Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
15.05.2015 13:03 | Šport | Šport mix
Video

Sagan sa pomaly dostáva do formy: V časovke chcem zabojovať o žltý dres!

Peter Sagan si v celkovej klasifikácii upevnil druhé miesto.

Britský cyklista Mark Cavendish z tímu Etixx-Quickstep sa stal víťazom 5. etapy pretekov Okolo Kalifornie zo Santa Barbary do Santa Clarity dlhej 157,7 km. V záverečnom špurte predstihol Belgičana Zica Waeytensa, tretí skončil Slovák Peter Sagan, ktorý si v celkovej klasifikácii upevnil druhé miesto a znížil stratu na lídra Lotyša Tomsa Skujinša na 18 sekúnd.

Jazdec tímu Tinkoff-Saxo totiž získal štyri bonusové sekundy. Martin Velits prišiel do cieľa na 98. priečke so stratou 3:08 min na víťaza, celkovo je 118. Sagan bol spokojný, že sa mu podarilo dosiahnuť ďalšie pódiové umiestnenie. "Dnes to bola tiež celkom v pohode etapa. Naháňali sme vedúcu skupinku a podarilo sa nám ju dostihnúť. Sem tam pršalo, najväčšia prietrž prišla 20 km pred cieľom, keď sa ozimilo. Ďakujem môjmu tímu za to, akú prácu pre mňa odviedol. Nakoniec som bol tretí. Mohlo to byť lepšie, no nevadí. Uvidíme, ako dopadne časovka. Keby sa dalo, chcel by som v nej zaútočiť na žltý dres," sprostredkoval pre TASR slová Sagana jeho mediálny manažér Jozef Korbel.

Cavendish si pripísal na konto už tretí etapový vavrín v tohtoročnej edícii Okolo Kalifornie. "V záverečných metroch som sa prepracoval na čelo pelotónu vďaka pomoci Marka Renshawa. Nebolo to jednoduché, pretože Daniel Oss kilometer pred cieľom nasadil k útoku," citovala agentúra AP slová Cavendisha, ktorý počas kariéry vyhral už 131 etáp. V noci na sobotu čaká cyklistov časovka jednotlivcov, ktorú pre nepriaznivé počasie a sneh pri Veľkom Medveďom jazere preložili do okolia mesta Santa Clarita a skrátili z pôvodných 24,2 na 10,6 km.

 



Výsledky 5. etapy pretekov Okolo Kalifornie (Santa Barbara-Santa Clarita, 157,7 km):

1. Mark Cavendish (V. Brit./Etixx-Quickstep) 3:51:37, 2. Zico Waeytens (Bel./Team Giant Alpecin), 3. Peter SAGAN (SR/Tinkoff-Saxo), 4. Jempy Drucker (Lux./BMC Racing Team), 5. Danny van Poppel (Hol./Trek Factory Racing), 6. Guillaume Bolvin (Kan./Optum p/b Kelly Benefit Strategies) všetci rovnaký čas ako víťaz...98. Martin VELITS (SR/Etixx-Quickstep) +3:08

Celkové poradie: 1. Toms Skujinš (Lot./Hincapie Racing Team) 22:02:34 h, 2. SAGAN +18 s, 3. Julian Alaphilippe (Fr./Etixx - Quick-Step) +44, 4. Robert Gesink (Hol./Team LottoNL-Jumbo), 5. Dion Smith (Nový Zél./Hincapie Racing Team), 6. Ben Hermans (Bel./ BMC Racing Team) všetci +47...118. M. VELITS +32,02

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou News and Media Holding, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

(ilustračné foto).
Počasie bude kruté: Krúpy, búrky a... Pripravte sa, toto prichádza!
Ilustračné foto
V Česku zúri silná EPIDÉMIA: Hlásia ďalšiu obeť! Znepokojivé, koľko ľudí sa nakazilo
(ilustračné foto)
Rázny krok polície: Na týchto miestach posilnila hliadky
Vyťaženie vlakov na týchto úsekoch je totiž od 10 do 40 % ich kapacity a oproti roku 2020 klesol počet cestujúcich o 70 %.
Cestujete vlakom krížom-krážom? TOTO musíte vedieť! ZSSK hlási upozornenie
Monika Beňová sa vyjadrila k avizovanému okrúhlemu stolu s predsedami parlamentných strán.
Monika Beňová posiela silný ODKAZ: Teraz my politici skloňme hlavy a čakajme, či nám ľudia odpustia
Julian Assange.
Assange zverejnil státisíce prísne tajných tajomstiev USA: Súd dnes rozhodol! Vydajú ho Spojeným štátom?
ilustračné foto
Stráca Ukrajina kontrolu? Vojnový expert prehovoril: TOTO má byť najbližší cieľ Ruska!
Ebráhím Raísí († 63).
Tragické úmrtie iránskeho prezidenta Raísího († 63): Identifikovali všetky obete
Alexander Bárta
V domácnosti Alexandra Bártu platí tvrdý režim: Môže za to búrlivá mladosť?!
Prezident Argentíny Javier Milei.
Krajiny sú na nože: Neuveriteľné, čo si dovolil argentínsky prezident v Španielsku! Prídu rázne následky?
Rudolf Dorčík (20)
Beštiálna vražda neďaleko Martina: Rudolf zabíjal pre mrazivý dôvod! Na súde v Pezinku padlo rozhodnutie
(ilustračné foto)
Pôžičky Slovenska: Z výšky celkovej sumy sa tak skoro nespamätáte! Ako k tomu prišlo?