Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
16.03.2024 13:00 | Správy | Servis
Foto

Tipy na jarné dekorácie: Veľkonočné ozdoby za pár centov! Vyrobte si ich rýchlo a lacno

Veľká noc je v kresťanských rodinách významným sviatkom. Ale s istotou môžeme povedať, že sa na ňu tešia všetci. Pre niekoho je to duchovný sviatok, pre iného oslava jari. Každého však potešia nádherné veľkonočné dekorácie. Časopis Záhradkár vám poradí, ako si ich vyrobiť doslova za pár centov.

Veniec za pár minút

Na základný veniec si odstrihnite pár brezových prútikov. Sú ohybné a dobre sa s nimi pracuje. Poslúžia aj prúty vŕby či paviniča. Pomocou drôtu si vytvarujte veniec a dozdobte podľa vkusu. Keďže minimalizmus a naturálny štýl sú stále v kurze, stavte na prírodné vajíčka, doplňte ich konárikmi vŕby, krušpánu, zemolezu alebo dokonca eukalyptu. Na veniec priviažte stužku a zaveste na dvere. Takouto jednoduchou a elegantnou dekoráciou rozhodne zaujmete všetkých okoloidúcich.

 

Vyzdobte si balkón a terasu

Po dlhej a pochmúrnej zime sa iste neviete dočkať prvých jarných kvietkov. Tento rok všetky rozkvitajú o čosi skôr, ako sme zvyknutí. Preto si už dlhšie môžete v záhradníctvach zakúpiť široký sortiment kvitnúcich cibuľovín či jarných trvaliek. A ktorá farba je viac žiarivá ako žltá? Skombinujte sirôtky, prvosienky, narcisy, hyacinty. Rastliny zasaďte do črepníkov alebo iných nádob kontrastnej farby. Nezabudnite, že tohtoročným trendom sú pastelové farby, ktoré zbytočne neodvrátia pozornosť od krásnych kvetov. Použite pokojne nádoby, ktoré doma máte. Upcyklácia je v kurze. Do vázy si nastrihajte vetvičky drieňu obyčajného, hamamelu, zlatovky, brezy či liesky. Symbolom jari sú jednoznačne bahniatka. Preto sa na prechádzke poobzerajte, či na ne nenatrafíte.

Operené kraslice

Aj vám sa do zložitého zdobenia kraslíc podľa našich starých mám nechce alebo ste menej zruční? Prípadne vás „tlačí“ čas? Alebo sa do vášho interiéru tradičné kraslice nehodia? Doslova za pár sekúnd si vyrobíte takéto krásne dekoratívne vajíčka. Postačia vám vyfúknuté vajíčka, kartónový obal (prípadne dekoratívny tanier alebo miska), pár pierok a tekuté lepidlo. Pierka na vajíčka prilepte tekutým lepidlom. Následne môžete opatrne pretrieť lepidlom alebo lakom celé vajíčko. Poslúži aj obyčajný lak na vlasy, ktorý určite má doma každá žena. Tým sa pierko zafixuje a výzdobu po Veľkej noci len odložíte do krabice k budúcemu roku. Poukladajte na pekný podnos a je to!

späť pokračovanie
Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: red, Nový čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


(ilustračné foto).
Tragédia počas splavu: Muž († 57) vypadol z kajaku, lekári mu už nevedeli pomôcť
Foto
Tréner Craig Ramsay vníma Slafkovského ako lídra: Z Juraja sme nadšení
Cena projektu sa pritom odhaduje na stovku miliárd dolárov.
Foto
Hanba na tri zimy! Postavili most, ktorý nikam nevedie: Šialené, koľko peňazí naň minuli
Izraelský premiér Benjamin Netanjahu
USA pohrozili Izraelu, odkaz Netanjahua je jasný: Ostaneme v boji sami, ak budeme musieť!
Čínsky prezident Si Ťin-pching (vľavo) a maďarský premiér Viktor Orbán sa vítajú na letisku v Budapešti.
Maďarsko hostí čínskeho prezidenta: Reč bude aj o jadrovom priemysle
(ilustračné foto)
Na Slovensku udrie v noci neobvyklý meteorologický jav: V tomto ročnom období je mimoriadne zriedkavý
Na snímke minister investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie SR Richard Raši (Hlas-SD) počas mimoriadnej 13. schôdze Národnej rady SR.
Koalícia sa zastala ministerky zdravotníctva: Podrží ju počas náročného odvolávania? Raši prezradil viac
Donald Trump s manželkou Melaniou a synom Barronom.
Najmladšieho Trumpovho syna čaká ťažká úloha: Prekvapujúce, do čoho ho otec navliekol
TK ministerky zdravotníctva SR Zuzany Dolinkovej k aktuálnej situácii v súvislosti s výstavbou novej Univerzitnej nemocnice v Martine.
Dolinková sa stala terčom ostrej kritiky: Opozícia jej vyčíta viacero krokov! Aha, čo o nej povedal jeden z poslancov
Z kilogramov navyše si ťažkú hlavu nerobí.
Pokroky Cibulkovej sa jej nedajú odoprieť: Sedemnásť kilogramov je fuč! FOTO
Ilustračné foto
Bude leto 2024 NAJHORŠIE v histórii? Slová meteorológov neznejú dobre: Na čo sa musíme pripraviť!
Vojnový konflikt v Pásme Gazy trvá už viac ako pol roka.
Mier v nedohľadne: Vyjednávači Izraela i Hamasu opustili miesto rokovaní