Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
09.06.2014 16:00 | Prominenti | Domáci Prominenti

Marcel Grega prezradil plány Jojky: Drsný odkaz pre Ďurianovú!

Začiatkom roka odišla z Markízy trojica vychytených moderátorov, medzi ktorými nechýbala ani Marianna Ďurianová (37).

Sľúbené útočisko v konkurenčnej Jojke však nakoniec našli len dvaja z nich a bývalá hviezda markizáckeho spravodajstva nakoniec zostala na ocot. O tom, prečo je Ďurianová bez práce, exkluzívne porozprával nový šéf TV JOJ Marcel Grega (35).

Po odchode z Markízy očakávali hviezdnu kariéru v Jojke. No nie všetkým sa to splnilo. Mariannu Ďurianovú, Paľa Bruchalu a Vila Rozborila lanáril do televízie ešte bývalý šéf František Borovský. Ten však v marci odišiel, na jeho post zasadol Marcel Grega a zrazu je všetko ináč. Zatiaľ čo Bruchala už nejaký čas zarezáva v jojkárskom Dobrom ráne a Rozborilovi sľúbili novú reláciu V siedmom nebi. No o osude Ďurianovej je podozrivé ticho. Kde sa teda stala chyba? A prečo plány s ňou padli?„Úprimne, sme v období, keď máme pred sebou ešte kvantum práce. Najprv musíme riešiť strategické úlohy, ktoré sa týkajú dlhodobého plánovania v programe či našej obchodnej politiky. Čiže toto nie je teraz téma dňa,“ odpovedal vyhýbavo a tajuplne na tému Ďurianová nový šéf televízie.

 

Moderátorku, ktorá strávila vyše roka na materskej dovolenke a predtým posledných päť mesiacov v Markíze, tak nechali v štichu. Nový Čas sa preto snažil spojiť aj so samotnou Ďurianovou, tá však do uzávierky nereagovala.

Naopak, o to väčšiu radosť má Grega z toho, že sa mu podarilo na palubu televízie získať Vila Rozborila. „Snažili sme sa o to už niekoľko rokov, no podarilo sa nám to až teraz. V siedmom nebi to bude predsa len iné ako v Modrom z neba,“ netají svoju otvorenú radosť. Moderátor totiž patrí k divácky obľúbeným tváram a svoju novú reláciu v Jojke nakrúca už od januára.

Bude podľa vás pre vašu televíziu náročné zbaviť sa zlej nálepky?

Pozrite sa, kto nič nerobí, kto sa bojí experimentov, ten nič nepokazí. Lenže toto nie je charakteristické pre Jojku. Vždy sme prinášali na trh odvážne projekty, celý rad z nich vyšiel. Na druhej strane, nikdy sme sa nebáli priznať si chybu.

Aké máte naplánované nové projekty? Hovorilo sa o novom rodinnom seriáli, ktorý mal pre JOJ vyrábať tím odídencov z Búrlivého vína.

Nový rodinný seriál už v týchto dňoch začíname pripravovať, ale určite to nebude kópia konkurenčných seriálov. Na našej strane máme vynikajúci tím scenáristov, som veľmi spokojný s kastingom seriálu a s jeho scenárom. Vlak sa pohol a ja sa na náš nový titul veľmi teším. Zatiaľ však nepoviem, kedy ho plánujeme vysielať.

Pekný, romantický a s dobrým hereckým obsadením bol aj Klan.

Klan bol predovšetkým licencovaným seriálom, ktorý výborne funguje v inej krajine. Ukázalo sa, že nie všetko dokážete prepísať na naše reálie a nie všetky dejové linky sú univerzálne. Skúsenosť z Klanu v ďalších projektoch zúročíme.

Sledovanosť Paneláka stagnuje, neplánujete ho dať na vedľajšiu koľaj?

Počas šiestich rokov, odkedy je Panelák na našich obrazovkách, prešiel mnohými zmenami, niektoré vyšli viac, iné menej, no podstatné je, že si udržal priazeň divákov. Od 28. apríla sme začali vysielať „nový Panelák“, teda časti, z ktorých mnohé režíroval Andy Kraus a ktoré sa viac prinavrátili k „tradičnejšiemu“ Paneláku. Som veľmi rád, že to diváci ocenili. Tento rok Panelák ostane v hlavnom vysielacom čase, nebudeme odsúvať niečo, čo má divácku priazeň. Naopak, vrátili sme do deja Masláka, ktorého hrá Janko Koleník, pretože si to diváci priali.

Ale návrat Alexandra Bártu ako Kordiaka sa vám nedarí, naďalej zostáva v Markíze.

Andy Kraus to veľmi múdro vyriešil – Kordiak nie je mŕtvy, Kordiak žije a patrí do Paneláka. Určite mi dáte za pravdu, že jeho fyzický návrat je otázkou času.

Podobný problém majú aj Profesionáli, ktorí už bez Janka Kronera nie sú to, čo bývali. Majú vôbec v takejto podobe zmysel?

