Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
22.06.2020 11:00 | Prominenti | Domáci Prominenti
Foto

Hryc už opustil nemocnicu: Po 60 dňoch boja s leukémiou dospel k nečakanému rozhodnutiu

Na tieto chvíle nezabudne! Andy Hryc (70) má za sebou náročnú 60-dňovú liečbu na Klinike hematológie a transfúziológie v Bratislave.

Boj s leukémiou stále pokračuje, no vyzerá to tak, že herec sa s ňou dobre popasoval a lekári sa vyjadrujú optimisticky. Nekonečné dni, ktoré Hryc strávil za múrmi nemocnice, však rozhodne neboli príjemné. Náročná chemoterapia a následná transplantácia kostnej drene mu síce zachránili život, no bolo to podľa jeho slov peklo. Sám Andy hovorí, že po celý čas sa cítil akoby na smrteľnej posteli. A práve o tom bude jeho nová kniha!

Fotogaléria
8
fotiek v galérii

Hryc od apríla tohto roku prežíval muky. Nielen fyzické, keď musel podstúpiť chemoterapiu kvôli leukémii a transplantáciu kostnej drene, ale aj tie psychické. Kvôli pandémii koronavírusu ho nemohla v nemocnici navštíviť milovaná rodina, takže to bolo o to horšie. „Mal som veľa času na rozmýšľanie. Keď človek leží na ‚smrteľnej posteli‘, má dosť času na rozmýšľanie. Prebehne vám pred očami celý váš život, zrekapitulujete všetko, čo ste vykonali, najmä chyby, ktoré ste urobili,“ priznal otvorene Novému Času herec.

Šesťdesiat dní v izolácii a v boji s náročným ochorením by preto chcel vyrozprávať všetkým ľuďom. „Rozhodol som sa napísať o celej veci knihu. Myslím, že takáto ,reportáž zo smrteľnej postele‘ by mohla pomôcť iným podobne postihnutým ľuďom a dodať im najmä psychické sily, aby prekonali to svinstvo. Tam sa to nedalo, teraz mám na to minimálne 100 dní,“ vysvetlil herec. Tomu už vyšla v minulosti kniha Inventúra, ktorá mala mimoriadny úspech. Aj preto prišla na pulty minulý rok jej dotlač s novými kapitolami. Herec má tak už písanie v malíčku a je to pre neho relax.

 

Dobré správy od lekárov

Hryc musí byť momentálne iba doma a nemôže prijímať návštevy. Vo štvrtok si ho odviezla z nemocnice jeho milovaná dcéra Wanda. Andy tak konečne objal ju aj svoju starostlivú manželku Veroniku. „Bolo to veľmi dojemné,“ povedal stručne herec, ktorý je známy svojou tvrdou povahou. V jeho hlase však bolo cítiť silné emócie. Obrovskú radosť majú všetci, pretože liečba zaberá. „Lekári hovoria, že som z toho von. Dôležitých je nasledujúcich 100 dní rekonvalescencie, diéty a rehabilitácie. Liečba pokračuje medikamentóznou metódou a týždennými kontrolami v špitáli, cvičením, teda žiadna zábava,“ povedal Andy, ktorý stratil až 28 kg svojej hmotnosti. Momentálne ho tak čaká rehabilitácia a aj písanie novej knihy z neľahkého obdobia.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: Roman Wesserle, Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Legendárny český hokejový útočník Jaromír Jágr.
Foto
Fenomenálny Jaromír Jágr neprestáva udivovať: V českej baráži prepísal svetový rekord!
Airplane cabin during flight. Shallow DOF, selective focus.
HOROR na palube lietadla! Tehotná žena netušila, že jej manžel zomiera: Smutný záver
Premiér SR Robert Fico (Smer-SD) počas vyhlásenia po skončení 19. rokovania vlády SR.
Fico po summite v Bruseli ostal skeptický: S týmto návrhom zásadne nesúhlasí
Klimatická zmena je veľký problém ľudstva (ilustračná fotografia).
Nádrže s vodou v Barcelone sú poloprázdne: Krajina bije na poplach, chcú zabrániť najhoršiemu
Tragický prípad Émila († 2) vyvoláva mnoho otázok.
Smrť malého Émila († 2) šokovala krajinu: Vynárajú sa ďalšie otázky! Mrazivé, ako mohlo dôjsť k tragédii
Hasiči zasahujú po utorňajšom požiari historickej budovy burzy v centre dánskej metropoly Kodaň v stredu 17. apríla 2024.
Foto
Najhoršie obavy sa naplnili: Historická budova v Kodani sa rúca, pozrite si FOTO
Legendárny britský prírodovedec a moderátor David Attenborough.
Foto
Na záchranu planéty máme POSLEDNÚ šancu! Prírodovedec to videl na vlastné oči: Desivé svedectvo
Na snímke šarvátka hokejistov Slovenska (modré dresy) a Švajčiarska (biele dresy) pred striedačkou Slovenska v prípravnom zápase na májový svetový šampionát Slovensko - Švajčiarsko v Humennom.
Nemecko - Slovensko ONLINE: Sledujte prípravný hokejový zápas pred MS
Na snímke poslanec Národnej rady SR Peter Kotlár (SNS)
Finančná správa si posvieti na MOMky: Kotlár má vážne podozrenie, že počas pandémie sa niečo zanedbalo
Medzi Izraelom a Iránom je napätá situáacia (ilustračná fotografia).
V hre sú jadrové zbrane! Irán sa vyhráža Izraelu: Hrozné, čo majú v pláne urobiť
Europol
Europol hlási úspech: Klepli po prstoch globálnym podvodníkom, pozrite sa, čo majú na rováši
Hoaxy zašli priďaleko.
FotoVáš Tip
Hoaxy zašli priďaleko, na ľudí číha nové nebezpečenstvo: Slovák šíri na internete strašidelnú výzvu!