Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
15.09.2015 06:57 | Prominenti | Domáci Prominenti

Slovenská Feriha: Herečka prežíva osudovú lásku ako seriálová hrdinka

Vďaka telenovele Feriha prežíva veľkú lásku ako z červenej knižnice aj herečka Mirka Belancová (27), ktorá prepožičala svoj hlas hlavnej hrdinke Ferihe. 

Pri práci sa zaľúbila do svojho hereckého kolegu Michala Domonkoša, ktorý daboval Ferihinho brata Mehmeta. Dnes tvoria šťastnú dvojicu. Kedy medzi dabingovými hercami preskočila povestná iskra?

Mirka vyštudovala herectvo na konzervatóriu v Bratislave, kde si po skončení štúdia urobila špecializáciu na muzikál. „Potom som išla na univerzitu v Nitre, kde som vyštudovala učiteľstvo hudobnodramatického umenia a titul magister som získala na Univerzite Komenského. Po škole som chvíľu učila v Rakúsku na základnej umeleckej škole spev a tanec,“ hovorí slovenská Feriha.

Spieva aj tancuje

 

Tancu a spevu zostala verná, pretože začala účinkovať v muzikáloch na Novej scéne. „Hrala som v muzikáli Cigáni idú do neba, Sanitárny deň a Princ a Večernica. Toto mi vyhovuje, mám rada predstavenia, kde sa spieva, hrá aj tancuje. Hoci niekedy je veľmi ťažké zladiť všetko spolu. Hlavne spev je problém, napriek tomu, že spievam dlho a rôzne štýly, je to ťažké zladiť s tancom, udýchať to. Mala som jednu scénu, kde bol naozaj ťažký tanec a spev, takže som chodila každé ráno hodinu pred predstavením a trénovala som.“

Otvoriť galériu

K dabingu sa Mirka dostala cez režiséra Paľa Gejdoša, ktorý bol na konzervatóriu jej učiteľom herectva. „Začala som maličkými postavami, v dabingu sa tomu hovorí zbory, chodí tam viacero ľudí dohrať menšie úlohy. Potom ma zavolali na kasting do animovanej rozprávky Kráľovstvo lesných strážcov a vyhrala som ho. Dabovala som hlavnú postavu,“ hovorí Mirka, ktorú následne začali obsadzovať do väčších postáv, až prišla Feriha, ktorá sa stala najsledovanejšou telenovelou. „Veľmi som sa z tejto práce tešila, lebo tá herečka je úžasná. Hazal Kaya, ktorá ju hrá, je jednoduchá, pekná a prirodzená a veľmi dobre sa mi dabovala. Najprv som z toho mala stres, lebo je to hlavná postava v telenovele a niektorým dobrým dabingovým herečkám sa to nestane za celý život, že dostanú takúto šancu,“ myslí si jemná brunetka a pokračuje: „Turecké seriály sa všeobecne dobre dabujú, lebo sú spomalené, a keď si to porovnám so španielskymi alebo s mexickými, kde stále kričia a rozprávajú jeden cez druhého, vtedy je to problém.“

Otvoriť galériu

Láska z Ferihy

Obrovský úspech tejto telenovely vraj nikto nečakal. „Okrem mojej mamy a starej mamy to pozeralo aj množstvo ľudí, ktorí nikdy predtým takéto telenovely nesledovali. Dokonca mi telefonovali nedočkaví známi, aby sa dozvedeli, čo bude ďalej,“ smeje sa Mirka, ktorá sa pri dabovaní Ferihy zamilovala. Nebolo by na tom nič zvláštne, keby to nebol jej herecký kolega Michal Domonkoš, ktorý daboval Ferihinho brata Mehmeta. Dvojica sa síce už poznala, komunikovali však len na profesionálnej úrovni. Michal je totiž aj dabingový režisér a do telenovely ju obsadil práve on. Iskra preskočila až na Draždiaku. „Sretli sme sa náhodou vonku, plávali sme v jazere a začali sme sa rozprávať,“ hovorí zamilovaná Mirka. Šťastný párik odvtedy trávi spolu každú voľnú chvíľu a tiež sa stretáva pracovne. „Začali sme spolu rozbiehať nejaké veci. Tým, že je Michal režisér, vie zorganizovať akúkoľvek akciu, odmoderuje ju a ja zaspievam. Michal moderoval nedávno ples a ohlásil, že bude spievať slovenská Feriha. Zrazu sa všetci nahrnuli do sály a my sme zostali úplne paf. Všetci sa s nami chceli fotiť,“ smeje sa Mirka.

