Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
26.06.2020 10:07 | Šport | Futbal
Foto

Matúš Bero s vážením problém nebude mať: Skončil s mäsom a dal sa na box!

Ostatní hrajú, on trénuje! Stredopoliar Matúš Bero (24) je jedným z tých futbalistov, ktorí doplatili na pandémiu koronavírusu predčasným ukončením sezóny.

Holandskú ligu zrušili koncom apríla, mesiac nato po skupinových tréningoch rozpustil mužstvo aj jeho zamestnávateľ Vitesse Arnhem. Päť týždňov voľna si rodák z Ilavy užíval doma.

Fotogaléria
4
fotiek v galérii

„Z toho dva v karanténe. Tri mesiace som však bol v Holandsku úplne sám. Priateľka Klaudia sa odišla pred skúškami učiť na Slovensko. V auguste sa chystá online obhajovať diplomovú prácu. Potom budem mať vedľa seba magisterku politológie. Rozbehnúť kariéru v zahraničí by nebolo od veci. Som však rád, že už bude tráviť viac času so mnou. Rodina mi veľmi chýbala. Nie je to nič príjemné byť sám ďaleko od najbližších,“ povzdychol si Bero.

Doma najmä psychicky zrelaxoval. Neznamená to, že by zaháľal. Kondíciu udržiaval na potrebnej výške pri rôznych športových odvetviach. Premiérovo aj pri boxe. Venoval sa mu strýko jeho priateľky Rasťo Fraňo, tréner thajského boxu. „Chcem sa mu poďakovať, že si našiel čas na začiatočníka. Vyskúšať si to bol môj tajný sen. Skvelá vec s iným druhom pohybu a zaťažovaním iných partií tela ako pri futbale. Už po prvom tréningu som mal pár dní veľkú svalovicu.“

 

Matúš nechce ostať len pri doteraz šiestich absolvovaných hodinách. Celkom ho to chytilo. „Rád by som v tom pokračoval. Aj keď nie som ten typ, ktorý by vstúpil do ringu na nejaký zápas. Neodradili ma ani rany do hlavy. Nie rukavicami, ale penovými chráničmi. Môžem povedať, že box dokáže unaviť telo možno ešte viac ako futbalový tréning.“ Slovenský reprezentant má blízko k volejbalu, keďže ho hrával jeho otec i priateľka. A plážový vraj miluje najviac.

Jedným z prvých takpovediac rituálov po príchode do klubu je váženie sa. Za tri mesiace bez štandardnej futbalovej prípravy môže hráč nabrať kilá navyše. Bero je opačný prípad. „Schudol som,“ zahlásil. „Môže za to zmena stravy. Prestal som jesť mäso. Úplne som ho vyradil z jedálnička. Rybu si občas dám. Zarytý vegetarián však zo mňa nie je. Prísun bielkovín bude zo strukovín, ktorých jem dosť veľa. Prečítal som si o tom zopár kníh a videl aj niekoľko dokumentov. Chcem si stravu nastaviť tak, aby som sa cítil čo najlepšie.“

Už zajtra sa vracia do Arnhemu. Vitesse zastihlo zrušenie ligy na 7. mieste, tri body od účasti v Európskej lige. „Bolo to sklamanie,“ priznáva Bero. „Musím sa hlásiť v klube tri dni pred začiatkom prípravy. Buď si dám urobiť test na Slovensku, alebo v Holandsku, kde budem musieť byť tri dni doma a potom ho zopakujú. Len v prípade dvoch negatívnych výsledkov sa môžem pripojiť k mužstvu. Tréningy však budú stále bezkontaktné. Dva mesiace asi bez priateľského zápasu.“ Nový ročník Eredisivie by sa mal rozbehnúť v polovici septembra.

Matúš Bero (24) v uplynulej sezóne

 jeho hodnota klesla z 2 miliónov eur na 1,6 milióna

 v zrušenom ročníku odohral 22 ligových zápasov

 ani raz nechýbal v základnej zostave

 v Eredivisie strelil tri góly, na dva prihral

 absolvoval všetky 4 duely Kráľovského pohára

 

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: mb, Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

Close up focus on female mixed race palm hand showing stop sign, serious african american woman protesting against bullying in society, sexual or racial discrimination, denying family abuse indoors.
Tento štát chce zrušiť zákon, ktorý bráni mrzačeniu žien: Akú to bude mať dohru?
Wind Power Generator
Holanďania si posvietia na veterné turbíny: Nastavia kamery, toto chcú zistiť
Foto
Fantastická správa pre slovenskú reprezentáciu: Záujem o MS v Česku potvrdil ďalší NHL hráč!
Žilinčania si vybojovali postup do najvyššej súťaže.
Foto
Žilinčania to konečne dokázali: Po piatich rokoch sa vrátia do najvyššej súťaže
Harry dostal poriadny náklad: Kedysi niečo znamenal, teraz... Uf, toto tak ľahko nepredýcha
Na snímke bývalý americký prezident Donald Trump.
AktualizovanéFoto
Donald Trump stojí pred súdom: Pred budovou sa zapálil muž! Hrozné, kto hasil plamene
Hands typing on desktop pc computer keyboard
Bieloruskí hackeri útočili na výrobňu hnojív: Dôvod vás zarazí, o čo im išlo?
Klimatická aktivistka Greta Thunbergová počas klimatického štrajku za ochranu klímy pod heslom Piatky za budúcnosť v Štokholme 19. apríla 2024.
Foto
Greta Thunbergová opäť zmobilizovala Švédov: Vyšli do ulíc, chcú len jediné
(ilustračné foto)
Gabriel ZNÁSILNIL tínedžerku pred tisíckami ľudí: Pozná svoj trest! Jej hrozné spomienky zabolia aj vás
2023. Postupne si Depp nechal narásť dlhšie vlasy.
Foto
Johnny Depp sa zmenil na nepoznanie: Schudol, ostrihal sa a OMLADOL!
Ilustračné foto
Expert prezradil, čo sa deje s vaším telom PRED SMRŤOU! Aj keď už človek nereaguje, stále môže... Tomu nebudete veriť!
Maďarský premiér Viktor Orbán.
Orbán sa búcha do pŕs: Keby nebolo národnej vlády, Maďarsko by už bolo po krk vo vojne, tvrdí