Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
07.07.2020 16:00 | Správy | Zahraničné správy

Žena si išla nechať vyoperovať maternicu: Lekári jej oznámili nečakanú správu

Mamička dvojičiek sa podelila o svoj príbeh, keď jej doktori povedali, že je neplodná, a neskôr jej poradili, aby podstúpila interrupciu.

Keď sa Hayley Bevan (32) z britského mesta Grimsby v roku 2017 dozvedela, že je tehotná, bola nadšená. Neskôr diagnostikovali jej dvojičkám transfúzny syndróm, informuje The Sun. Tento syndróm je zriedkavou poruchou, keď dvojčatá zdieľajú jednu placentu, čiže jednému bábätku neprúdi do tela dostatok krvi.

Doktori poradili matke piatich detí, aby podstúpila interrupciu. Hayley bola odhodlaná svoj deti donosiť a dnes majú jej zdravé dcérky Elsie a Ivy dva roky. "Myslela som si, že už nikdy neotehotniem po tom, čo mi doktori povedali, že som neplodná. Keď som zistila, že som v očakávaní, bola som nadšená," hovorí Hayley. 

No jej šťastie netrvalo dlho. "V 16. týždni im diagnostikovali transfúzny syndróm. Bola som zdrvená. Doktori mi poradili, aby som podstúpila interrupciu, no ja som im chcela dať šancu na život. Majú sa dobre - sú to skutočné bojovníčky." Lekári im dávali desaťpercentnú šancu na prežitie. 

 

V roku 2007 porodila Hayley ďalšie dvojičky - dvoch chlapcov. Jeden z nich zomrel o 27 hodín neskôr v dôsledku poruchy pľúc, s ktorou sa narodil. Jeho dvojča Jordan (13) prežilo. Neskôr porodila Hayley svojmu manželov Markovi (36) dcérky Chloe (11) a Esme (7). 

V máji 2016 podstúpila Hayley operáciu na odstránenie cysty. Pre komplikácie stratila vaječník a došlo k poškodeniu ľavého vajcovodu. "Po operácii mi doktor povedal, že mám jednopercentnú šancu na počatie, aj s pomocou umelého oplodnenia. Poradil mi, aby som si nechala odstrániť maternicu, pretože som neustále cítila bolesť v bruchu. Bola som zdrvená. Jediné, čo som chcela, bolo ďalšie bábätko do našej rodiny," spomína.

Nakoniec sa v októbri 2017 vybrala do nemocnice, aby jej lekári odstránili maternicu: "Keď mi doktori spravili rutinný tehotenský test, vyšiel pozitívne. Myslela som si, že ide o omyl. Aj doktori boli šokovaní a mysleli si, že ide o mimomaternicové tehotenstvo. V tom čase som bola v druhom týždni." 

Ultrazvuk v 16. týždni tehotenstva ukázal, že Hayley očakáva dvojičky, no taktiež odhalil, že bábätká zdieľajú jednu placentu. "Doktor mi poradil interrupciu, keďže šanca na ich prežitie bola iba 10 percent. Ak by prežili, hrozilo im riziko poškodenia mozgu a nízkej kvality života."

No Hayley sa rozhodla neprerušiť svoje tehotenstvo. Pravidelne každý týždeň chodila do nemocnice na prehliadku. V 25. týždni tehotenstva šla do nemocnice aj s manželom Markom, keď im lekári oznámili, že stav dvojičiek sa zhoršil. Jedno z detí nedostávalo dostatok živín a kyslíka z krvi. Okamžite Hayley poslali do Londýna na operáciu.  "Na ďalší deň ma Mark odviezol 290 kilometrov do Londýna. Cesta trvala hodiny. Myslela som si, že bábätká to neprežijú. Keď sme prišli do nemocnice, chirurg povedal, že je iba 33 percentná šanca, že obe bábätká to prežijú," opisuje Hayley zážitok.

Magnetická rezonancia o mesiac odhalila, že všetko dopadlo výborne. Doktor laserom ošetril cievy bábätok, aby obnovil prietok krvi: "Veľmi sa mi uľavilo. Bála som sa, že prídem o ne obe. Nezvládla by som stratu ďalšieho bábätka," opísala svoje pocity. 

V máji 2018 prišli dievčatá na svet pomocou cisárskeho rezu - jedna z nich vážila 2120 gramov, druhá 2012 gramov. "Na svet prišli s krikom, čiže sa mi veľmi uľavilo. Keď som ich držala, boli tak maličké." O desať dní si ich odviezla domov. Dnes majú Elsie a Ivy dva roky a sú zdravé. "Sú to moje zázračné bábätká a som veľmi šťastná, že to prežili," hovorí mamička na záver.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: ivt

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Žilinčania si vybojovali postup do najvyššej súťaže.
Foto
Žilinčania to konečne dokázali: Po piatich rokoch sa vrátia do najvyššej súťaže
Harry dostal poriadny náklad: Kedysi niečo znamenal, teraz... Uf, toto tak ľahko nepredýcha
2023. Postupne si Depp nechal narásť dlhšie vlasy.
Foto
Johnny Depp sa zmenil na nepoznanie: Schudol, ostrihal sa a OMLADOL!
Maďarský premiér Viktor Orbán.
Orbán sa búcha do pŕs: Keby nebolo národnej vlády, Maďarsko by už bolo po krk vo vojne, tvrdí
Potopené vozidlá na zaplavenej hlavnej ceste v Dubaji 17. apríla 2024.
Foto
Smutné správy z Dubaja: Hlásia ďalšie obete! Desivé detaily ich posledných chvíľ
Dominika Cibulková s mamou Katarínou.
Cibulkovej mama Katarína si rada zájde do dcérinho šatníka: TOTO si požičiava najviac!
Rozkošné zvieratká sa skoro prebrali zo zimného spánku.
Váš Tip
Sysle na Muránskej planine majú užitočných kamarátov: Aha, čím si vystlali brlohy!
Piatková nehoda sa stala v Jasenskej doline vo Veľkej Fatre.
Prvý Turbus tohtoročnej turistickej sezóny vyštartuje už cez víkend: Kde sa na ňom budete môcť odviezť?
Woman stretching in bed after wake up. Beautiful girl enjoying morning light.
Ustielate si ráno posteľ? Robíte obrovskú chybu! Odborníci prezradili NECHUTNÉ tajomstvo
Attila Végh (36)
Foto
Atilla Végh prišiel o ďalší kšeft! Známa značka s ním končí spoluprácu
Ilustračné foto
Muž s výbušninami na iránskom konzuláte: Polícia odhalila nové detaily! Strašné, čo zistili
Tunel Sitina
Nezabudnite na víkendové dopravné obmedzenia: Polícia pripomína, kde sa s nimi stretnete