Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
Infografika

TOTO je on! Prečo bývalý žiak školy Ivan († 22) vraždil? Hrozné pozadie beštiálneho útoku

Krvavý horor pred očami malých školákov! Pokojné vyučovanie na Spojenej škole vo Vrútkach sa v sekunde zmenilo na krik, plač a zúfalý boj o život.

Fotogaléria
18
fotiek v galérii

Ivan Č. († 22), ktorý je bývalým žiakom školy, rozbil sklenenú výplň dverí a vošiel do budovy s cieľom zabíjať. Na odpor sa mu postavili zástupca riaditeľa Jaroslav Budz († 62) a školník. Pedagóg za svoje hrdinstvo zaplatil životom, páchateľ ho zabil nožom. Bodné a rezné zranenia utŕžil aj školník. S ťažkými zraneniami skončili aj riaditeľka a dve deti zo štvrtej triedy, kam sa šialenec s nožom dostal. Pomstychtivého páchateľa, ktorý bol možno aj pod vplyvom omamných látok, pri úteku zastrelili policajti.

Ivan Č. († 22) s nožom vošiel do areálu krátko po desiatej dopoludnia. „Do školy mal vniknúť tak, že rozbil sklenenú výplň, kde ho chceli zamestnanci školy zastaviť, nato však použil nôž, ktorý si so sebou doniesol,“ informoval z miesta tragédie policajný prezident Milan Lučanský. Statočnosť, ktorá zrejme zachránila mnoho nevinných detských obetí, však stála jedného muža to najcennejšie - život. „Smrteľne zranil zástupcu riaditeľa školy a zranil aj školníka,“ dodal Lučanský. Tým sa však okamihy hrôzy neskončili...

Všade bola krv

 

Útočník podľa Lučanského následne vbehol do najbližšej triedy, kde zranil riaditeľku a dve deti viacerými bodnými ranami. „Potom sa pokúsil o útek, ktorému sa školník snažil zabrániť a prenasledoval ho. V tom čase už polícia prijala telefonát na tiesňovú linku a policajná hliadka, ktorá bola v blízkosti, prišla okamžite na miesto a vykonala služobný zákrok.“ Muži zákona mladíka s nožom prenasledovali približne 200 metrov a chceli ho zadržať.

Otvoriť galériu

„Aktívne sa bránil nožom. Po zásahu polície prišiel páchateľ o život,“ opísal záver akcie policajný prezident. Zranení boli pri zákroku aj policajti, ktorých trafili odrazené guľky. Na mieste zasahovalo viacero ich kolegov z krajského riaditeľstva a príslušníci NAKA, nechýbal ani posttraumatický tím, ktorý podal psychologickú pomoc žiakom aj rodičom poškodených detí. „Ešte teraz sa celý trasiem,“ povedal nám otec jednej zo žiačok.

Otvoriť galériu

„Bol som doma, niečo som chystal, keď mi vtom volali zo školy, že si mám prísť po dcéru. Vždy, keď chodíme zo školy, sa hráme takú hru po dlažbe v škole, ale teraz som ju rýchlo odtiaľ bral, všade bola krv, po zemi a na stenách. Úplne som z toho hotový,“ prezradil jeden z rodičov, ktorý býval v blízkom susedstve 22-ročného páchateľa. Ten sa mal na hrozný čin odhodlať podľa našich informácií pravdepodobne z pomsty. „On bol veľmi živý už ako dieťa, chodil tam na základnú a chcel sa vraj učiteľke pomstiť, ale prečo po toľkých rokoch, to neviem,“ prezradila žiačka gymnázia, ktoré je spolu so základnou školou v jednej budove.

pokračovanie
Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: red, Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Amnesty kritizuje SR za Rómov aj LGBT, vo svete varuje pred zrútením poriadku.
Amnesty sa pustilo do Slovenska: Drsná kritika! Hrozí globálny kolaps?
Nikodým s Emmou ešte keď bola bábätko.
Foto
Nikodýmova dcéra oslávila 20 rokov: Z malého dievčatka SEXI modelka! Nespustíte z nej zrak
(ilustračné foto)
Stovky sôch majú zmiznúť! Vláda sa zaviazala k drastickému kroku: Čo je za tým?
Polícia v prípade obvinila 45-ročnú ženu.
Foto
Vražda v Petržalke: Desivý pohľad na miesto činu a posun vo vyšetrovaní
Minister zahraničných vecí Juraj Blanár.
Blanár tvrdí, že vojna nie je riešením k dosiahnutiu mieru: Pomôžu podľa neho rokovania
Vodička jazdu pod vplyvom alkoholu nezvládla.
Foto
Opitá vodička napálila do múru: Neuveriteľné, koľko nafúkala ráno pred ôsmou!
Boj o stoličku šéfa parlamentu sa zamotáva.
Boj o stoličku predsedu NR SR: Čo charakterizuje Danka a Rašiho? Politológ hodnotí stabilitu koalície
(ilustračná foto)
Muž († 72) mal COVID 613 dní! Desivé, čo sa v jeho tele udialo: Vedci varujú
(ilustačné foto)
Trnavčanka venčila psov v parku, pozrela do húštiny a tam... Na VÝJAV do smrti nezabudne!
Ak nemôže otec, robí Sebastianovi navigátorku kamarátka Karin.
FotoVáš Tip
Z 11-ročného Sebastiana vyrastá hviezda rely: Toto sú najväčšie úspechy malého pretekára za volantom!
(ilustračné foto).
Nočný požiar vystrašil ľudí vo Výbornej pod Tatrami: Čo sa stalo na dvore domu?!
Foto
Legenda futbalového Slovana vymenila loptu za prácu v kuchyni: Radšej budem čistiť zemiaky ako...