Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
11.01.2015 00:05 | Prominenti | Domáci Prominenti

Sezóna plesov sa začala: Ako zažiariť a ako sa vyhnúť trapasu?

Chodíte plesať? A už ste si vybrali šaty na ples? Ak nie, je najvyšší čas. Plesom v Opere vypukla tohtoročná plesová sezóna na Slovensku. 

Zabudnite na nariasené a prezdobené šaty! Inšpirujte sa modelmi poprednej slovenskej návrhárky Jany Pištejovej (40), ktoré predviedli moderátorky spravodajstva troch televízií – Zlatica Puškárová (37), Andrea Belányiová (38) a Simona Simanová (30).

Módna návrhárka Jana Pištejová radí nedržať sa zubami-nechtami trendov. „Priznám sa, že trendy veľmi nesledujem a čo sa týka plesovej sezóny, ide podľa mňa najmä o nadčasovosť, pretože šaty by mali mať trvalejšiu hodnotu.

 

Trendy sú rýchle a ženám nemusia vždy lichotiť. Pri plesových róbach je základ, aby si dáma vybrala šaty, ktoré pristanú jej postave, pleti a dokonca aj povahe. Mali by ju vyjadrovať a mať punc nadčasovosti, klasiky alebo histórie, ale nie prehnane. Nemali by mať tvar torty. Čo sa týka farieb, platí to isté, treba sa riadiť vlastným pocitom a farbou, v ktorej sa dáma cíti dobre. Dôležité je najmä, aby vás šaty nezväzovali, neobmedzovali, nesmie na nich nič tlačiť. Honosnosť môže spočívať v detailoch, a nie v objeme.

5 tipov pre ženy

1. Po prevzatí pozvánky na ples by ste si mali ako prvé zistiť, aký dress code platí. Podľa toho sa rozhodnite, aký typ šiat chcete hľadať a aké kritériá by mali spĺňať, aby ste sa vyhli trápnej situácii.

2. Výhodnejšie je šaty si zapožičať. Pripravte sa na to včas, aby bolo z čoho vyberať. V dobrej požičovni vám skúsený personál pomôže a poradí, ktoré šaty k vášmu typu postavy sedia najlepšie.

3. Nikdy nepoužívajte lacné doplnky. Nie každý z nás má finančný rozpočet na luxusné šperky, vyhnúť by ste sa však mali nevkusným napodobeninám. V bižutérii nájdete veľké množstvo krásnych doplnkov.

4. V minulosti boli na plesoch tabu topánky s otvorenou špičkou. I dnes sa uprednostňujú skôr elegantné lodičky, ak sa však rozhodnete pre sandáliky, určite nič nepokazíte. Hlavne nezabúdajte, že do nich nepatria silonky!

5. Ak si vyberiete dokonalé šaty a doplnky, nezabúdajte na vhodný zvršok a z auta do sály sa nepresúvajte vo vetrovke! Vhodné sú kožuch, elegantný kabát alebo bolerko.

Za hrsť rád pre pánov

Ak je predpísané oblečenie:

White tie znamená frak. Je to vlastne najslávnostnejšia forma oblečenia. K fraku jednoznačne voľte iba biely motýlik. Čo sa týka topánok, odporúčajú sa jednoznačne čierne lakované topánky.

Black tie znamená smoking. K smokingu voľte iba čierny motýlik. Dopĺňajú ho biela košeľa a lakované čierne topánky.

Ak nie je predpísané oblečenie

Pokiaľ sa chystáte s partnerkou na menej honosný ples, tzv. dedinský, postačí jednoduchší typ oblečenia, inak nazývaný formal dress.

Formal dress znamená klasický čierny alebo tmavý oblek. K nemu sa hodia biela košeľa a slávnostná kravata, poprípade motýlik. Farbu kravaty sa odporúča zladiť podľa šiat partnerky. Nezabúdajte opäť na vhodné topánky, najvhodnejšie sú čierne lakové.

Andrea:

„Som zvyknutá nosiť dlhé večerné šaty počas celého roka na moderovanie rôznych spoločenských akcií a už mám v oku, aké mi pristanú. Takmer stále sú to korzetové šaty. Takže na prvý pohľad by som si tieto nevybrala, ale musím povedať, že oblečené vyzerajú veľmi zaujímavo. Bielu farbu mám rada a šaty majú veľký výstrih na chrbte, čo je veľmi sexi.“

Simona:

„Ples je pre mňa ako moderátorku často pracovná záležitosť, teším sa, keď môžem ísť ako hosť. V týchto som sa cítila skvele. Čipka pôsobí romanticky a zároveň žensky, odhalený chrbát zas veľmi rafinovane.“

Zlatica:

„Janka je doslova čarodejnica, ktorá dokáže šatami vykúzliť dramatickosť, ale aj ženskosť a sexepíl. Jej tvorba je odvážna, občas provokujúca, ale aj rafinovaná, elegantná a nadčasová. Tieto šaty sú nádherné, ženské a ako vždy šaty od Janky mi sadli aj bez skúšky. Je to krásna farebná kombinácia. Biela ma už roky sprevádza na rôznych spoločenských udalostiach a mentolová dokáže veľmi pekne ženu zjemniť. Janka je nielen dlhoročná kamarátka, ale aj moja dvorná návrhárka, ktorej určite zverím aj moje svadobné šaty.“

Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou News and Media Holding, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Russian tanks convoy on military maneuvers.
Veliteľ spojeneckých síl o šanciach na dobytie Charkova: Ruská armáda má podľa neho zásadný problém
Na snímke predseda vlády SR Robert Fico (Smer-SD).
Atentát na premiéra Fica: Z celého sveta prichádza masívna vlna solidarity! Reakcie pribúdajú
Slnečná erupcia (ilustračná fotografia).
Nedávne slnečné erupcie majú TIENISTÚ stránku: Čaká nás peklo na zemi? Vplyv to bude mať aj na nás
Ilustračné foto
Ako určiť, že je niekto PSYCHOPAT: Všímajte si TENTO znak! Znepokojivé, čo zistili o ženách
Dym stúpa po izraelskom leteckom útoku východne od Rafahu.
Pásmo Gazy sa nachádza v hroznom stave: Juhoafrická republika podnikne dodatočné právne kroky proti Izraelu
Pápež František.
Pápež napriek zdravotným ťažkostiam ohlásil ďalšiu zahraničnú cestu: Pripomenie si významné výročie
Apelujú na lídrov strán, aby jednoznačne odmietli akékoľvek násilie.
Pellegrini a Čaputová odsúdili atentát na premiéra: Dokážu spolu zmieriť rozhádaných politikov?
Kontroly dvoch cyklistov nedopadli dobre.
Policajti dali za bieleho dňa fúkať dvom cyklistom: Preboha! Jeden horší ako druhý
Photo. Hand of a farmer holding wheat grains In the field in sunset. Rich harvest.
Maďari na plné ústa o poľnohospodárstve v EÚ: Je obeťou extrémnej... Čo navrhujú?
Ilustračné foto
Na Slovensko sa valí KATASTROFA: Pripravte sa na radikálnu zmenu počasia! Kedy to príde?
Spomienkové zhromaždenie pri príležitosti 79. výročia oslobodenia Bratislavy.
Atentát na premiéra Fica zarezonoval aj v zahraničí: Nečakané rozhodnutie českých odborárov
Close up of Male lawyer or judge hand's striking the gavel on sounding block, working with Law books, report the case on table in modern office, Law and justice concept.
Koniec náročného súdneho procesu v Turecku: Opozičný politik strávi desiatky rokov za mrežami