Monika pripravená rozviesť sa?

Monikinu neveru potvrdilo niekoľko svedkov, aj jej kamarátka. Kramného priatelia zase hovorila o Monikinej nechuti na sex s Petrom K. Monikina kamarátka Lenka na súde prezradila, že sa mala po Egypte s Monikou stretnúť. "Naliehala na mňa, že mi musí niečo povedať, že ju niečo štve. Nikdy som takú Moniku nevidela, bola nervózna, nesvoja," tvrdí Lenka. Chcela sa snáď rozviesť?

Otvoriť galériu

2. Kde vrah dievčatá zabil?

 

Presné miesto činu nie je známe. Odborník na elektrinu na súde vysvetlil niekoľko možností, kde by k tomu v hotelovej izbe mohlo dôjsť. Ak bol vstup jednopólový - teda styk s káblom by bol len na jednom mieste - muselo k vražde dôjsť v kúpeľni. "Niečo iné je to v kúpeľni. Človek sa musí dotknúť živého vodiča a mať cestu k prúdu. Keby človek stál na mokrej podlahe, môže dôjsť k priechodu prúdu," uviedol znalec Sokanský. Ak Monika s Klárkou zomreli na izbe, muselo tak byť vykonané dvojpólovým dotykom. "Dvojpólový je, keď mám fázy a mám nulový vodič - urezať predlžovaciu šnúru, odizolovať drôty, priložiť na telo oba konce," opisuje Sokanský.

Otvoriť galériu
Petr Kramný prichádza do súdnej siene.
Zdroj: Blesk - Martin Sekanina, Zbyněk Pecák

3. Čím boli Monika s Klárkou zabité?

Rovnako tak ako miesto činu je neznáma aj vražedná zbraň. Špekuluje sa o kábloch v nočnom stolíku alebo predlžovačke, ktorú by si rodina priviezla na dovolenku. Horúcim tipom je aj nabíjačka fotoaparátu!

4. Kam zmizol kábel nabíjačky fotoaparátu?

Rodina so sebou na dovolenke mala mnoho elektroniky, medzi ktorou bol aj malý fotoaparát. Hoci policajti elektroniku spolu s ostatným obsahom kufra zabavili, chýbal pomerne dôležitý kábel nabíjačky. Kto by išiel na dovolenku s fotoaparátom bez nabíjačky? Fotoaparát bol navyše využívaný, neležal len na izbe, museli ho teda niečím nabíjať!

5. Ako umrela Klárka?

Otvoriť galériu

Podľa súdneho znalca Marka zodpovedá stav tela Klárky zásahu elektrickým prúdom. Ale napriek tomu nie je celkom jasné, ako k tomu došlo. "Na tele nenašli zjavné defekty, ktoré by jednoznačne ukazovali charakteristické známky vstupu elektrického prúdu, to možno vysvetliť vstupom na väčšej ploche, zrejme bola Klára mokrá," povedal na súde patológ. Možným vstupom elektriny je tiež plocha dlaňou. Klárka mala navyše ruky predpažené a akoby niečo objímala - je teda možné, že sa držala Moniky vo chvíli, keď dostala zásah prúdom.

6. Bola vražda plánovaná?

Pomerne dôležitú otázku nám pravdepodobne nikdy nikto nezodpovie. Podozrivý je najmä Monikin strach, o ktorom na súde prehovorila jej kamarátka Lenka: "Som si istá, že mi chcela povedať niečo o Petrovi. V žiadnom prípade nebola Monika človekom, ktorý by si siahol sám na život. Hovorila mi, že sa bojí, že má strach." Ak Kramný s elektrinou naozaj nevie robiť, musel si nejaké informácie k vražde zistiť. Prečo ale historka o otrave? Nechcel Kramný pôvodne svoju rodinu otráviť? Je možné, že v Egypte nezohnal vhodný jed a mal strach ho viezť v kufri z Česka. To sa ale asi nedozvieme.

7. Prečo musela Klárka zomrieť?

Moniku mohol Kramný zabiť kvôli nevere, túžbe po rozvode alebo strachu zo znemožnenia svojej osoby. Prečo ale zomrela aj jeho dcéra? Videla snáď vraždu a stala sa tak nechceným svedkom? Dotkla sa svojej matky pri zásahu prúdom náhodou? Podľa psychológov aj rôznych svedkov Kramný po manželke nesmútil, smrť dcéry pre neho bola jednoznačne ťažšia.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Na snímke ministerka zdravotníctva SR Zuzana Dolinková (Hlas-SD) počas 3. chôdze NRSR k Programovému vyhláseniu vlády (PVV)
Úbohé politikárčenie a zúfalstvo poslancov? Dolinkovú chcú odvolávať, ministerka reaguje
Teodor zatiaľ ťahal v zárobkoch za kratší koniec.
Foto
Joe Trendy sa pochválil lukratívnym kšeftom! Lobovala za neho v Markíze manželka Simona?
Tréner Craig Ramsay na striedačke slovenskej hokejovej reprezentácie.
Trénerský štáb sa s tým nebabral: V nominácii repre končí hneď pätica hráčov!
William a Kate sa brali 29. apríla 2011.
Foto
Williamovi a Kate krásne výročie nezničí ani boj s rakovinou: Romantická FOTO, ktorá vás chytí za srdce!
Primátor Matúš Vallo trvá na tom, že nové pracovné miesta priniesli skvalitnenie mestských služieb.
Kedy sa bude stavať električková trať pred SND? Toto je odhadovaný dátum
 Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj.
Ukrajina zápasí s časom: Zelenskyj vie, ako Rusko využíva situáciu! Meškanie USA spôsobilo vážne následky
Do kín mieri novinka Strážcovia galaxie 3.
FotoVáš Tip
Hollywoodske celebrity obsadzujú Bratislavu?! Po Samuelovi L. Jacksonovi sa u nás ukázala ďalšia MEGAHVIEZDA
Woman laying next to her boyfriend  holding her finger pressed against her lips
Muž odhalil manželkinu neveru: Keď videl, koho vášnivo bozkáva, zamieril rovno do krčmy!
Na snímke prezidentka SR Zuzana Čaputová
Prezidentka to podpísala! Ide o 13. dôchodky: Čo sa zmení?
Colony of vibrio cholera seen by electron microscope. Selective Focus. 3D rendering
V časti Francúzska sa šíri nebezpečné ochorenie: Situáciu označili za KRITICKÚ!
Liečba pijavicami
Nechutné, ale užitočné: Ako dokážu pomôcť pijavice pri chorobách! Trúfli by ste si?
Čečenský vodca Ramzan Kadyrov
Vážne rozhodnutie čečenského vodcu: Padne vám sánka, čo má robiť Kadyrov neplnoletý syn!