Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
23.03.2024 08:00 | Tip od Vás | Vaše horúce tipy
FotoVideoVáš Tip

Neľudský čin: Andrejovi niekto otrávil fenku jedom na slimáky! V ohrození boli aj deti

Nechutné a nebezpečné! Také bolo konanie dvoch zatiaľ neznámych osôb. Blízko detského ihriska otrávili fenku Fuenu(2), ktorá bola na dvore svojho pána Andreja Pakozdyho (49) zo Šenkvíc (okr. Pezinok). Chovnú Argentínsku dogu Fuenu zachránili svojou duchaprítomnosťou deti z ihriska! O podozrivom konaní neznámych osôb napísali majiteľovi psa list, keďže nebol doma. Tým zachránili život nielen fenke, ale možno aj dieťaťu, ktoré by sa k jedu mohlo dostať!

„Fuena je teraz plachá, ubolená. Veterinárka u nej musela vyvolať zvracanie a dať jej infúziu, našťastie ju zachránila. Zároveň potvrdila, že vo zvratkoch bol jed na slimáky,“ opisuje Andrej s tým, že nebyť detičiek, ktoré hneď reagovali, pes by už nežil. „Boli šťastné, keď sa dozvedeli, že Fuena bude v poriadku,“ prezradil. Neuveriteľne ho dojala aj ochota rodičov detí pomôcť v prípade, keď bude prípad vyšetrovať polícia, ako aj starostu Šenkvíc Petra Trojnu. „Oslovila nás polícia, ktorej sme sprístupnili kamerové záznamy a v plnej súčinnosti spolupracujeme s vyšetrovateľmi,“ uviedol starosta. Andrej sa totiž okamžite obrátil na políciu. „Na ihrisku sa hrajú aj malé detičky a mohli sa k jedu dostať, keby nejaké množstvo jedu ostalo na zemi!“ šokuje.

Jedná sa o chladnokrvnú pomstu?

Majiteľ fenky a poradca chovu v klube Dogo Argentino Slovakia Club - DASC Andrej však tušenie má. „Je mi divné, že sa to stane po týždni od členskej schôdze klubu, kde som odhalil možné podvody niektorých členov,“ konštatuje s tým, že je to iba jeho názor, zistiť vinníka bude musieť polícia. Podľa neho je za celým incidentom pomsta. „Upozornil som na nepoctivé praktiky, ktoré sa diali v klube, preto mám pocit, že incident súvisí s ním,“ myslí si.

Ako prezradil,  členská schôdza klubu vylúčila z klubu niekoľkých členov. Sú za otrávením fenky psíčkari? „To naozaj nemôžem tvrdiť, vyšetrovanie prebieha a ja neukážem prstom na nikoho, o kom nie som stopercentne presvedčený, že je vinný,“ vysvetlil Andrej s tým, že si nevie predstaviť nikoho iného, kto by mu chcel otráviť psa. „S nikým nemám konflikty, moje psy nikomu nevadia. Deti ich majú rady, aj preto utekali k nám, aby dali vedieť o cudzích osobách, čo kŕmili môjho psa,“ uzavrel Andrej, ktorý sa deťom osobne poďakoval.

"Môžeme potvrdiť, že oddelenie Bratislava odboru odhaľovania nebezpečných materiálov a environmentálnej kriminality NCODK P PZ vedie vyšetrovanie pre trestný čin týranie zvierat, ku ktorému došlo v obci Šenkvice. Na prípade enviropolicajti intenzívne pracujú a aktuálne nie je možné poskytovať bližšie informácie,"vyjadrili sa z Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave.

späť
Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk




Ilustračné foto
Najprv sa pohádali, potom ho († 56) bodol do hrude: V prípade nastal posun, takto to vyhodnotila polícia
Na snímke minister zahraničných vecí a európskych záležitostí SR Juraj Blanár
Blanár odcestoval na Ďaleký východ: Vieme, o čom sa bude zhovárať so svojím náprotivkom
(ilustr. foto)
Máte radi olivy? Po týchto faktoch vás možno prejde chuť! To ste o nich netušili
Už vyše 300 obetí na životoch si vyžiadali záplavy vo viacerých afganských provinciách.
Foto
Krajinu sužujú ničivé záplavy: Prírodný živel usmrtil stovky ľudí, bilancia obetí stále stúpa
Nela Pocisková
Foto
Pocisková BEZ NOHAVIČIEK?! Z týchto záberov vám bude horúco: Herečka sa odviazala
Polícia obvinila muža z Medzilaboriec, ktorý sa vyhrážal mestskému policajtovi.
Váš Tip
Muž v centre Bratislavy spadol, pristavil sa pri ňom cyklista: Policajti neverili očiam, všetko zachytila kamera!
Polícia SR
Mŕtvy muž († 27) v Bratislave: Nové skutočnosti! Polícia prehovorila
(ilustračná foto)
Útok na reštauráciu! Hlásia mŕtvych aj zranených: Je za tým Ukrajina?
Foto
Dve rovnaké situácie, rozdielne verdikty: Poškodili rozhodcovia slovenský tím?
(ilustr. foto)
11 najčastejších príznakov RAKOVINY: Znepokojivé, čo je medzi nimi! Odhaľte zákernú chorobu včas
Čelná zrážka skončila tragicky.
Foto
Smrteľná čelná zrážka pri obci Vieska: Zo záberov naskakujú zimomriavky!
Foto
Zmeny v zostave Slovákov: TENTO útočník si proti Kazachom nezahrá!