Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
25.04.2015 10:15 | Šport | Hokej

Slováci proti Lotyšom pôsobili ako štatisti: Vůjtek videl aj pozitíva

Predposledný prípravný duel pred májovými MS v Ostrave sa slovenským hokejistom absolútne nevydaril. Podľa trénera SR Vůjteka sa pod neúspech podpísala nečakaná taktika Lotyšov.

"Súpera sme nepoznali, v prvej tretine nás prekvapil taktikou, ktorú sme nečakali. Lotyši vysunuli až dvoch hráčov na našu modrú čiaru a nám to robilo veľké problémy. Nestíhali sme, prečísľovali nás, dali nám v úvodnej tretine tri góly a prakticky rozhodli zápas. Od druhej tretiny sme sa zlepšili a stretnutie už bolo potom vyrovnané. Samozrejme, súperov náskok sme už nedokázali dohnať," hodnotil stretnutie pre TASR reprezentačný tréner.

Prvýkrát v záverečnej príprave nastúpili za národný tím už aj posily z NHL. Príležitosť dostali Andrej Meszároš, Richard Pánik a Tomáš Kopecký, ktorý prevzal funkciu kapitána. Na ich výkone však bolo badať, že sa ešte celkom nezžili s väčším európskym klziskom.

"Sme radi, že prišli o týždeň skôr. Mohli tak odohrať dva prípravné zápasy a majú šancu si skôr zvyknúť na širšie klzisko. Myslím si, že napríklad Pánik hral veľmi dobre," pochválil Vůjtek krídelníka Toronta Maple Leafs. Ani za nepriaznivého stavu neuvažoval tréner o zmene na brankárskom poste: "Potrebujeme dostať Jána Laca do zápasového tempa. Dlho bol chorý, potrebujeme, aby sa v bránke 'zabýval'."

 

Slováci horeli najma v defenzíve, kde nedokázali včas pokrývať súpera. V niektorých situáciách posobili brániaci hráči ako štatisti, ktorí sa nečinne prizerajú lotyšským kombinačným akciám. Domáci celý čas kontrolovali vývoj stretnutia, držali si gólový odstup a na záver súpera ešte zosmiešnili exhibičným kúskom Kasparsa Daugavinša. Kapitán Lotyšov pri trestnom strieľaní viedol puk iba špičkou čepele hokejky a efektným spôsobom spečatil výsledok na 5:1.

Napriek prehre našiel Vůjtek v hre svojho tímu aj pozitívne prvky: "Vyskytli sa aj dobré momenty. Napríklad druhú tretinu sme odohrali veľmi dobre. Bohužiaľ sme nedali góly, je to stále o tej koncovke. V zajtrajšom zápase musíme nadviazať na tú 15-minútovku z druhej tretiny, potom můžeme byť úspešní."

V sobotňajšej odvete s Lotyšskom, ktorá bude pre Slovákov zároveň poslednou hernou previerkou pred svetovým šampionátom v Česku, príde k niekoľkým zmenám v zostave. Do duelu určite zasiahne útočník Columbusu Marko Daňo, ktorý v piatok dostal po prílete z USA ešte voľno.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

Syn Braňa Mojseja povedal áno krásnej Natálii.
Foto
Syn Braňa Mojseja sa oženil: Nevesta ako z ROZPRÁVKY a aha na tie nezvyčajné šaty! FOTO
(ilustračné foto)
Najnovší prieskum Eurobarometra: Má mládež záujem o eurovoľby? Aha, ako dopadli Slováci
Pri nehode pri Veľkej Vsi sa zranili dve osoby.
Foto
Ťažké zranenia, zásah záchranárov: Po vážnej nehode došlo k prekvapivému odhaleniu!
(ilustračné foto)
Seniorka si z auta fotila medveďa, spravila strašnú CHYBU: Šelma zaútočila!
Polícia obvinila muža, ktorý sa vlámal do predajne v Zemianskych Kostoľanoch.
Chlapík si krádežou poriadne prilepšil: Na políciu však bol prikrátky! Aha, ako s ním naložili
vojak
Ukrajina po priznaní úspechu Ruska: Hlási veľké zmeny na fronte! O čo ide?
Na snímke predseda vlády SR Robert Fico (Smer-SD) počas spoločného plenárneho rokovania s prezidentom Azerbajdžanu Ilhamom Alijevom v Baku.
Premiér odhalil, čo vláda plánuje: Týka sa to eurofondov
Na snímke maďarský minister zahraničných vecí a obchodu Péter Szijjártó
Tvrdé slová maďarského ministra: Odmieta pomoc Ukrajine? Szijjártó posiela NATO jasný odkaz
Pensioner woman holding in hands wallet with money.
Seniori, dobré správy! Nový plnohodnotný 13. dôchodok vo vyššej sume
(ilustračné foto)
Skončí predaj nelegálnych zákuskov? Ročne pripraví štát o 12 miliónov eur
Ilustračné foto
Zvrátený incident na cintoríne: Páchateľ narušil hrob bývalého vplyvného politika († 81)! Sila, čo si dovolil
Nora dostávala otázky na telo.
Foto
Nora Kabrheľová nemá na účty: TAKTO si privyrába! Budete prekvapení, čo dokáže