Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
05.07.2014 16:00 | Prominenti | Domáci Prominenti

Požehnanie alebo peklo? Známe osobnosti prehovorili o láske na pracovisku!

Vzťahy v práci sú vecou pomerne chúlostivou.

Problémy spôsobuje najmä skutočnosť, ak jeden z milencov šéfuje druhému a automaticky ho zvýhodňuje a úplné peklo nastáva, keď sa dvojica rozíde a napriek tomu je nútená ďalej spolupracovať. Aj v šoubiznise máme viacero zaláskovaných párov, ktoré majú spoločných zamestnávateľov. Boli sme preto zvedaví, aké výhody či nevýhody na celej situácii nachádzajú.

 

Kristína Guštafíková (31) & Stano Guštafík (37)

Pár, dokonca už manželský, tvoria šéfdramaturg Jojky Stano Guštafík a moderátorka Dobrého rána v rovnakej televízii Kristína. Napriek tomu, že na seba pravidelne narážajú na pracovisku, ešte sa jeden druhému neprejedli. „Problém by bol, keby sme obaja boli príliš veľkí vorkoholici a okrem pracovných tém by sme sa nemali o čom baviť,“ konštatuje Stano.

Výhody: K výhodám vzťahu na pracovisku Stano radí napríklad skutočnosť, že to rozširuje spoločné témy. „Keď sa posťažujem na zlú sledovanosť nejakej mojej relácie, manželka vie, že to nie je žiadna malichernosť... Obrovskou výhodou je aj to, že v prípade, ak sa nám prekrýva pracovný čas, nemáme problém zobrať nášho syna Samka do Jojky a tu si podeliť čas, ktorý s ním strávime.“

Nevýhody: „Na začiatku, keď sme spolu začínali chodiť, nevýhodou bolo, že sme všetkým boli na očiach a trochu sme aj váhali, kedy náš vzťah zverejniť. Lebo bolo jasné, že sa z toho stane klebeta mesiaca,“ smeje sa Stano.

Zlatica Puškárová (36) & Patrik Švajda (42)

Sú niečo ako symbolom Markízy, tým najlepším reklamným pútačom na nezaplatenie. Práve v našej najsledovanejšej televízii sa Zlatica PuškárováPatrik Švajda dali dokopy a hoci ich láska musela čeliť problémom, akým bolo napríklad Patrikovo manželstvo s dvomi deťmi, všetko prekonali. Dnes tvoria šťastný pár a dokonca spolu moderujú Televízne noviny. A bez ,,ponorky“! „Vieme si spoločne tak užívať život, že nám ponorka zatiaľ nehrozí. Výhodou je, že máme spoločné voľno, ktoré venujeme sebe a svojej rodine,“ vysvetľuje Zlatica.

Výhody: „Viac-menej sme spolu v Markíze začínali, takže máme množstvo spoločných zážitkov, priateľov, príbehov. Vieme navzájom chápať nasadenie, ale aj pracovné tempo toho druhého. Baví nás, keď spolu tvoríme, hľadáme spôsob, aby správy boli pre ľudí čo najzaujímavejšie a ešte sa pritom vieme tak schuti partnersky aj zasmiať. Dokážeme si pomôcť a podržať sa v situáciách, v ktorých by sme pomoc u iných nehľadali. A za tie roky sme už tak na seba zvyknutí, takže to ani neriešime,“ konštatuje moderátorka.

Nevýhody: „Naozaj mi žiadna zásadná nenapad­la,“ prekvapila nás Zlatica. „Nepotrebujeme nič skrývať ani tajiť. Spravodajský život a príprava televíznych novín je veľmi dynamická a musíme sa jej naplno venovať. Obidvaja sme ale poriadne tvrdohlaví, takže to niekedy aj zaiskrí. “

Mirka Partlová (29) & Peter Cmorik (34)

Ich spoločným pracoviskom je divadlo Nová scéna, kde patria k najväčším muzikálovým hviezdam. Dokopy sa dali pred dvomi rokmi a ako sa zdá, ladí im to stále viac. Nielen na pódiu, ale aj mimo neho.

Výhody: „Výhodou je, samozrejme, to, že sme spolu. Tým, že sme obaja rozlietaní, dobre padne sem-tam spolu aj ísť do divadla, hrať naraz, byť tam spolu a spolu sa vrátiť… To je často aj fajn žúr, je to aj ako podpora a radosť jeden z druhého, že môžeme veci rozoberať a poradiť sa a vidíme jeden druhého výkon, máme spoločné zážitky a ten istý okruh ľudí aj na pracovisku,“ rozpráva Peter.

