Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
27.06.2012 16:30 | Správy | Peniaze

Miškov: Rada Úradu pre reguláciu má dostať padák takmer 140-tisíc eur

Nová legislatíva o regulácii v sieťových odvetviach zavádza odmeny pre predsedu a členov Regulačnej rady Úradu pre reguláciu sieťových odvetví (ÚRSO).

Tieto by mali pri plnom čerpaní dosiahnuť takmer 140-tisíc eur. "Vláda Roberta Fica v situácii, keď je celé Slovensko traumatizované zlatými a platinovými padákmi, ich zavádza dokonca zákonom," upozornil dnes na tlačovej konferencii poslanec Juraj Miškov (SaS).

Vysvetlil, že Regulačná rada má svojho predsedu a šiestich členov, ktorí majú aktuálne mesačnú odmenu 3144 eur za približne dve stretnutia za 30 dní. Táto má zostať zachovaná, pre člena rady vo výške 4-násobku priemernej mzdy, ktorá je aktuálne na úrovni 786 eur. Podpredseda dostane viac - 1,3-násobok odmeny radového člena.

Odstupné aj za jeden deň "práce" v radeZa absolútne neprípustné však považuje úplne nové nastavenie odmeny pri odchode z rady, ktoré aktuálne neexistuje. Tá má predstavovať polovicu ročnej odmeny. Člen rady tak dostane 18 864 eur a predseda 24 523,2 eura. Miškov upozornil, že nárok na toto "odstupné" vzniká už aj pri jednodňovom členstve v rade.

Legislatíva, ktorá ide v ústrety práve Regulačnej rade ÚRSO, podľa exministra hospodárstva ani nevznikla v tomto rezorte. Napísal ju aktuálny predseda tejto rady a poverený šéf ÚRSO Jozef Holjenčík. Ten si do zákona zapracoval aj možnosť plnohodnotne zastávať dve funkcie, a to predsedu rady aj úradu ako celku, čo mu prinesie mesačnú odmenu približne na úrovni 7000 eur.

V súčasnosti nemôže Holjenčík sedieť na dvoch stoličkách, keďže to zakazuje zákon, preto je predsedom rady a iba povereným šéfom ÚRSO. "Údajne najsociálnejšia strana v parlamente, tá ktorá vytapetovala celé Slovensko istotami, tá ktorá začala finančne likvidovať dohodárov a živnostníkov, predložila zákon, ktorým schvaľuje nový padák vo výške vyše 130-tisíc eur pre úradníkov a prvýkrát legalizuje zlaté padáky zákonom," uzavrel poslanec Martin Chren (SaS).

 

Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou News and Media Holding, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


(ilustračné foto)
V centre Sabinova našli mŕtvolu! Nik nevie, čo sa stalo a aha, čo hovoria miestni
Bus crashed into a wall
Strašné správy po havárii autobusu: O život prišlo 16 ľudí! Detaily nešťastia naháňajú zimomriavky
Hviezda tímu Juraj Slafkovský po návšteve reštaurácie v Ostrave nasadá do taxíku spolu so spoluhráčmi Golianom a Pospíšilom.
Takto relaxovali naši po skalpe USA: Aha, s kým sme načapali Slafkovského v taxíku
Unrecognizable young female doctor comforting unrecognizable older female patient
Predčasné úmrtie si môžete spôsobiť sami: Ak sa správate TAKTO, prestaňte s tým!
Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj (vpravo) oceňuje vojakov počas návštevy ukrajinskej 110. mechanizovanej brigády v Avdijivke na Ukrajine 29. decembra 2023.
Nečakané rozhodnutie prezidenta Zelenského: Na tomto mieste sa neobjaví! Môže za to kritická situácia?
Niekdajšia hviezda erotickej relácie Láskanie Andrea Ušiaková po 25 rokoch.
Foto
Ušiaková z Láskania po 25 rokoch: Kam zmizla učiteľka sexu? TAKTO teraz žije
Businessman and files
V Kysuckom Novom Meste vznikne nová výrobňa priemyselných batérií: Zamestná 90 ľudí
(ilustračné foto)
TOTO u predčasniatka rodičia nemôžu zanedbať: Pozor, začať nemôžete hneď
Ruský prezident Vladimir Putin.
Putinove slová pred návštevou Pekingu vyvolávajú vlnu otázok: Týkajú sa Ukrajiny!
(ilustračné foto).
Krvavé následky nepokojov: Jedna obeť, desiatky zadržaných! Miestni separatisti zúria
(ilustr. foto)
Žena pochovávala mŕtveho otca: Otvorila sa rakva a... To snáď nie! Mrazivé odhalenie
Hudáček po tom lieta ako drak: TOTO si počas zápasu dávajú slovenskí hokejisti pod nos!