Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
17.03.2024 07:00 | Prominenti | Domáci Prominenti
Foto

Jana Kirschner v úprimnej spovedi: Vzdá sa života v Londýne? Jedna vec ju mrzí

V časoch najväčšej slávy odišla zo Slovenska. Speváčka Jana Kirschner (45) žije už desať rokov v Londýne, kde si užíva anonymitu. S hudobným producentom Eddiem Stevensom vychováva spoločné deti, dcéry Matildu (13) a Yolu (9). Obe vraj majú hudobné nadanie, ale slávna mama ich do ničoho netlačí. Porozprávali sme sa s ňou o hudbe, súkromí aj novinkách, ktoré chystá.

Chystáte turné na Slovensku aj v Čechách. Muž s vami teda pôjde ako hudobník, beriete so sebou aj dcéry, ako to robí napríklad Pink?

Inak Pink absolútne milujem, pretože je pre mňa symbol ženy a speváčky. Vnímam veľmi veľa paralelných vecí cez jej dlhú kariéru, cez to všetko neustále meniace sa a hlavne je to obrovská bojovníčka. Páči sa mi hlavne tá jej autenticita, ktorá s ňou zostala. Môj muž so mnou hrá a je to človek, ktorý dáva dokopy celú kapelu. Pracuje ako hudobný producent s mnohými umelcami aj v Británii, dlhoročne napríklad so speváčkou skupiny Moloko Róisín Murphy, s ktorou je teraz na turné. Tým, že sú naše deti už staršie, uvažujem nad tým, že ich asi zoberieme so sebou. Budem musieť vziať aj mamu alebo niekoho, kto nám pomôže a postará sa, keď my budeme pracovať. Je to pre mňa vzácne, že dcéry môžu s nami cestovať po Slovensku, vidieť nové veci. I keď život na turné nie je jednoduchý. Musíte mať disciplínu. Milujú Slovensko a chcem, aby videli aj niečo iné, nielen Bratislavu a dom mojej mamy v Banskej Štiavnici.

Keď ste na Slovensku sama, dokáže vás muž plnohodnotne zastúpiť?

Musím povedať, že môj muž je v tomto veľmi dobrý. Keď sa nám narodila prvá dcéra Matilda, tak už mal naštudované všetky knihy a bol pripravený byť otcom viac než ja mamou. Je pre mňa veľkou istotou. Vždy mi povie, aby som nič neriešila a išla. Samozrejme, že ako každá mama riešim, aby deti boli pripravené na všetky povinnosti, krúžky a na to, čo ich cez týždeň čaká, aby bolo nakúpené a aby nikto nestrádal počas toho, keď budem preč. Takže zatvoriť dvere predtým, než niekam odídem, je ťažké, ale môžem sa naňho vo všetkom spoľahnúť. Všetko, samozrejme, robí po svojom, ale vždy mi povie, aby som sa nestarala, dôležité je, že to prežijú. (smiech)

S rodinou žijete 10 rokov v Londýne. Plánujete tam aj zostať?

Je to zložité, vlastne nemám pocit, že som odišla. Som síce v Londýne od roku 2005, ale domov chodím niekoľkokrát do mesiaca. Ten vzťah s Londýnom sa stále mení. Sú dni, keď mi tam je dobre, užívam si anonymitu a to, že môžem žiť taký obyčajnejší život so svojimi deťmi, že ich tam nikto nepozná, a to je fajn. Na druhej strane mi chýba to puto, rodina... Cítim, že aj moji rodičia majú pocit, že roky utekajú a kontakt s vnúčatami nie je taký intenzívny, ako by si priali. Takisto ma niekedy mrzí, že nestíham všetky jubileá rodinných príslušníkov a dôležité míľniky v ich životoch. Nehovorím, že sa na Slovensko nevrátim, ale v Londýne máme štúdio a deti tu chodia do školy. No človek nikdy nevie.

Čo sa vám páči viac na Londýne než na Slovensku?

Tá najväčšia vec je pre mňa asi anonymita. Páči sa mi tá diverzita a to, že tam žije veľmi veľa ľudí z rôznych krajín. Londýn je veľkomesto, ale zároveň sa tam človek necíti úplne stratený. Je to veľmi zelené mesto a ľahko sa z neho dostanete do prírody, je tam veľa galérií, výstav a koncertov, stále sa tam niečo deje. Naozaj to tam kultúrne žije a stále je tam čo robiť.

späť pokračovanie
Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas, Karin Kollárová

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


(ilustračné foto)
Polícia odhalila obrovské množstvo vodičov pod vplyvom alkoholu! Toľkoto ľudí nafúkalo v priebehu jedného týždňa
Bujaré oslavy v šatni! Obrovská radosť hráčov Látok: Malá dedinka vyhrala Prezidentský pohár
Neobyčajná záchrana: Muži si v priehrade všimli uviaznuté zviera. S týmto však nerátali
Muži si v priehrade všimli uviaznutého psíka: Keď podišli bližšie, nastalo prekvapenie! Ako mu pomohli?
Dnešní zlodeji sú veľmi kreatívni.
Zlodej našiel vynaliezavý spôsob, ako kradnúť: Bizarnosť zachytila kamera!
 Americký minister obrany Lloyd Austin
Amerika pozastavila dodávku bômb: Vážne obavy! Čo sa deje?
Na snímke minister zahraničných vecí a európskych záležitostí Slovenskej republiky Juraj Blanár.
Blanár odišiel na pracovnú cestu na Cyprus: S kým sa tam stretne?
(ilustračné foto).
Počasie sa bude opäť blázniť: Čakajú Slovensko znova mrazy?!
Close-up Focus on Person's Hands Typing on the Desktop Computer Keyboard. Screens Show Coding Language User Interface. Software Engineer Create Innovative e-Commerce App. Program Development
Poľsko oznámilo nové hekerské útoky skupiny spojenej s Ruskom
Britský minister zahraničných vecí James Cleverly.
Británia vyhostí ruského úradníka: Tvrdí, že je nedeklarovaným dôstojníkom vojenskej rozviedky
Kto mu dal vodičák? Šofér chcel obehnúť auto sprava, no doplatil na to. Mal šťastie, že prežil
Vodič sa chcel vyhnúť kolóne nevyberaným spôsobom: Uvidíte, ako skončil, nebudete ho ľutovať!
Milan Majerský - predseda KDH
Majerský ku Dňu víťazstva nad fašizmom: Násilie a nenávisť mať v našej spoločnosti miesto
Ray Houghton
Foto
65-ročný kulturista si nechal potetovať celé svoje telo: Nechal si začierniť aj ... Penis?!