Nevýhody: Všetko vedľa povedané je ale výhodou len vtedy, „keď si nechceš od toho druhého práve oddýchnuť,“ smeje sa spevák, no jedným dychom dodáva: „U nás je to tak, že sme spolu v práci zriedka, takže sme v štádiu, že sa spoločným chvíľam v práci zatiaľ tešíme.“

Karin Olasová (37) & Přemysl Boublík (33)

Dlho nič nenasvedčovalo, že raz vytvoria funkčnú rodinku, hoci sa dobre poznali z divadla... Karin Olasová mala stabilného partnera, Přemysl Boublík bol dokonca ženatý. O to prekvapujúcejšie preto pred pár rokmi vyznela správa, že Karin je tehotná a otcom je práve herec, ktorého zviditeľnilo účinkovanie v Ordinácii v ružovej záhrade. Dvojica sa stále spolu stretáva na javisku, no ,,ponorka“ jej vraj nehrozí. „Vôbec nie,“ konštatuje Přemysl, pretože s partnerkou majú skôr opačný problém. „Niekedy sme nútení byť do druhej-tretej rána hore, aby sme sa vôbec porozprávali.“

Výhody: „Vieme asi o všetkom, čo sa kde šustne v našej brandži. To, čo sa nedopočujem ja, dopočuje sa Karin. Ďalšia výhoda je, že ak sa spolu ocitneme na javisku, tak je to pre nás oboch veľmi príjemné,“ vysvetlil nám herec.

Nevýhody: „Náš pracovný čas je neštandardne plánovaný... Prispôsobujeme sa jeden druhému, ale je to veľmi náročné, často uvažujeme, že kto komu ustúpi, ktorá práca je akoby pre náš rodinný rozpočet či pre našu kariéru dôležitejšia,“ zamýšľa sa Přemysl. „Veľmi určite trpí náš syn, pretože jeden týždeň nie som ja doma kvôli práci, druhý týždeň Karinka. Občas prídu starí rodičia na výpomoc a Oliverko je potom zmätený, lebo nevie, koho má rešpektovať, kto je väčší šéf v rodine.“

Zuzana Šebová (31) & Michal Kubovčík (34)

Inči a Jogi zo seriálu Panelák spolu žijú aj v civilnom živote. Partnermi sú viac ako dva roky, pričom dokopy ich dalo nakrúcanie súťaže 5 proti 5, v ktorej bojovali proti sebe divadlá GUnaGU a radošinci. Paradoxné je, že tvorcovia Paneláka z nich spravili pár a vôbec pritom netušili, že k sebe naozaj patria. Skutočnosť, že sa pravidelne stretávajú na pľaci, im vraj veľmi vyhovuje. „Sme radi, že spolu nakrúcame,“ povedala nám Zuzana Šebová. „Užívame si to a doma je to zase o niečom inom.“

Výhody: „Najväčšia výhoda je, že sa stretneme a môžeme byť spolu a môžeme ísť jedným autom.“

Nevýhody: „Že sa musíme stretnúť, aj keby sme nechceli a musíme sa na povel hádať,“ dodáva so smiechom herečka.

Nela Pocisková (23) & Filip Tůma (36) 

Ich vzťah je plný otáznikov a dohadov, keďže obaja sú veľkí tajnostkári. Isté však je, že aj ich dala dokopy práca. Pred nakrúcaním Búrlivého vína sa nepoznali, no v obľúbenom seriáli si pre nich scenáristi pripravili viaceré horúce scénky a iskra zrazu preskočila aj mimo kamier. Bohužiaľ, o výhodách či nevýhodách ich lásky na pracovisku sme sa nič nedozvedeli, keďže v súlade s tradíciou držia bobríka mlčania.

Kristína Farkašová (31) & Juraj Hajdin (37)

Aj im dvom trvalo pomerne dlho, kým pochopili, že sú pre seba stvorení. Juraj mal dieťa s inou ženou, Kristína zase bola vydatá. Potom sa však našli cez sociálnu sieť, zistili, že sa majú o čom rozprávať a keď sa prvýkrát stretli zoči-voči, prepukla medzi nimi láska na prvý pohľad. Dnes majú spolu dve dcérky-dvojičky a dokonca sa pravidelne stretávajú aj v práci, v televízii JOJ. Kristína tam nakrúca seriál Panelák a Juraj robí reportéra. Žeby boli ale sebou presýtení, na to sa zatiaľ nesťažujú. „Keďže s Kristínkou nesedím za jedným stolom, tak nám nehrozí ponorka z toho, že by sme boli 24 hodín denne spolu. Ak by úplne náhodou k niečomu takému došlo, určite by sme z toho ponorku nemali. My si vieme vždy vymyslieť niečo, čo nám spestrí a odlíši deň. Skôr by z nás mali kolegovia ponorku ako my dvaja zo seba,“ vysvetlil nám Juraj.

