Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
18.06.2023 16:00 | Prominenti | Domáci Prominenti

Na Deň otcov Simanová prezradila zážitky z detstva: Oboch rodičov som vyhrala v lotérii!

Dnes slávime Deň otcov a pri tejto výnimočnej príležitosti nám moderátorka Simona Simanová predstavila toho svojho. S Otcom Michalom (70) zalovili v pamäti a zabavili sa pri vtipných príhodách, no prezradili i to, čo spolu najradšej robia vo voľných chvíľach.
Fotogaléria
5
fotiek v galérii

Športujú spolu

Otec známu moderátorku viedol vždy k pohybu. „Pamätám si, keď som mala asi štyri roky, boli sme v lete na dovolenke v bývalej Juhoslávii. Ten zážitok sa mi vybaví, akoby to bolo dnes. Bola strašná zima, voda ľadová, celý týždeň dážď a nikto neplával. Jediný, kto bol vo vode, som bola ja s ocinom a plávali sme poriadne ďaleko. Ešte aj na starých fotkách vidno, aké mám fialové pery. Pýtal sa ma, aká je voda, a čakal, že poviem studená, ale ja som sa len olizovala a hovorila, že slaná,“ smeje sa Simona pri dávnej spomienke.

Otec Michal ju vnímal ako veľmi dobré dieťa. „Vždy bola všestranne zameraná, zodpovedná a ambiciózna. Najviac sa venovala športu, konkrétne plávaniu a ešte aj recitovaniu. V plávaní úspešne reprezentovala Duklu Banská Bystrica aj v zahraničí. V recitácii sa viackrát zúčastnila celoslovenského kola Hviezdoslavovho Kubína, kde sa umiestňovala medzi prvými. V škole patrila medzi najlepších, chodila na vedomostné aj športové súťaže a bola dobrá v behu,“ vymenúva dcérine úspechy, pričom nezabúda na moderovanie.

„To bolo jej najväčšou záľubou. Uvádzala asi všetky vystúpenia žiakov a neskôr, na gymnáziu a vysokej škole, ich aj organizovala. Našla sa v tom a baví ju to doteraz.“ Simona hovorí, že práve lásku k športu v nej prebudil otec. „Vždy hovorieval ,v zdravom tele zdravý duch‘ a dodnes pravidelne športuje. Jeho typickou vetou je ,bojuj, inak to nejde‘.“ Celá rodina chodí spolu každý rok na týždňovú lyžovačku. „Je to krásna tradícia. Okrem toho spolu s ockom chodievame radi na prechádzky do lesa, kde sa dobre porozprávame a čo-to aj pocvičíme.“ Podľa jej otca trávia spoločný čas vždy zmysluplne. „Venujeme sa rekreačným športom, najmä lyžovaniu a plávaniu. Zdravý pohyb v prírode a celkovo šport je prirodzenou súčasťou nášho života. Keď je doma, rozoberáme aj politiku a všetko, čo sa deje vo svete.“

A čo spoločné vlastnosti? „Obaja sme kozorožci, takže si rozumieme. Neriešim rovnako ako on nepodstatné veci, čo asi nie je typická vlastnosť žien. A vôbec ma nezaujímajú klebety. Priznám sa, že som po ňom aj dosť tvrdohlavá, čo je však niekedy dobré. Ak už niečo robím, dám do toho všetko a snažím sa byť najlepšia, ako ma to vždy učil.“ Pán Michal sa v dcére vidí. „Mám z nej veľkú radosť a som na ňu hrdý. Bola vždy cieľavedomá a mala disciplínu.“ Ona krásne slová otcovi opätuje. „Je optimista, pracovitý a ctižiadostivý, vždy mi bol oporou a vedel mi poradiť. Žije pre rodinu. A samozrejme, dal mi veľa lásky. To všetko sa snažím dať aj ja môjmu synovi. Oboch rodičov som vyhrala v lotérii. Doslova.“

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas víkend, Karin Kollárová

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou News and Media Holding, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Na snímke premiér SR Robert Fico (Smer-SD).
Jednota dôchodcov na Slovensku želá Ficovi skoré uzdravenie: Veríme, že...
Vedcovi pomohol k identifikácii malý most v pozadí.
Geologička tvrdí, že odhalila záhadu na portréte Mony Lisy: Zamysleli ste sa niekedy nad týmto detailom?
Na snímke policajti zatýkajú muža po streľbe na predsedu vlády Roberta Fica na výjazdovom rokovaní vlády v Handlovej v okrese Prievidza v stredu 15. mája 2024.
Foto
VIDEO Atentátnikovu manželku odviedla polícia: V jeho byte boli niekoľko hodín!
Na snímke predseda vlády SR Robert Fico (Smer-SD) počas spoločného plenárneho rokovania s prezidentom Azerbajdžanu Ilhamom Alijevom v Baku.
Streľbu v Handlovej odsúdilo už aj Pobaltie: Brutálny a bezohľadný útok, píšu krajiny
Bývalý prezident Andrej Kiska.
Exprezident Andrej Kiska o atentáte na Roberta Fica: Je to ohavný čin! Premiérovi praje skoré uzdravenie
(ilustračné foto)
Muž útočil nožom na náhodných okoloidúcich: Bodal hlava nehlava! Polícia zakročila
Ministerka zdravotníctva SR Zuzana Dolinková (Hlas-SD).
Premiér je v rukách špičkového personálu, tvrdí ministerka zdravotníctva: Odkaz na operačnú sálu
Ilustračné foto
Poľsko rieši prípady hromadných požiarov po celej krajine: Mal v tom niekto prsty?
Na snímke minister vnútra SR Matúš Šutaj Eštok (Hlas-SD).
Sú ústavní činitelia, opozícia a médiá v bezpečí? Šutaj Eštok vysvetľuje, prídu zmeny v ochrane
Viktor Orbán.
Maďarsko je proti atentátu na premiéra: Ficovi praje skoré uzdravenie, strelcovi spravodlivý trest!
Poľská vláda ostala bez slov: Bol to pokus o vraždu! Všetci veria v ten najlepší scénar
Juraj v Handlovej postrelil premiéra Roberta Fica.
Foto
Šokujúci ATENTÁT na Roberta Fica: Chaos, stres a panika! Mrazivé detaily útoku