Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
28.02.2015 16:04 | Správy | Domáce správy

Pikantná dražba nedoručených balíkov v Trnave: Ženy len zalapali po dychu, keď TO vytiahli!

Stovky ľudí sa v sobotu snažili dostať na dražbu obsahu nedoručených balíkov, ktorú v Trnave organizovala Slovenská pošta.

Do dražby bolo zaradených 139 predmetov, ktoré nebolo možné doručiť adresátom. Dražilo sa v preplnenej hale pošty na Dohnányho ulici, ľudí neodradilo ani jednoeurové vstupné. Niektorí záujemcovia sa do haly ani nedostali.

"Zo skúseností z minulých rokov môžem povedať, že ľudia na dražbu vždy chodili, ale takéto počty si naozaj nikto nepamätá,“ povedala Andrea Pivarčiová zo Slovenskej pošty. Organizátori dražby budú podľa nej uvažovať v budúcnosti o iných, väčších priestoroch. V tohtoročnej ponuke boli okrem tradičných kuchynských potrieb napríklad ovčie rúno, stojan na víno, Atlas liečivých rastlín a lesných plodov a mnoho ďalších vecí. Pikantériou je, že vydražiť bolo možné aj pánske boxerky, dámske šaty či vlnu na pletenie. Výťažok z predaja, znížený o sadzby za uloženie a dražbu, patrí odosielateľovi.

Slovenská pošta podľa jej hovorkyne Stanislavy Pondelovej ročne eviduje v Poštovej ohlasovni a úložni v Trnave približne 120-tisíc obyčajných zásielok, 18-tisíc zapísaných listových zásielok a 1 500 balíkov. Toto pracovisko ako jediné svojho druhu sústreďuje nedoručiteľné zásielky z celého Slovenska. Dôvody nedoručenia zásielky adresátovi bývajú rôzne.

 

"Buď nebola správne uvedená adresa, alebo to boli iné dôvody, napríklad si adresát nevyzdvihol zásielku na pošte v odbernej lehote, presťahovanie alebo úmrtie adresáta a podobne,“ vysvetlila Pondelová. Slovenská pošta sa v takomto prípade snaží zásielku vrátiť odosielateľovi. Ak to však nie je možné, uloží ju na čas úložnej lehoty. Najväčšiemu náporu čelí Poštová ohlasovňa a úložňa po Vianociach a Veľkej noci, kedy štatistiku ovplyvňuje vysoký počet vianočných pohľadníc s neúplnou alebo prázdnou adresovou časťou.

Úložňa má právo otvoriť bezadresné zásielky, aby zistila adresátov a pokúsila sa doručiť im ich poštu. Doporučené zásielky a balíky zostávajú v Poštovej ohlasovni a úložni jeden rok. Tie, ktoré majú vhodný obsah, potom putujú do dražby. Všetky obyčajné listové zásielky sa uschovávajú tri mesiace a následne sa skartujú. Podľa dražobného poriadku nemôžu byť predmetom dražby napríklad potraviny, lieky, chemikálie, zbrane či poškodené predmety. Ak nie je možné výťažok z predaja vydražených vecí odovzdať odosielateľovi, zostáva príjmom Slovenskej pošty.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Kráľ Karol bojuje s rakovinou.
ZLÉ správy o zdravotnom stave kráľa Karola: To, čo sa v Británii deje, naznačuje jediné
Na snímke ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj
Zelenskyj sa obáva jadrovej hrozby: Slová o radiačnej katastrofe! Pripomenul Černobyľ
Americká basketbalistka Brittney Grinerová na súde
Ako v horore! Zakrvavený matrac, bez mydla a WC papiera: Americká hviezda opísala podmienky v ruskom väzení
Český premiér Petr Fiala
Český premiér Petr Fiala: Hlas štátov strednej a východnej Európy je pre EÚ dôležitý
Francúzsky prezident Emmannuel Macron
Napätie stúpa, Francúzi zvažujú radikálny krok: To sa Izraelu nebude páčiť
Viktor Orbán na stretnutí s Donaldom Trumpom.
Trump verí, že bude prezidentom: Odkaz Budapešti a samotnému Orbánovi!
Fumio Kišida získal premiérske kreslo.
Japonský premiér navštívi Francúzsko, Brazíliu a Paraguaj: Očakáva sa podpis dohody
(ilustračné foto).
To tu ešte nebolo! Astronauti sú už na mieste, chystá sa historický let
(ilustračné foto)
Objavia sa kamióny na cestách aj počas sviatkov? Polícia chystá opatrenia
Ilustračné foto
Zlodeji ukradli elektrické káble a spôsobili POHROMU! Znefunkčnili podstatnú vec
Let’s Dance sa teší veľkej diváckej obľube.
To tu ešte nebolo: Let’s Dance vyrazí na TURNÉ! Tancujúce hviezdy aj vo vašom meste
Andrej Danko v bratislavskej Dúbravke.
Foto
Andrejovi Dankovi odobrali vodičský preukaz: Líder SNS prišiel upratovať bratislavskú Dúbravku