Jablkové šišky s javorovým sirupom
Šišky
- 130 g hladkej múky
- 1 lyžičku kypriaceho prášku do pečiva
- štipku soli
- 30 g trstinového cukru
- 1 lyžičku mletej škorice
- 130 ml mlieka (3,5 %)
- 1 celé vajce
- 1 žĺtok
- 3 jablká
- 800 ml slnečnicového oleja (na vyprážanie)
Poleva
- 150 g práškového cukru
- ½ lyžičky mletej škorice
- 30 ml javorového sirupu
- šťavu z ½ citróna
Postup:
Šišky
V miske zmiešame všetky sypké suroviny. Potom prilejeme mlieko, celé vajce, žĺtok a premiešame. Nakoniec do cesta zapracujeme ošúpané jablká zbavené jadrovníkov a nakrájané na malé kocky. Z cesta naberáme šišky, ktoré vyprážame v rozpálenom oleji asi 3 minúty z obidvoch strán dozlatista. Potom ich preložíme na papierové utierky, aby sme odsali prebytočný tuk.
Poleva
V miske spolu vymiešame všetky suroviny dohladka.
Servírovanie
Šišky servírujeme ešte teplé a preliate polevou.
Viac receptov nájdete na www.kuchynalidla.sk