Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
28.02.2015 16:04 | Správy | Domáce správy

Pikantná dražba nedoručených balíkov v Trnave: Ženy len zalapali po dychu, keď TO vytiahli!

Stovky ľudí sa v sobotu snažili dostať na dražbu obsahu nedoručených balíkov, ktorú v Trnave organizovala Slovenská pošta.

Do dražby bolo zaradených 139 predmetov, ktoré nebolo možné doručiť adresátom. Dražilo sa v preplnenej hale pošty na Dohnányho ulici, ľudí neodradilo ani jednoeurové vstupné. Niektorí záujemcovia sa do haly ani nedostali.

"Zo skúseností z minulých rokov môžem povedať, že ľudia na dražbu vždy chodili, ale takéto počty si naozaj nikto nepamätá,“ povedala Andrea Pivarčiová zo Slovenskej pošty. Organizátori dražby budú podľa nej uvažovať v budúcnosti o iných, väčších priestoroch. V tohtoročnej ponuke boli okrem tradičných kuchynských potrieb napríklad ovčie rúno, stojan na víno, Atlas liečivých rastlín a lesných plodov a mnoho ďalších vecí. Pikantériou je, že vydražiť bolo možné aj pánske boxerky, dámske šaty či vlnu na pletenie. Výťažok z predaja, znížený o sadzby za uloženie a dražbu, patrí odosielateľovi.

Slovenská pošta podľa jej hovorkyne Stanislavy Pondelovej ročne eviduje v Poštovej ohlasovni a úložni v Trnave približne 120-tisíc obyčajných zásielok, 18-tisíc zapísaných listových zásielok a 1 500 balíkov. Toto pracovisko ako jediné svojho druhu sústreďuje nedoručiteľné zásielky z celého Slovenska. Dôvody nedoručenia zásielky adresátovi bývajú rôzne.

 

"Buď nebola správne uvedená adresa, alebo to boli iné dôvody, napríklad si adresát nevyzdvihol zásielku na pošte v odbernej lehote, presťahovanie alebo úmrtie adresáta a podobne,“ vysvetlila Pondelová. Slovenská pošta sa v takomto prípade snaží zásielku vrátiť odosielateľovi. Ak to však nie je možné, uloží ju na čas úložnej lehoty. Najväčšiemu náporu čelí Poštová ohlasovňa a úložňa po Vianociach a Veľkej noci, kedy štatistiku ovplyvňuje vysoký počet vianočných pohľadníc s neúplnou alebo prázdnou adresovou časťou.

Úložňa má právo otvoriť bezadresné zásielky, aby zistila adresátov a pokúsila sa doručiť im ich poštu. Doporučené zásielky a balíky zostávajú v Poštovej ohlasovni a úložni jeden rok. Tie, ktoré majú vhodný obsah, potom putujú do dražby. Všetky obyčajné listové zásielky sa uschovávajú tri mesiace a následne sa skartujú. Podľa dražobného poriadku nemôžu byť predmetom dražby napríklad potraviny, lieky, chemikálie, zbrane či poškodené predmety. Ak nie je možné výťažok z predaja vydražených vecí odovzdať odosielateľovi, zostáva príjmom Slovenskej pošty.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


požiar ilustračne
V hoteli vypukol požiar, hasiči bojovali s plameňmi dlhé hodiny: Najmenej 10 ľudí zomrelo
Na prestížnej udalosti hľadali nové tváre modelingu.
Foto
Tlačia deti do modelingu: Syn vdovy po Pašekovi st. († 37) ohúril a aha, ako vyrástla Haklovej dcéra!
(ilustračné foto).
Veľká Británia spustila revolučné očkovanie: Vyrieši to jeden z najsmrteľnejších problémov ľudstva
Foto
Nitriansky spasiteľ Stavjaňa: Ako to vyzerá s jeho budúcnosťou?
Fiona sa priznala k vražde svojho priateľa.
Fiona chladnokrvne zavraždila svojho priateľa († 42): Zavliekla ho do spálne a nasledoval horor! Mrazivé detaily
Joe Biden (vľavo) a Recep Tayyip Erdogan
Historické stretnutie odložili: Turecký prezident cúvol! Čo sa stalo?
Biely dom (ilustračná fotografia).
Prekvapivé rozhodnutie: USA odložili svoje plánované sankcie! Prečo to urobili?
Poľský minister zahraničných vecí Radoslaw Sikorski a ruský prezident Vladimir Putin.
Poľský minister sa obul do Putina: Dúfam, že nebude taký ŠIALENÝ a... Na jednu vec sa musia pripraviť
Ilustračné foto
Ťažko zranená matka porodila dievčatko a zomrela, neskôr skonalo aj bábätko: Detaily nešťastia z Gazy vám vtisnú slzy do očí
Americký minister zahraničných vecí Antony Blinken.
Blinken varuje: Ak s týmto Čína neprestane, USA zakročia! Hovorí o hrozbe pre Európu
lady feeding her dog , cozy kitchen interior, panorama, copy space. Healthy nutritive full of vitamins and minerals dog food
Čo ľudia nespravia pre peniaze: Povolanie len pre silné žalúdky! Domáci miláčikovia to ocenia
Ilustračné foto
To snáď nie: Irán sa dohodol na bližšej vojenskej spolupráci s TOUTO krajinou!