Profesionáli sú jedným z najobľúbenejších komediálnych slovenských seriálov. Počas dvoch rokov, keď sme vysielali len jeho reprízy, sa ocitol medzi nominantmi a víťazmi diváckych ankiet. Aj preto sme sa rozhodli nakrútiť jeho novú sériu. Žiaľ, Janko Kroner, ktorý stvárnil legendárnu postavu Miňa Demoviča, nie je zdravotne fit, snažili sme sa mu uľahčiť účinkovanie v seriáli, napriek tomu, ako hovoríte, nie je to ono. Seriál má však aj v tejto premiérovej sérii výborné čísla a my pripravujeme ďalšie nové časti. A uvidíte, že sa nám rébus s postavou krčmára podarí vyriešiť.

Neuvažujete nad návratom MAFstory?

Uvažujeme, na stole je hneď niekoľko možností, či už ako film, alebo pokračovanie seriálu.

Plánujete na jeseň nejakú veľkú šou, alebo ťahákom bude nová relácia Vila Rozborila?

Na jeseň nerátame s veľkou šou, ako bol X Factor či Česko Slovensko má talent. Príprava takejto šou potrebuje čas, my teraz riešime jeseň 2015 a jar 2016.

Čiže ťahákom bude V siedmom nebi. Nebude to biele Modré z neba?

Vila Rozborila sme chceli získať niekoľko rokov, podarilo sa nám to až teraz. Veľmi sa z toho tešíme a veríme, že Vilovi diváci budú radi, že ho znovu uvidia na televíznej obrazovke. V siedmom nebi však bude predsa len v mnohom iné ako Modré z neba. Viem, o čom hovorím, s Vilom sa často vidíme, som informovaný o výrobe relácie, ktorú nakrúcame od januára, pretože je náročná na vývoj príbehov v čase a na samotné spracovanie tém.

Neprekáža vám, že práve JOJ si v minulosti z melodramatickosti Vilovej relácie robila žarty?

V TV JOJ si vieme robiť žarty aj sami zo seba.

Nebude si nová relácia konkurovať so Srdcom pre deti, ktorého galavečer vysielate?

Nebude, skôr sa budú so Srdcom pre deti dopĺňať.

Z Markízy k vám prestúpil aj Paľo Bruchala, ktorý je moderátorom novej relácie Dobré ráno. Na jeho výkon sa na internete spustila kritika. Neplánujete medzi moderátormi zmeny?

Diskutujúci na internete málokedy prichádzajú s konštruktívnymi nápadmi, ako niečo zlepšiť, skôr si ponadávajú. A to hovorím so všetkou úctou k užívateľom internetu. Ja som s Dobrým ránom spokojný. Najťažšie je vlak rozbehnúť. Je to pre nás nová skúsenosť a verte mi, že máme ambície vydržať. Nad zmenou moderátorov zatiaľ neuvažujeme.

Do JOJ mala po odchode z Markízy namierené aj Marianna Ďurianová. Chystali ste pre ňu formát večerného magazínu. Zdá sa, že to padlo. Prečo?

Úprimne, sme v období, keď máme pred sebou ešte kvantum práce. Najprv musíme riešiť strategické úlohy, ktoré sa týkajú dlhodobého plánovania v programe či našej obchodnej politiky. Až potom sa budeme môcť vrátiť aj k takým otázkam, na aké sa pýtate. Čiže toto nie je teraz téma dňa.


Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Americký prezident Joe Biden.
Spojené štáty rozšírili balík sankcií: Týka sa to aj Slovenska! Tieto subjekty sú podozrivé z…
Americký minister zahraničných vecí Antony Blinken
Blinken žiada Hamas o jediné: Šanca na konečné zmiernenie utrpenia v Gaze?
Z výsledkov výskumu vyplýva, že nám pravdepodobne hrozí vymretie.
Ľudstvo čaká KATASTROFA nevídaných rozmerov: Z toho, čo má prísť, behá mráz po chrbte
Záchranári mali plné ruky práce (ilustračné foto).
Leteckí záchranári v pohotovosti: Lyžiara musel po škaredom páde ratovať vrtuľník
(ilustračná foto)
Medvedica zaútočila na hubára! Zahnala sa po ňom a... Našli ho v takomto stave
Štyria hráči spod Tatier majú podpísané jednocestné zmluvy: Erik Černák (Tampa Bay Lightning), Martin Fehérváry (Washington Capitals), Adam Ružička (Calgary Flames) a Tomáš Tatar (Colorado Avalanche).
Adam Ružička má nového agenta: Pridá sa k Slovákom v Rusku? TIETO kluby sú v hre!
Pri prevrátení vlečky ťahanej traktorom sa  zranilo 30 ľudí.
Vlečka ťahaná traktorom sa prevrátila: Zranilo sa viacero mladíkov, niektorí vážne
Police in hi-visibility jackets policing crowd control
Hrôza na škole! Násťročný mladík chcel vraždiť: Sila, čo malo byť útočnou zbraňou
(ilustračné foto)
Polícia má na stole poburujúci prípad: Zlodeji okradli seniorov o desaťtisíce eur! Bezočivé, ako k tomu došlo
Mislav Rosandič.
Foto
Agent prezradil novinky o Rosandičovi: Je spokojný so životom v Rusku a bude pokračovať v KHL!
Princ Harry a William
William nedovolí, aby sa Harry k chorej Kate priblížil: To, čo jej urobil, bratovi NEODPUSTÍ!
dangerous infectious insect mite crawls on the skin of the fingers of the human hand to suck the blood
Kliešťová sezóna je v plnom prúde: Čo robiť, ak si jedného nájdete na pokožke? Zlý postup môže mať fatálne následky