Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
02.03.2009 08:01 | Správy | Kultúra

Eurovízia 2009: Desmod postúpil do finále až z druhej priečky

Dvojica Kamil Mikulčík a Nela Pocisková s piesňou Leť tmou dostala najviac diváckych hlasov v nedeľňajšom piatom semifinále

Do finále tak postúpili z prvého miesta. Na druhej, postupovej pozícii v diváckom hlasovaní skončila skupina Desmod s Luciou Novákovou a pesničkou Posledná minúta. Tretím finalistom na základe rozhodnutia poroty je Michal Chrenko s piesňou Proti prúdom. Táto postupujúca trojica skompletovala pätnástku finalistov národného kola, ktoré sa uskutoční v nedeľu 8. marca.

V piatom semifinále odznelo 11 piesní, 11. boli skupina Desmod s Luciou Novákovou. Ich pieseň, pôvodne určenú do prvého semifinále, zaspievali až v poslednej časti, dôvodom bolo zranenie Mária Kulyho Kollára počas generálky na prvý súťažný večer. Na treťom, nepostupovom mieste skončil Peter Cmorik s vlastnou skladbou Keď spíš, štvrtá bola Metalinda s piesňou Chcem pre teba žiť, na piatom skupina Dolores a song s názvom Kto nám slabým odpustí, šiesta bola skupina Smola a hrušky s pesničkou Na čom záleží. Siedmy u divákov skončil nominant poroty Michal Chrenko, ôsma formácia Th13Th (skratka v slovenčine znamená štvrtok trinásteho) a rocková pieseň Všetko je inak, na deviatom Natália Hatalová so skladbou Už spím, pričom Natália nahradila pôvodne prihlásenú Vierku Berkyovú, na desiatom mieste speváčka Alena Kortis s piesňou Zbláznený za láskou. Jedenástku podľa hlasovania divákov uzavrela skupina PapaJam so skladbou Nemusíš sa báť. Speváckym hosťom po súťažnej jedenástke interpretov bola Dara Rolins.

SMSkové hlasovanie divákov sa menilo do poslednej chvíle, vpredu bola trojica Peter Cmorik, Kamil Mikulčík & Nela Pocisková a skupina Desmod s Luciou Novákovou. Po zverejnení výsledkov diváckeho hlasovania ostal čierny Peter v rukách Petra Cmorika. Interpreti na ďalších miestach už mali veľký odstup.

Víťaz národného finále postúpi do moskovského semifinále 14. mája, odkiaľ vedie cesta do veľkého finále, ktoré sa uskutoční o dva dni neskôr. Jedným z prekvapení večera bola aj možnosť predsedu poroty Laca Lučeniča rozhodnúť a pre finálový večer vybrať jednu zo zoznamu nepostupujúcich piesní zo všetkých semifinálových večerov. Využil ju a do finále ako šestnásteho interpreta nominoval Sama Tomečka, ktorý súťažil v druhom semifinále a skončil štvrtý so skladbou To čo chceš.

"Nerátali sme s postupom, my sme si prišli zaspievať podľa nás peknú pieseň, ktorú pre nás zložili", reagoval bezprostredne po vyhlásení výsledkov Kamil Mikulčík. "Toto bolo najsilnejšie kolo, aké mohlo byť, boli sme presvedčení o tom, že to nemôžeme vyhrať," dodala Nela Pocisková.

"Ostala som v nemom úžase, pretože som myslela, že postúpi Peter Cmorík a Kamil s Nelou, čo sa nestalo, zostali sme viac menej prekvapení, čakali sme, že my budeme tretí," reagovala na výsledok hlasovania Lucia Nováková. "Nemal som veľké oči, dnes tam bolo veľa dobrého, čo sa mi páčilo. Je to pekný pocit, že ľudia poslali toľko SMSiek, že nás posunuli, tešíme sa z toho a ďakujeme", pridal sa Mário Kuly Kollár, spevák skupiny Desmod.

"Cítim sa skvele, som rád že porota má dobré uši a počúva dobrú hudbu, naozaj sa teším. Kto by sa netešil, idem do finále, znova si schuti zaspievam a zahrám," vyjadril svoje pocity po vyhlásení výsledkov Michal Chrenko.

"Dnešný večer bol veľmi dramatický, našťastie aj dosť členitý na to, aby bol zaujímavý, s rôznymi výkonmi, rôznymi štýlmi a dosť prekvapivým výsledkom pre mnohých vrátane mňa," povedal k výsledkom piateho semifinále predseda poroty Laco Lučenič.

 

Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

Záchranári mali plné ruky práce (ilustračné foto).
Leteckí záchranári v pohotovosti: Lyžiara musel po škaredom páde ratovať vrtuľník
(ilustračná foto)
Medvedica zaútočila na hubára! Zahnala sa po ňom a... Našli ho v takomto stave
Štyria hráči spod Tatier majú podpísané jednocestné zmluvy: Erik Černák (Tampa Bay Lightning), Martin Fehérváry (Washington Capitals), Adam Ružička (Calgary Flames) a Tomáš Tatar (Colorado Avalanche).
Adam Ružička má nového agenta: Pridá sa k Slovákom v Rusku? TIETO kluby sú v hre!
Pri prevrátení vlečky ťahanej traktorom sa  zranilo 30 ľudí.
Vlečka ťahaná traktorom sa prevrátila: Zranilo sa viacero mladíkov, niektorí vážne
Police in hi-visibility jackets policing crowd control
Hrôza na škole! Násťročný mladík chcel vraždiť: Sila, čo malo byť útočnou zbraňou
(ilustračné foto)
Polícia má na stole poburujúci prípad: Zlodeji okradli seniorov o desaťtisíce eur! Bezočivé, ako k tomu došlo
Mislav Rosandič.
Foto
Agent prezradil novinky o Rosandičovi: Je spokojný so životom v Rusku a bude pokračovať v KHL!
Princ Harry a William
William nedovolí, aby sa Harry k chorej Kate priblížil: To, čo jej urobil, bratovi NEODPUSTÍ!
dangerous infectious insect mite crawls on the skin of the fingers of the human hand to suck the blood
Kliešťová sezóna je v plnom prúde: Čo robiť, ak si jedného nájdete na pokožke? Zlý postup môže mať fatálne následky
Na snímke prezidentka SR Zuzana Čaputová
Prezidentka Čaputová na rovinu: TOTO bolo jedno z najlepších rozhodnutí Slovenska!
Zničená infraštruktúra v Pásme Gaza.
Strašné, čo sa deje v Pásme Gazy: Je to ešte horšie ako na Ukrajine!
Predsedníčka Európskej komisie (EK) Ursula von der Leyenová.
Orbánov Fidesz von der Leyenovú totálne znemožnil: Prekvapujúci odkaz šéfky Európskej komisie