Tá totiž otestovala účinky týchto látok na neurónoch a modelových organizmoch. Polyfenoly z chmeľu obmedzovali ukladanie škodlivého povlaku na neurónoch. Tento plak pritom súvisí s rozvojom Alzheimerovej choroby. Je teda možné, že preparáty založené na chmeľových polyfenoloch by mohli byť prevenciou Alzheimerovej choroby.
Tím doktorky Cristiny Airoldiovej a Alessandra Palmioliho skúmali účinky extraktov z chmeľu na neuróny. Pri testoch zistili, že extrakty majú antioxidačné vlastnosti a môžu zabrániť zhlukovaniu amyloidových beta proteínov na ľudských nervových bunkách. Podporujú aj procesy, ktoré umožňujú telu vylučovať neurotoxické proteíny. Tím testoval extrakt z chmeľu na hlístach C. elegans a zistil, že chráni červy pred paralýzou súvisiacou s Alzheimerovou chorobou.
„Hoci táto práca nemusí ospravedlniť pitie veľkého množstva extra horkého piva, ukazuje, že látky z chmeľu by mohli slúžiť ako základ pre prípravky slúžiace ako prevencia Alzheimerovej choroby,“ uviedli Airoldiová a Palmioli z Americkej chemickej spoločnosti.