Otvoriť galériu

Chce stretnúť Ferihu

Po Ferihe prišla ponuka dabovať aj seriál Zakázaná láska, kde hrá hlavnú postavu Nihal opäť Hazal Kaya. „Určite mi bola bližšia Feriha, lebo zažívala lásku a bola zamilovaná, to sa vždy dobre hrá človeku, ktorý je tiež zaľúbený. V Zakázanej láske bola táto herečka viac detská, pretože to natáčali asi štyri roky pred Ferihou, bola tam také dievčatko. Feriha nebola jednotvárna ako Nihal, boli tam aj výbuchy hnevu, kričala, plakala,“ hovorí Mirka a priznáva, že by sa rada osobne stretla s tureckou herečkou, ktorej prácu sleduje. „Momentálne nakrúca nový seriál, tak dúfam, že ho Slováci kúpia,“ smeje sa. Ak by ste však chceli na vlastné oči vidieť slovenskú Ferihu, momentálne hrá v predstavení Posledné Zbohom v pube pod Michalskou bránou.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk




Predseda vlády SR Robert Fico si pripomenul 79. výročie oslobodenia Bratislavy kladením venca na Slavíne
Premiér Fico o vstupe Ukrajiny do EÚ: Pripomenul aj možné členstvo týchto štátov
Regulované parkovanie so systémom PAAS v Bratislave
Zmeny v doprave v Liptovskom Mikuláši: Vďaka TOMUTO pribudne niekoľko parkovacích miest
Police car
Tínedžer z Maďarska zverejnil varovné video: To, čo nasledovalo, mohlo skončil katastrofou
(ilustračné foto)
Čo to autobusári stvárajú?! Kontroly odhalili zarážajúce množstvo porušenia pravidiel: Boli v tom aj drogy
Minister spravodlivosti SR Boris Susko (Smer-SD).
Boris Susko o presunutí voľby kandidátov na sudcu ÚS: Komentoval aj prípadnú nomináciu Harabina
Na padákoch sú zhodené zásoby do severnej časti pásma Gazy pri pohľade z južného Izraela, utorok 9. apríla 2024.
Žalostné odhalenie z vojny v Pásme Gazy: Domova sa niektorí ľudia ani nedožijú
Row of traffic cones - selective focus
Mimoriadna situácia v Budatíne: Obyvatelia, majte sa na pozore! Musel zasadnúť krízový štáb
Slováčková dcéra Anička bojuje s rakovinou.
Foto
Je to de*il, dcéra Anička mu ZOMRIE, nemá šancu! Félix Slováček si vypočul odporné slová
Dobročský prales
Plamene zachvátili miesto Národnej prírodnej rezervácie: Takto hasiči zvládli situáciu!
Na proces s Černákom prišla aj jeho priateľka Monika Křivová.
Foto
Černáka na súd prišla podporiť jeho priateľka Monika: Pri pohľade na krásku si všimnite tento DETAIL
Kým sa dievčatá sprchujú, úchylák robí nechutnosti.
Váš Tip
Študentky na internátoch v Bratislave majú strach: Toto robí úchylák, kým sa dievčatá sprchujú!
Francúzsky prezident Emmanuel Macron.
Macron pritvrdil: Nevylučuje vyslanie vojakov na Ukrajinu! Stačí, ak sa stane toto