Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
15.12.2010 12:00 | Prominenti | Domáci Prominenti

Kleopatra z Turca s rodinou v TV: Stála tá trápnosť za to?!

Špeciálna relácia na obrazovke TV JOJ o novej hviezde Martine - Kleopatre z Turca v pondelok večer ovládla obrazovky v slovenských domácnostiach.

ONLINE rozhovor s Martinou z Farmára je zrušený >>

Farmárka Martina s mamou: Kultové postavy týchto Vianoc?>>

Neuveriteľné, kam až dokázali zájsť! Program plný vulgárnosti, primitívnych výlevov jej matky a sexistických chúťok strýka v konečnom dôsledku dosiahol obrovský podiel na trhu - až 50,3 percenta! Množstvo Slovákov však pobúril. Stálo to televízii za to?

V pondelok večer vládla na obrazovkách dedinská zábava. Nie však v pravom zmysle slova. To, na čo sa fanúšikovia šou Farmár hľadá ženu najviac tešili, ich paradoxne sklamalo. Špeciálny program s farmárkou Martinou mal byť totiž tým, čím je pre ľudí zaujímavá. Vtipom, jedinečným vkusom, sympatickou nevedomosťou a jednoduchým životom. Opak bol však pravdou. Martina sa v programe akosi stratila, štafetu prebrala jej rodina. A tá sa teda ukázala v tom najhoršom svetle.


Martinina matka Anna a strýko Jano si z toho, že ich sleduje celé Slovensko, nič nerobili a hrešili jedna radosť. Aj keď ich Mariánova farmárka niekoľkokrát zahriakla, nepodarilo sa jej zastaviť jednoduchý humor matky a naozaj nevhodné reči strýka. Televízia z toho vyťažila, čo sa dá. V takmer päťdesiatich minútach mohli diváci počuť viac ako päťdesiat vypípaných alebo nevypípaných vulgarizmov. To čo bolo vypípané, bohužiaľ, nebola ani polovica z nich. A to sa Martinka hneď v úvode dušovala, že u nich doma sa nenadáva! Nový Čas oslovil bývalú farmárku, no k svojmu sólovému projektu sa vyjadrovať nechcela.

Duo snov - Kleopatra z Turca s mamou Annou

Slovensko rozdelila na dva tábory

„Už mám toho dosť a nebudem sa s nikým o ničom rozprávať. Nečakala som, že budem mať taký ohlas, lezie mi to už na nervy,“ povedala Novému Času rozčúlene. Sledovanosť, ktorú relácia mala, síce láme rekordy, no rozdelila Slovensko na dva tábory. Nespokojní fanúšikovia dali o sebe vedieť a okamžite podali podnet na Radu pre vysielanie a retransmisiu, ktorá sa zaoberá aj úrovňou programov.

„Prišli nám dve sťažnosti, ktoré poslali diváci. Namietajú najmä na zásah do ľudskej dôstojnosti a porušenie pravidiel ochrany maloletých. Po doručení musí Rada konať, vysielanie zmonitoruje a následne buď začne správne konanie, alebo sťažnosť uzná ako neopodstatnenú. Ak sa potvrdí porušenie zákona, príde na rad sankcia. Za maloletých je rozpätie od 663 eur do 66 387 eur, za ľudskú dôstojnosť od 3 319 eur do 165 969 eur. Celý tento proces trvá približne tri mesiace,“ hovorí riaditeľ kancelárie Rady pre vysielanie a retransmisiu Ľuboš Kukliš. Nový Čas oslovil aj televíziu JOJ. Tá si však nemyslí, že prekročila hranice. „Mediálny ohlas, ktorý získala vyradená účastníčka šou, bol natoľko veľký, že sme jej umožnili vyjadriť sa bez cenzúry k informáciám, ktoré o nej rôzne médiá v poslednom období prinášali. Špeciál bol pre svoj obsah odvysielaný až po 22. hodine a aj napriek tomu ho sledoval každý druhý divák pri obrazovke,“ stojí si za svojím hovorca TV JOJ Jozef Gogola.

FremantleMedia, ktorá vlastní licenciu na šou Farmár hľadá ženu, si takisto tvrdí svoje. „Spomínaná relácia bola nad rámec formátu. Televízia si s ľuďmi, ktorí vypadli, môže robiť čo chce, nás sa to netýka,“ uzavrela manažérka pre strednú a východnú Európu Andrea Gavačová.

Vypípané vulgarizmy: 14
Nevypípané alebo polovypípané: 43
Spolu vulgarizmov: 57
Trvanie relácie: cca 50 minút
Matka povedala: „Nenakrúcajte!“ 6-krát

Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Ilustračné foto
Útoky v Rusku: Militanti hodili výbušninu a začala sa paľba! Znepokojivé, čo sa tam deje
Ministri a poslanci odpovedali študentom na špeciálnej hodine otázok.
Foto
Žiaci sa spýtali politikov nezvyčajnú otázku: Odpoveď mali všetci rovnakú!
Štefan dcérku ľúbi a veľmi ju túži získať do starostlivosti.
Foto
Srdcervúci príbeh Štefana s dcérkou: Pol roka žili v stane na ulici! Aby sa mala Saška lepšie, musel sa jej vzdať
(ilustračné foto)
Agresívny mladík pri Kežmarku napadol policajta: Strašné, čo sa udialo v Ľubici
Refugees on a big rubber boat in the middle of the sea that require help. Sea with people in the water asking for help. Migrants crossing the sea
Pri gréckom dovolenkovom ostrove sa potopil čln: Hlásia jednu obeť! Čo sa tam stalo?
Produkty, pred ktorými varujú hygienici, radšej nepoužívajte.
Foto
Hygienici varujú pred nebezpečnou kozmetikou: TÝCHTO 18 výrobkov nepoužívajte!
Foto
Za šesť rokov majú 5 titulov: Kto z nich príde na šampionát?
Ilustračné foto
Obrovská tragédia: Pri meste sa pretrhla hrádza! Hlásia niekoľko obetí, hrozí ďalšia katastrofa
ministerka zdravotníctva SR Zuzana Dolinková
Ministerstvo zdravotníctva o zavádzaní reformy siete nemocníc: Chce zefektívniť procesy
Dievčence dostali mená Sára, Nina a Lea.
Foto
Zázrak v Martine: Emka chcela bračeka, dočkala sa TROCH sestričiek!
Abused little girl with her abuser gripping her shoulder
Odporný prípad v Poľsku: Politik mal zneužívať mladistvú osobu! Hrozivé slová obžaloby
Záchranári mali plné ruky práce (ilustračné foto).
Požiar pred Studienkou: Mužovi plamene popálili tvár, ruku i hrudník