Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
22.10.2011 14:00 | Prominenti | Domáci Prominenti

Mama, ožeň ma: Arpi musí prestať piť a nie chodiť s krčmárkou

Najstarší účastník šou Mama, ožeň ma je ťažká povaha. Arpád (44) z obce Kava pri Komárne žije s rodičmi a voľný čas trávi najradšej v krčme s kamarátmi.

Životný štýl ľahkovážneho murára však trápi jeho švagrinú Rózsiku, ktorá ho do súťaže prihlásila. Iba pri nej sa Arpi úplne uvoľní a dokáže sa porozprávať aj o súkromí.

S Arpim sme sa stret­li v kavianskej krčme. V prostredí, kde trávi voľný čas najradšej, sa cítil ako ryba vo vode. „Dnes som mal mať grilovačku. Ešte som s kamarátmi neoslavoval svoje narodeniny, no žiaľ, prekazil mi to dážď. Škoda, že to neuvidíte, aký som tu obľúbený a koľko ľudí by prišlo,“ predstavuje sa nám najtarší účinkujúci.

Ani jeho spoločníci, zväčša odetí do maskáčov a montérok, nešetria chválou na adresu Arpiho. Tému nášho rozhovoru však čoskoro otočíme na ženy a Arpádove svadobné ambície. Arpádovi však odrazu nie je veľmi do reči, mávne rukou a iba sa smeje. Musíme ísť teda za osobou, ktorá Arpiho prihlásila do šou Mama, ožeň ma - jeho švagrinou Rózsikou (48).

Starostlivá švagriná

„Arpi nie je zlý chlapec, občas si vypije, ale je to dobrák. Zatiaľ žije s rodičmi, ktorí sú však už starí. Čo bude, keď sa raz pominú? Buď zostane sám, alebo nám na krku,“ s utrápeným tónom začne svoje rozprávanie Rózsika.

Práve na ňu Arpád vždy v živote dal a aj kvôli nej súhlasil s účinkovaním v šou. Rózsika sa už dvadsať rokov venuje vešteniu z karát, pričom denne k nej prichádza po radu viacero ľudí z okolia. Prečo však nedokáže predpovedať budúcnosť Arpimu a ukázať mu ženu, s ktorou by v šťastí zostarol? „Nesmiem veštiť nikomu z rodiny. Nezniesla by som, ak by karty hovorili o smrti niekoho z mojich blízkych,“ vysvetľuje. Aj vďaka prítomnosti Rózsiky sa však Arpimu nakoniec rozviaže jazyk a opíše nám svoj vysnívaný typ ženy.

Toto je ideálA Arpi si nastavil latku poriadne vyso ko. „Musí byť o dosť mladšia, maximálne s jedným dieťaťom a musí mať rada milovanie. To ja potrebujem. Môžete mi veriť, že keď som mal 13 rokov, mal som už 17-ročnú frajerku. Vždy som bol taký,“ chváli sa. Vyučený murár dochádza za prácou do rakúskeho Salzburgu, kde pracuje na stavbe. Keď sa vráti domov, ponáhľa sa za kamarátmi, ktorí pre neho znamenajú skutočne veľa.

„Odfotiť si ma môžete, ale iba s vínom. Inak by kamaráti povedali, že to nie som ja,“ povie Arpi a hurónsky sa zasmeje. Čím viac času trávime s veselým robotníkom, tým viac sa dozvedáme o jeho živote. „Arpi mal dokonca aj veľkú lásku, dievča z bohatej rodiny. Jej otec žil až v Austrálii,“ spomína nad rodinným albumom Rózsika. Mladá žena sa však chcela vydávať, čoho sa 20-ročný Arpád zľakol a zo vzťahu vycúval. Dievčina ho o niekoľko rokov neskôr vyhľadala a chcela mu dať ďalšiu šancu. Arpi jej však povedal, že to už nefunguje.