Výhody: „Výhodou lásky na pracovisku je, že pokiaľ milujete svoju prácu (tak ako ja), tak sa do nej na druhý deň radi vrátite. Ja mám k tomu všetkému ešte úžasný bonus. V milovanej práci sa môžem stretávať so svojou milovanou a milujúcou ženou. Dokonalé by to bolo, keby tu mohli pracovať aj moje tri dcérky. Asi navrhnem vedeniu, že by ich mohli zamestnať. Elu a Matildu ako mop a Dorotka by nám mohla variť kávu,“ žartuje Juraj.

Nevýhody: „Nemôžete sa úplne odviazať. Teda môžete, ale asi by na nás kolegovia zazerali a rušili by sme ich,“ smeje sa reportér.

Hana Zavřelová-Gallová (30) & Adam Zavřel (27)

Moderátorka a redaktor Jojky spolu najprv sedem rokov randili, potom sa vlani zobrali a nedávno sa stali po prvýkrát rodičmi. V ich prípade je otázka ohľadom ,,ponorky“ vo vzťahu viac než na mieste. „Ponorku sme ešte nemali,“ tvrdí však Adam a zároveň pridáva vysvetlenie: „Aj keď pracujeme v tej istej budove, náš newsroom je natoľko veľký, že sa stretneme, len keď sa zámerne vyhľadáme.“

Výhody: „Môžeme do práce cestovať jedným autom a ušetríme na benzíne,“ smeje sa Adam. „Tiež sa môžeme porozprávať o práci bez toho, aby sme museli zdĺhavo vysvetľovať okolnosti, pretože obidvaja hneď vieme, o čom hovoríme. No a manželku mám poruke, čiže aj bežné veci môžeme vyriešiť pružnejšie.“

Nevýhody: Žiadne nevýhody vraj mužská polovička dvojice nevidí. „S odstupom času môžem povedať, že láska na pracovisku je viac praktická ako nepraktická,“ dodáva spokojne.

Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


V koncerne VW pracoval niekoľko rokov v rámci rôznych značiek.
Foto
Jozef Kubáň prerazil vo svete automobilového dizajnu: Čínske fára bude navrhovať Slovák!
Zamestnanci RTVS protestovali v čiernom oblečení.
Nový zákon Šimkovičovej vyvoláva vášne: Zamestnanci RTVS protestovali v čiernom
Gukeš D sa počas Turnaja kandidátov snažil zachovať si chladnú hlavu.
Mladý Ind môže prepísať históriu šachu: Prefíkaná taktika ho dostala až k vrcholu!
Elle sa živí ako morská víla.
Foto
Kráľovský plat sexi morskej víly: Za jej služby sú ochotní zaplatiť astronomické sumy
Americký prezident Joe Biden
Dobré správy pre Pásmo Gazy, Američania začali s výstavbou móla: Humanitárna pomoc by mala byť dostupnejšia
Generálny tajomník NATO Jens Stoltenberg
Stoltenberg to už nevydržal a povedal to bez okolkov: Tvrdá kritika Číny
Ilustračné foto
Opitý turista vystrájal na ceste, zachytilo ho auto: Zaujímavé, čo mu malo zachrániť život
Ruský prezident Vladimir Putin
Putin plánuje dôležitú návštevu: To, kam sa chystá, veľa napovie o budúcnosti Ruska
Český hokejový tréner Vladimír Růžička.
Foto
Bývalý tréner Slovana Bratislava má nové angažmán: Neuveríte, koho povedie Růžička!
Novi Sad, Serbia - May 5, 2015: McDonalds and McCafe Signs on Post to mark fast food restaurant. Illustartive editorial for McDonalds expansion in Eastern Europe.
Zaujíma vás, prečo kola z McDonaldu chutí inak? Nie je to náhoda! Tajomstvo odhalené
Na snímke podpredsedníčka Európskej komisie (EK) a komisárka pre hodnoty, transparentnosť a spravodlivosť Věra Jourová.
Príde Slovensko o eurofondy?! Jourová to povedala jasne: O STVR a zrušení špeciálnej prokuratúry si myslí, že…
Situácia s jedlom v Pásme Gazy je hrozivá (ilustračné foto).
Izraelský útok v Rafahu je na spadnutie: Z mesta utekajú ľudia, sú ich stovky tisíc!