Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
18.09.2012 14:16 | Správy | Krimi | Domáce krimi

Kauza mŕtvej Lucky († 5): Vykašľali sa úradníci na dievčatko?!

Prípad Lucie († 5), ktorej mŕtve telo našli po troch rokoch od smrti, je šokujúci! Sociálnych pracovníkov pritom na dievčatko viackrát upozornili susedia!  

"Bola som na sociálke najmenej päťkrát! Upozornila som zamestnankyne, že dievčatka niet. Naposledy na jar tohto roku. Keď som sa opýtala jej matky, kde je Lucka, odpovedala vyhýbavo. A že dievčatko je u jej sestry. Nič sa nedialo, neviem o tom, že by boli zo sociálky moje oznámenie prešetrovať," povedala pre Čas.sk suseda matky dievčatka, ktorej meno má redakcia. "Nechcem byť menovaná. Mám zlý pocit, že som mohla dievčatku viac pomôcť... Alebo aspoň prispieť k rýchlejšiemu odhaleniu jej telíčka."

Malú Luciu v dome na Koceľovej ulici v bratislavskom Ružinove susedia poznali ako malé a štebotavé dievčatko. "Keď sa manžel matky malej Lucie na jar v roku 2009 vrátil z väzenia, správanie dievčatka sa zmenilo. Už bola taká zarazená, akoby sa niečoho bála..." dodala suseda, ktorá tvrdí, že úradníkom na sociálke rozprávala aj o podozrení z týrania. 

Ústredie prešetruje úrad a úradníkov

"Na základe informácií, ktoré Ústredie práce, sociálnych vecí a rodiny dnes o tomto prípade dostalo, začalo jeho dôsledné preverovanie. Po vyžiadaní spisovej dokumentácie tohto prípadu môžeme potvrdiť, že Úrad práce, sociálnych vecí a rodiny (ďalej ÚPSVaR) v Bratislave evidoval podnety susedov a blízkeho okolia týkajúce sa agresívneho správania voči maloletej osobe. Preverujeme, ako na tieto podnety úrad reagoval a ako postupoval pri ich riešení. Výsledok bude známy v priebehu dvoch dní. V prípade, že budú zistené pochybenia zo strany úradu, vyvodí ústredie voči jeho zamestnancom náležité dôsledky," uviedol Peter Zeman, hovorca ÚPSVaR.

Ako je možné, že rodina poberala rodinné prídavky aj po smrti dieťaťa? "Nárok na výplatu prídavku na dieťa dokladujú rodičia rodným listom dieťaťa. Povinnosť predkladať každoročne potvrdenia preukazujúce nárok na prídavok vzniká až vo veku dovŕšenia povinnej školskej dochádzky dieťaťa. Do tohto obdobia je možné zistiť neoprávnené poberanie prídavku v rámci kontrol, ktoré vykonávajú zamestnanci ústredia a úrady práce. Tie však z pochopiteľných dôvodov nie je možné vykonávať plošne pri každom jednotlivom prípade, ale len v rámci či už plánovaných alebo náhodných kontrol vo zvolenom rozsahu," povedal hovorca.

"Ak si dieťa neplní povinnú školskú dochádzku, škola oznamuje túto skutočnosť úradu práce, ktorý v takomto prípade môže vyplácanie prídavku pozastaviť. Takéto oznámenie však úrad práce neobdržal," uzavrel hovorca.

Zle prišlo aj policajtomObyvatelia domu netušili, že dievčatko je mŕtve. Dozvedeli sa to až od kriminalistov, ktorí mŕtve dievčatko našli v izbe bytu, v ktorom bývala jej matka, otčim a ich trojročné dieťa. 

Telo dieťaťa bolo na posteli v izbe, ktorá bola zamknutá. Telíčko bolo zahádzané rozličnými vecami. "Nebolo nám všetko jedno, keď sme do tej izby vošli a našli to dieťa... Niektorým prišlo zle..." povedal policajt, ktorý nechce rozprávať podrobnosti, čo všetko v izbe videl.

Bude Luciina matka rodiť vo väznici? Do bytu, v ktorom sa v pondelok popoludní našlo mŕtve telo, prišli aj zamestnankyne sociálky. Trojročné dievčatko odviezli preč. Jej matku, ktorá je vo vysokom štádiu tehotenstva, odviezli policajti.    

Bratislavská polícia v utorok potvrdila, že na príde pracuje. "Ako podozrivú osobu zadržali otčima (32) maloletej, s ktorým vykonávajú procesné úkony. Matku (42) zadržali v súvislosti s inou trestnou činnosťou, tá je v súčasnosti v cele policajného zaistenia," uviedla bratislavská krajská policajná hovorkyňa Tatiana Kurucová.     

Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Čo si už podvodníci nevymyslia?
Váš Tip
Do nezmyslu, ktorému Slováci naleteli, zatiahli najznámejšieho čarodejníka: Čo má autorka Harryho Pottera s Ruskom?!
Ruský prezident Vladimir Putin.
Doplatí krajina na ministrove slová?! Rusko si predvolalo zahraničného diplomata: Svoje manévre si bránia
Ilustračné foto.
Nebezpečný incident: Čínska stíhačka vystrelila na austrálsky vrtuľník! Peking má čo vysvetľovať
Polícia pátra po dvoch nezvestných 17-ročných dievčatách
Polícia pátra po nezvestných 17-ročných dievčatách: Videli ste ich?
(ilustračné foto)
Novinky o predčasnom dôchodku: Sociálna poisťovňa upraví výšku dávok!
ilustračné foto
Katastrofálne správy z frontu: Ďalšia rana pre Ukrajinu! To vôbec nevyzerá dobre
Foto
Česi zostali zaskočení: Bol jedným z najlepších, má novú zmluvu v NHL ale na MS hrať nebude!
Polícia objasnila krádež trezoru v Bratislave, obvinila viacero ľudí.
V Bratislave ukradli trezor: Zatočí sa vám hlava, koľko v ňom bolo peňazí! Polícia prípad objasnila
Varovanie pred búrkami
Pekné počasie skončilo, blíži sa niečo iné! Meteorológovia varujú: Bude to nebezpečné
Polícia obvinila muža z Veľkej Lomnice, šoféroval opitý a bez oprávnenia.
Foto
To ste ešte nevideli: Opitý vodič bez oprávnenia takto dopadol! FOTO hovorí za všetko
Matyáš tento rok tancoval po boku Petry Dubayovej.
Foto
Radikálna PREMENA Matyáša Adamca z Let's Dance: Ostrihaný na JEŽKA! Dlhé vlasy sú fuč
Night shot: Kremlin Moscow Dome of Senate building, a red Kremlin wall, flag of Russia with the emblem on it; sinister dark sky with a moon partly closed by the clouds
Rusko má problém: Nemecko si povolalo ich veľvyslanca! Znepokojivý dôvod