Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip

Zúfalstvo krásnej Nadi: Lekári v Bratislave ma poslali domov umrieť! Mladej mamičke zostáva posledná nádej

Naďa je mamou dvoch krásnych dcér. Túži ich vychovávať a vidieť vyrastať - šantiť s nimi na venčeku, užiť si ich stužkovú...

Prosto dať im zo seba to najlepšie. Do týchto jej obyčajných ľudských plánov a snov kruto zasiahol osud. Naďa (38) zo Skalice má 4. štádium rakoviny prsníka a jej stav je mimoriadne vážny. Mladá žena bojuje, nechce umrieť a veľkú nádej na život vidí v protinádorovej vakcíne, ktorú by jej mohli podať v Rakúsku. Stojí približne 14-tisíc eur, ale naša zdravotná poisťovňa ju neprepláca, keďže nie je u nás kategorizovaná. Naďa a všetci jej blízki preto zúfalo zháňajú peniaze na liek, ktorý jej dá nádej na život.

Fotogaléria
4
fotiek v galérii

Naďa (38) ešte pred pár rokmi tancovala vo folklórnom súbore Valša a tešila sa zo života. Dnes ju ťažká choroba pripútala na lôžko. Zákerná diagnóza prišla, paradoxne, v čase, keď si mala užívať tie najkrajšie povinnosti. „Ochorela som pred štyrmi rokmi, len pár mesiacov po narodení mojej druhej dcérky Klaudie. Už počas tehotenstva som mala problémy s prsiami, robili sa mi na bradavkách chrastičky,“ začína rozprávať svoj smutný príbeh statočná mama, ktorú osud bil z každej strany.

Akoby toho totiž nebolo málo, krátko pred pôrodom ju opustil otec dieťaťa. Zostala sama, tehotná a so staršou dcérkou Dominikou (14), ktorú má s predchádzajúcim partnerom. Po niekoľkých mesiacoch po pôrode si pri sprchovaní nahmatala v ľavom prsníku hrčku. Vybrala sa teda k lekárovi. Jej najhoršia predtucha sa, bohužiaľ, naplnila do bodky.

 

Ďalšia krutá diagnóza

„Bol to nádor a bol zhubný. Mal 11 milimetrov a bol ohraničený. Vybrali mi ho a spolu s ním aj tri uzliny. Dve boli pozitívne,“ spomína so slzami v očiach krásna mladá žena, ktorej sa po krutej diagnóze zrútil celý svet. Veľmi rýchlo však pochopila, že musí bojovať. Najmä pre svoje milované deti. Mladej mame diagnostikovali hormonálne aktívny nádor, neskôr sa diagnóza zmenila na triple negatívny nádor, teda taký, ktorý zle reaguje na liečbu.

Podstúpila chemoterapiu a istý čas sa zdalo, že to bude v poriadku. Opak bol však pravdou. „V roku 2017 mi zistili metastázu v bedrovej kosti. To bola ďalšia rana. Našťastie nezasiahla hlbšie a zničili mi ju vysokofrekvenčnou liečebnou metódou. Vtedy mi vzali aj oba vaječníky, aby obmedzili hormonálnu činnosť tela,“ rozpráva Naďa, ktorá navštívila už niekoľko odborníkov.

pokračovanie
Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: ver, Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Foto
Fantastická správa pre slovenskú reprezentáciu: Záujem o MS v Česku potvrdil ďalší NHL hráč!
Žilinčania si vybojovali postup do najvyššej súťaže.
Foto
Žilinčania to konečne dokázali: Po piatich rokoch sa vrátia do najvyššej súťaže
Harry dostal poriadny náklad: Kedysi niečo znamenal, teraz... Uf, toto tak ľahko nepredýcha
Na snímke bývalý americký prezident Donald Trump.
AktualizovanéFoto
Donald Trump stojí pred súdom: Pred budovou sa zapálil muž! Hrozné, kto hasil plamene
Hands typing on desktop pc computer keyboard
Bieloruskí hackeri útočili na výrobňu hnojív: Dôvod vás zarazí, o čo im išlo?
Klimatická aktivistka Greta Thunbergová počas klimatického štrajku za ochranu klímy pod heslom Piatky za budúcnosť v Štokholme 19. apríla 2024.
Foto
Greta Thunbergová opäť zmobilizovala Švédov: Vyšli do ulíc, chcú len jediné
(ilustračné foto)
Gabriel ZNÁSILNIL tínedžerku pred tisíckami ľudí: Pozná svoj trest! Jej hrozné spomienky zabolia aj vás
2023. Postupne si Depp nechal narásť dlhšie vlasy.
Foto
Johnny Depp sa zmenil na nepoznanie: Schudol, ostrihal sa a OMLADOL!
Ilustračné foto
Expert prezradil, čo sa deje s vaším telom PRED SMRŤOU! Aj keď už človek nereaguje, stále môže... Tomu nebudete veriť!
Maďarský premiér Viktor Orbán.
Orbán sa búcha do pŕs: Keby nebolo národnej vlády, Maďarsko by už bolo po krk vo vojne, tvrdí
Potopené vozidlá na zaplavenej hlavnej ceste v Dubaji 17. apríla 2024.
Foto
Smutné správy z Dubaja: Hlásia ďalšie obete! Desivé detaily ich posledných chvíľ
Dominika Cibulková s mamou Katarínou.
Cibulkovej mama Katarína si rada zájde do dcérinho šatníka: TOTO si požičiava najviac!