Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
20.06.2020 12:00 | Správy | Domáce správy

Srdcervúci pohreb hrdinu Jaroslava Budza († 62): Pri posledných slovách manželky Márie sa všetkým tlačili slzy do očí

Uplakaná rozlúčka s úžasným človekom a skvelým pedagógom. Približne 200 ľudí odprevadilo na poslednej ceste hrdinu z vrútockej školy - profesora Jaroslava Budza († 62).

Osud bol k nemu veľmi krutý. Prvá manželka mu zomrela na rakovinu a zákerná choroba mu zobrala aj syna. Keď už sa zdalo, že našiel šťastie po boku druhej manželky, s ktorou mal dcérku Paulušku (4), zomrel zákernou rukou vraha. Zahynul pri obrane svojich žiakov a školy, ktorú nadovšetko miloval. Prišli sa s ním rozlúčiť všetci, ktorí ho mali radi a ctili si ho. Na pohrebe prečítali aj list od prezidentky Zuzany Čaputovej, ktorá mu vzdala hold za jeho statočnosť. 

Fotogaléria
34
fotiek v galérii

Najviac sa všetkým tlačili slzy do očí, keď zneli posledné slová do neba pre statočného Jaroslava od jeho milujúcej manželky Márie, s ktorou mal dcérku Paulušku (4): „Jarko bol úžasný človek s veľkým srdcom, žijúci pre svojich najbližších, nesúci v sebe dobro a lásku, ktorou nás zahŕňal a ktorú dal aj iným. Život bez Jarka si neviem predstaviť. Mám pred očami jeho láskavú tvár, úprimné oči, ťažko sa dá uveriť, že tu už nebudem s ním. Len pred pár dňami sa s nami tešil zo života. Jarko bol pre mňa aj malú Paulušku stelesnením bezpečia, pohodlia, lásky a nehy. Mal rád všetkých, každú bytosť, rastlinku aj zvieratko a neustále to učil aj malú Paulušku. Bol to najlepší manžel a priateľ, spriaznená duša. Bol odvážny, múdry a rozvážny, doteraz je mojím vzorom...“

Otvoriť galériu

Manželka Mária mu poďakovala za všetko, čo pre ňu a malú dcérku stihol urobiť. „Nestihla som sa s ním rozlúčiť a povedať mu, ako veľmi som ho milovala a Pauluška tiež, hoci on to vedel. Jarko chcel Paulušku veľa naučiť. Lyžovať, bicyklovať, plávať, hrať volejbal, milovať hory, čítať knihy, chcel ju učiť slovenčinu. Odovzdal jej veľkú časť zo seba. Život má svoje ťažké stránky, ale s Jarkom išlo všetko ľahšie. V stredu pred týždňom som ani nepomyslela na to, že s ním prežívam posledné chvíle. Bol človek žičlivý, na seba zabúdal, skromný, vždy nápomocný. Čo sľúbil, to splnil. Jeden z posledných sľubov už však nesplnil. Že tu bude so mnou a s Pauluškou aspoň 20 rokov a bude s ňou na stužkovej tancovať. A často to hovoril... Nikdy na teba nezabudnem a tvoje srdce budem cítiť biť v mojom i Pauluškinom. Ďakujem ti, Jarúšik môj, za všetky roky, ktoré sme spolu prežili. Najviac ti ďakujem za Paulušku, lebo bez nej by som to nezvládla. Staral si sa o ňu ako o najdrahší poklad v celom vesmíre. Neviem uveriť, že už nebudem so svojím mužom,“ odkázala mu oddaná manželka Mária.

 

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: kil, mim, Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Škótsky premiér Humza Yousaf.
Škóti priznávajú porážku: Ambiciózny klimatický cieľ nesplnia, jednej veci sa ale nevzdajú
passing a truck
Poľskí poľnohospodári zúria! Blokujú hraničné priechody: Vláde posielajú jasný odkaz
Slovenskí hokejisti absolvovali ďalší prípravný duel pred MS v Česku.
Foto
Víťazná šnúra sa skončila: Slovenskí hokejisti vysoko podľahli Nemecku
Na archívnej snímke z 12. marca 2024 poľský premiér Donald Tusk.
Poľský premiér predpovedá: Najbližšie týždne môžu rozhodnúť vojnu na Ukrajine
Legendárny český hokejový útočník Jaromír Jágr.
Foto
Fenomenálny Jaromír Jágr neprestáva udivovať: V českej baráži prepísal svetový rekord!
Airplane cabin during flight. Shallow DOF, selective focus.
HOROR na palube lietadla! Tehotná žena netušila, že jej manžel zomiera: Smutný záver
Klimatická zmena je veľký problém ľudstva (ilustračná fotografia).
Nádrže s vodou v Barcelone sú poloprázdne: Krajina bije na poplach, chcú zabrániť najhoršiemu
Tragický prípad Émila († 2) vyvoláva mnoho otázok.
Smrť malého Émila († 2) šokovala krajinu: Vynárajú sa ďalšie otázky! Mrazivé, ako mohlo dôjsť k tragédii
Hasiči zasahujú po utorňajšom požiari historickej budovy burzy v centre dánskej metropoly Kodaň v stredu 17. apríla 2024.
Foto
Najhoršie obavy sa naplnili: Historická budova v Kodani sa rúca, pozrite si FOTO
Legendárny britský prírodovedec a moderátor David Attenborough.
Foto
Na záchranu planéty máme POSLEDNÚ šancu! Prírodovedec to videl na vlastné oči: Desivé svedectvo
Na snímke šarvátka hokejistov Slovenska (modré dresy) a Švajčiarska (biele dresy) pred striedačkou Slovenska v prípravnom zápase na májový svetový šampionát Slovensko - Švajčiarsko v Humennom.
Nemecko - Slovensko ONLINE: Sledujte prípravný hokejový zápas pred MS
Na snímke poslanec Národnej rady SR Peter Kotlár (SNS)
Finančná správa si posvieti na MOMky: Kotlár má vážne podozrenie, že počas pandémie sa niečo zanedbalo