Samé výčitkyArpád sa v šou Mama, ožeň ma stretol s dvoma potenciálnymi manželkami. Staršia Katarína (43) žije v Komárne, kde vlastní malý podnik. Tam chodil na pivo aj Arpád s kamarátmi a Katku očaril jeho úsmev a optimizmus. Keď ho videla medzi súťažiacimi, neváhala a prihlásila sa do šou. „Boli sme spolu štyri dni a ja som po dvoch zistila, že Arpád nie je pre mňa. Bol už dlho starý mládenec. Nikto ho nikdy nezmení,“ presvedčivo hovorí. Dnes už stará mama vysvetľuje, že potrebuje niekoho spoľahlivého, komu môže zveriť svoj podnik. A pokračuje vo výpočte Arpádových chýb. „Dá sa s ním rozprávať iba vtedy, keď si dá pár pív,“ trvá na svojom. Katarína z južného Slovenska už má za sebou jedno manželstvo. Druhá Arpiho nápadníčka, Katka (31), je matkou dvoch synov. Prešovčanka merala do Kavy 400 km dlhú cestu.

Arpi potrebuje čas

„Je fajn, no iba ako kamarát. Ja mám rada výrečných ľudí a Arpi toho veľa nenahovorí,“ hovorí východniarka. Vydajachtivé súťažiace však veľa vody v Kave nenamútili. „Tá Katarína z Komárna pre Arpiho nie je. On musí prestať piť a nie začať si s krčmárkou,“ vyjadruje svoj názor Rózsika. Východniarka Katka jej bola sympatická, no pre Arpiho je až príliš dobrá. A čo na to hovorí starý mládenec z južného Slovenska? „Jedna je príliš stará, druhá sa hneď chcela vydávať. Ja potrebujem čas, kľud, ja som taký,“ dodáva usmievavý Arpi.

Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk




Severokórejský líder Kim Čong-un a ruský prezident Vladimir Putin.
USA ukazujú prstom: Drsné obvinenia! Pozrite sa, čo majú KĽDR a Rusko potajomky robiť
OTRASNÝ nález počas bieleho dňa: Polícia dobre váži slová! Kto jej to urobil?
 Učiteľka Kateřina sa úplne nahá váľala v blate a za zvukov elektronickej hudby okolo seba rozhadzovala hlinu.
Foto
Bizarné VIDEO! Nahá učiteľka v Česku sa váľala v hline a rozhadzovala ju: Všetko videli malé deti
Posledná rozlúčka sa bude konať v piatok 3.5.
Foto
TRAGICKÁ nehoda: Policajt Filip († 28) prišiel o život len pár dní po oslave narodenín! Krásny odkaz od kolegov
Foto
Myslela si, že len potrebuje okuliare, pravda ju odrovnala: TENTO detail vás môže stáť život!
Americký prezident Joe Biden.
Biden o univerzitných protestoch: USA nie sú autoritárske, ale poriadok musí byť
Vojna na Ukrajine stále trvá (ilustračná fotografia).
Krviprelievanie pokračuje: Rusi útočili v Charkovskej oblasti, doplatili na to najmenší
Účastníci protivládneho protestu hnutia Progresívne Slovensko v Bratislave
Foto
Bratislava na nohách: Tisíce ľudí vyjadrili nesúhlas voči vládnym zásahom do RTVS a 2. piliera
3D ilustrácia zobrazujúca biele a červené krvinky v cieve (ilustračná fotografia).
Nový prelomový liek na rakovinu? Lekári sú nadšení: Ich objav by mohol zatočiť s nádormi
Ilustračné foto
V meste na západnom Slovensku museli okamžite uzavrieť cestu: Havarijný stav!
Na snímke premiér Poľska Mateusz Morawiecki.
Poľský expremiér sa obul do Bruselu: Poriadny náklad! Na EÚ nenechal nitku suchú
2024. Penélope je zo dňa na deň krajšia.
Foto
Penélope Cruz oslávila 50. narodeniny: Roky pribúdajú, VRÁSKY nie! Môže takto vyzerať?!