Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
26.06.2020 08:00 | Správy
Špeciálny projektSponzorované

Z Juniorského olympijského tímu môže byť nový Kučera či Hrbatý

Peter Benjamín Privara je novou nádejou slovenského mužského tenisu a mohol by sa stať nástupcom Dominika Hrbatého či Karola Kučeru. Len pätnásťročný člen Juniorského olympijského tímu, ktorý podporujú LYNX, Kooperativa, Wealth Effect Management či Nadácia SPP, je vo svojej vekovej kategórii európskou jednotkou.

Slovensko má dnes len jedného hráča v prvej stovke svetového rebríčka. Mladý talent Privara by sa do nej o pár rokov rád prebojoval. Zatiaľ má za sebou viacero úspechov na mládežníckych podujatiach, Tennis Europe ho vyhlásil za hráča minulého roka do 16 rokov, na Slovensku sa stal zasa Talentom roka. Jeho výsledky ho predurčujú pre členstvo v Juniorskom olympijskom tíme, ktorý zostavujú z najlepších mladých slovenských športovcov Slovenský olympijský a športový výbor (SOŠV) a Nadácia SOŠV. Jedným z cieľov SOŠV, ktorého exkluzívnym partnerom je národná lotériová spoločnosť TIPOS, je pomáhať mladým talentom v rozvoji ich športovej výkonnosti. Vďaka členstvu v Juniorskom olympijskom tíme majú športovci viacero výhod, SOŠV sa im snaží vytvoriť čo najvhodnejšie podmienky pre rast. „Byť v Juniorskom olympijskom tíme je pre mňa veľká česť. Byť zaradený medzi najlepších 24 slovenských juniorských športovcov je úžasný pocit. Veľmi si to cením a ďakujem za podporu,“ tvrdí Peter Benjamín Privara.

Otvoriť galériu
Zdroj: TASR/Pavel Neubauer

Privara začal s tenisom ako šesťročný. Pôvodne chcel byť podľa vlastných slov futbalistom, ale postupne si uvedomil, že kolektívne športy nie sú preňho. Tenis považuje za kreatívny šport, v ktorom môže využívať variabilitu i rôzne taktiky hry. Začínal v Slávii STU Bratislava, neskôr prestúpil do TK Slovan. V snahe zlepšiť sa odišiel do TC Empire Trnava, kde spoznal svojho terajšieho trénera Daniela Trčku. „Skvele si rozumieme a vďaka nemu som tam, kde som,“ vysvetľuje študent športového gymnázia v Trenčianskych Tepliciach. „Keďže mám v škole individuálny študijný plán, učím sa doma a na skúšky chodím väčšinou dvakrát za mesiac.“

V rodine Privarovcov je šport prirodzenou súčasťou života. Otec Peter je bývalý úspešný cyklista, dnes prezident Slovenského zväzu cyklistiky. O synovi prezrádza, že je totálny maximalista, ktorý počas koronakrízy trénoval viac ako pred jej začiatkom. „Aj keď vyhrá 6:1, nie je spokojný. Chce vyhrať 6:0. Ukazuje, že je totálny maximalista,“ tvrdí Privara starší, ktorý často dostáva otázku, prečo syn nepokračuje v jeho cyklistických šľapajach:

Otvoriť galériu
Zdroj: TASR/Pavel Neubauer

V roku 2019 som sa Privara ešte ako štrnásťročný stal majstrom Slovenska do šestnásť rokov. Presadzuje sa aj v medzinárodnej konkurencii a dáva si pred seba najvyššie ciele. „Môj športový cieľ je vyhrať všetky štyri grandslamové turnaje. Predovšetkým by som chcel uspieť na parížskom Roland Garros. A taktiež by som sa chcel stať svetovou jednotkou rebríčka ATP,“ hovorí nádejný tenista, ktorého vzorom je Švajčiar Roger Federer:

Otvoriť galériu
Zdroj: SOŠV

Viac k téme:
Súvisiace články:
Autor: Špeciálny projekt

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Luxemburčan má rád dobré podniky.
Ďalší škandál problémovej hviezdy: Koniec Gersona v Slovane?
obvinený Rado(46)
Foto
Horor v Hlohovci: Rada obvinili z vraždy syna Samuela († 19)! Zlomí vám srdce, kto mal byť svedkom brutálneho činu
Fun rádio obohatí nová moderátorská posila - Peter Expl0ited Altof.
Foto
Známy influencer sa pri moderátorke Fun rádia poriadne zapotil: Tričko išlo DOLE!
Ilustračné foto
Požiar obydlí na východe: Hasiči bojovali s plameňmi niekoľko hodín! Žilo tam 19 ľudí
Podtatranské múzeum v Poprade.
Váš Tip
Skvelé správy z Podtatranského múzea v Poprade: Podarilo sa im zreštaurovať TIETO dve vzácne diela z 18. storočia!
Pád vrtuľníka (Ilustračné foto)
Tragická zrážka vojenských vrtuľníkov: Zahynula celá posádka! Strašné VIDEO z nešťastia
Útočník Stéphane Da Costa, ktorý pôsobí v KHL by mal štartovať na MS v Česku za Francúzsko.
Hráč z KHL ide na MS do Čiech: Čo hovoria na to Slováci!
(ilustračné foto)
Vláda v Kanade sa obáva katastrofy: Bojujú s niekoľkými požiarmi! Desiatky trvajú ešte od roku 2023
Primátor Bratislavy Matúš Vallo (vľavo) a exminister Milan Krajniak.
Foto
Akcia Teplárne rozhorčila exministra Milana Krajniaka: Vallo, prečo ste toto povolili v kostole?!
ilustračné foto
Rusko tvrdo útočilo na Kyjev a ďalšie oblasti: Požiar obytných budov! To nevyzerá dobre
Britský premiér Rishi Sunak a ruský prezident Vladimir Putin.
Vážne slová britského premiéra: Ohrozená BEZPEČNOSŤ v Európe?! Putin sa podľa neho nezastaví
KĽDR počas cvičenia, na ktoré dohliadal Kim Čong-un.
Foto
Desivé správy z KĽDR: Prípravy na jadrový protiútok?! Prejde vám mráz po chrbte, čo sa tam deje