Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
16.03.2012 06:00 | Správy | Krimi | Domáce krimi

Bratislavská polícia: Pokusy o únosy detí boli doteraz už tri!

Nový Čas zverejnil správu a prenasledovaní školáčky Peťky (10) neznámymi mužmi v Novom Meste, najavo vyšiel aj prípad keď chceli uniesť dievčinu (14).

Zúri v hlavnom meste únosca? Polícia vyhlásila, že prípadmi sa zoberá a znamela ešte aj ďaľší pokus o únos dieťaťa . Tvrdí, že všetky podnety prevereje a vyzýva rodičov aj deti na opatrnosť.

Petra (10) sa v utorok po vyučovaní zastavila na ihrisku medzi panelákmi. Všimla si, že ju sleduje strieborný mercedes. Otvorili sa dvere, vyskočil chlap...Rozbehla sa, on však utekal za ňou. Podarilo sa jej ujsť. Vystrašená to vyrozprávala svojej mame, ktorá išla aj s dcérou na políciu. „Dcéra sa bojí, hovorila mi, že sa jej o tom snívalo,“ povedala Peťkina mama. Muži boli podľa dievčaťa dvaja vo veku asi 30 rokov, nabúchaní a nakrátko vystrihaní. Podobný prípad sa odohral približne pred dvoma týždňami v bratislavskej Karlovej Vsi. Dvaja maskovaní muži sa v Líščom údolí pokúsili vtiahnuť do čierneho Volkswagenu Passat dievča (14), ktoré sa vracalo zo školy.

Bratislavská polícia v priebehu tohto roku prijala z rôznych bratislavských okresov tri oznámenia a podnety, týkajúce sa podozrení z protiprávneho konania, kde obeťami respektíve ohrozenými boli maloleté osoby,“ uviedla bratislavská krajská policajná hovorkyňa Petra Hrášková. Vo väčšine prípadov išlo o situácie, kedy sa neznáme osoby pokúšali s deťmi nadviazať kontakt rôznou formou. Toto správanie vyvolalo u detí obavu, s ktorou sa zverili vo väčšine prípadov svojim rodičom, alebo iným osobám, ktorým dôverujú. „Všetkými týmito podnetmi a oznámeniami sa polícia zaoberá. V jednotlivých veciach konáme. Vzhľadom na to, že v týchto prípadoch ide o maloletých a mladistvých, nebude polícia poskytovať k jednotlivým prípadom žiadne informácie,“ pokračovala Hrášková, s tým, že polícia prijala a bude medzin deťmi robiť prevenciu.

Starosta Nového Mesta: Pred školami chceme posilniť hliadky policajtov!

Majú strach! Niektorí rodičia, ktorých ratolesti navštevujú rovnakú školu na Teplickej ulici ako Peťka, priznali, že majú o svoje ratolesti väčší strach. Boja sa, že by sa situácia mohla zopakovať. „Jasné, že sa bojíme. V tejto dobe už neviete, čo všetko sa môže stať, nebezpečenstvo číha na deti aj počas bieleho dňa,“ povedala matka Miriam, ktorá si do školy prišla pre syna Tomáša. Aj samotná škola si uvedomuje, že deťom môže hroziť nebezpečenstvo.

Školákov mladších ako 10 rokov samých zo školy ani nepúšťame a vyzvali sme rodičov, aby si aj pre staršie deti chodili osobne,“ povedala zástupkyňa školy Eva Dubeňová. O prípad sa zaujíma aj starosta Nového Mesta Rudolf Kusý. Kompetentných požiadal o posilnenie hliadok v okolí škôl a detských ihrísk. Prípad rieši aj starosta Nového Mesta Rudolf Kusý. „Osobne som telefonoval s riaditeľom Okresného riaditeľstva Policajného zboru SR Bratislava III a náčelníčkou Mestskej polície v Bratislve. Oboch som požiadal, aby v tomto období posilnili hliadkovú činnosť policajtov v okolí škôl a detských ihrísk v mestskej časti Nové Mesto,“ uviedol starosta.

 

Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk




Man drinking alcohol while driving in his car
Vodič jazdil totálne na šrot! Vrazil do dopravného značenia, zarážajúce, čo spravil
Peter Pellegrini a Péter Szijjártó - Otvorenie nového cestného mosta medzi obcami Ipeľské Predmostie a Drégelypalánk
Mrazivé slová z Maďarska: Mier je vzdialenejší, NATO smeruje k prekročeniu červených čiar!
Ministerka zdravotníctva Zuzana Dolinková (Hlas-SD).
Zuzana Dolinková by mala čeliť odvolávaniu: Ministerka sa k iniciatíve opozície vyjadrila jasne
An unknown criminal's hands dressed in black with tools of the trade and cash
Na východe Slovenska úradovali podvodníci: Falošná bankovka sa odhalila až v tomto momente
Ruský prezident Vladimir Putin vystupuje s príhovorom pred príslušníkmi Federálnej bezpečnostnej služby (FSB) v Moskve.
Rusko čelí obvineniam z útoku spred 5 rokov: Čo sa stalo v Sýrii?!
Protesty v Gruzínsku
Brutálne protesty, demonštranti skoro zbúrali parlament: Budova ledva stojí
Slová, na ktoré všetci čakali: William prehovoril o STAVE svojej chorej manželky!
 Ursula von der Leyenová
EÚ poskytne Libanonu 1 miliardu eur: Chce tak podporiť hospodárstvo krajiny
Polícia prichytila opitého kamionistu, nafúkal viac ako tri promile.
Podgurážený kamionista mohol spôsobiť katastrofu: Pri výške promile sa polícia chytala za hlavu!
Rodičia Karl a Cristy zažívajú po smrti chlapčeka († 2) veľký žiaľ.
Skákací hrad ODFÚKLO k susedom a zomrel chlapček († 2): Otec hasič a tehotná mama ZDRVENÍ
Takto fandil vo finále Spartaku bývalý reprezentačný obranca Martin Škrtel.
Mohlo ho aj roztrhnúť: Sledujte, čo vyvádzal Škrtel na pohárovom finále!
Strany môžu o zmene názvu kvôli spájaniu uvažovať len asi dva týždne kvôli lehotám ministerstva vnútra, kandidátky majú odovzdať do začiatku júla.
Poslanci po hlasovaní rozhodli: Odvolali dvoch členov Súdnej rady SR, toto je dôvod