Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
09.06.2020 16:57 | Správy | Domáce správy

Dva zo štyroch mostov v rámci Dunajského súmostia na D4/R7 spojili: Na tento míľnik sa prišiel pozrieť aj minister

Prechod cez Dunaj v rámci budovanej D4 zahŕňa štyri navzájom spojené mosty.

Dva z nich sa aktuálne podarilo spojiť. Dokončenie tohto míľnika si prišiel v utorok pozrieť aj minister dopravy Andrej Doležal (nominant Sme rodina). Ten prizval aj svojho predchodcu vo funkcii Árpáda Érseka (Most-Híd).

Most je súčasťou projektu stavby nultého bratislavského obchvatu. "Samotného zhotoviteľa čaká ešte veľa práce, takže v tejto chvíli je potrebné poďakovať a oceniť dokončenie tejto stavby, ale zároveň aj popriať veľa úspechov aj so samotným dokončovaním," vyhlásil Doležal.

Otvoriť galériu

Prepojenie dvoch veľkých častí Dunajského súmostia predstavuje podľa generálneho riaditeľa D4R7 Construction Michaela Heerdta značný míľnik celého projektu. "Ďalším naším cieľom je zrealizovanie aj zvyšných častí Dunajského súmostia, ktoré by sme chceli celé finálne odovzdať v roku 2021," priblížil.

 

Podľa Doležala treba zároveň otvorene povedať, že v súvislosti s touto stavbou sú aj problémy. "Verím, že aj v súčinnosti s ostatnými orgánmi tieto problémy budú vyriešené v súlade so zákonom," dodal minister dopravy. Čoskoro sa podľa jeho slov bude otvárať úsek R7 a časť D4, čo je "prakticky polovica tejto veľkej stavby".

Koncesionár a zhotoviteľ stavby už dostal všetky povolenia na otvorenie D4 a R7 od križovatky Rovinka po križovatku Holice. Oznámil to prevádzkový riaditeľ Zero Bypass Limited Tomáš Bežilla s tým, že sa čaká už len na nadobudnutie právoplatnosti.

Érsek poznamenal, že je hrdý na to, že mohol byť pri tom, keď sa dielo začalo realizovať. V súvislosti so zodpovednosťou za problematický násyp pri Jarovciach zdôraznil, že na kontrolu týchto záležitostí je na stavbe nezávislý dozor. "Nečakajte od ministra, ani od bývalého, ani od budúceho, aby vedel na každom kroku, čo sa vyváža, čo sa betónuje," doplnil.

Prechod cez Dunaj v rámci D4 zahŕňa štyri navzájom spojené mosty. Ide o tzv. Západné predmostie premosťujúce Jarovecké rameno, most cez Kajakársku dráhu, most cez Dunaj a tzv. Východné predmostie, ktoré premosťuje aj Biskupické rameno. Práve posledné dva spomenuté mosty sa aktuálne podarilo spojiť.

Projekt verejno-súkromného partnerstva (PPP projekt) zahŕňa stavbu 27 kilometrov dlhého diaľničného úseku D4 medzi Jarovcami a Račou a približne 32 kilometrov dlhého úseku rýchlostnej cesty R7 medzi Prievozom a Holicami. Koncesionárom projektu D4/R7 je spoločnosť Zero Bypass Limited, ktorá zabezpečuje financovanie, výstavbu a prevádzku obchvatu Bratislavy počas obdobia 30 rokov. Hlavným dodávateľom projektu je spoločnosť D4R7 Construction.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: tasr

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Jana pustila do sveta nový album Obyčajnosti.
Foto
Úspech Jany Kirschner za hranicami: O takomto niečom môžu mnohí umelci len snívať!
Pri izraelskom zásahu v nemocnici Šifá zahynul vysokopostavený vodca Hamasu.
Izraelské besnenie zasiahlo ďalšiu krajinu: Toto nevyzerá dobre! Čo chcú dosiahnuť?
(ilustračné foto)
Ruský bombardér dokončil bojovú misiu a... Zrútil sa! Spustila sa záchranná akcia
Judge holding gavel in courtroom
V Nemecku takmer došlo k najhoršiemu: Extrémisti plánovali únos ministra a zvrhnutie vlády!
Foto
Tréner Kozák v deň 70. narodenín rozprával o hriechoch minulosti: TOTO Weissovi ml. nikdy nezabudne
Herec si z toho ťažkú hlavu nerobí.
Milo Kráľ prezradil, koľko mu zarobí hudba: Za TOTO by máloktorý muzikant hral
Na snímke starosta Kyjeva Vitalij Kličko
Prehrá Ukrajina vojnu už tento rok?! Znepokojivé varovanie z USA: To znie zle
(ilustračné foto)
Lekári sú v stave vysokej pohotovosti: Šíri sa záhadná choroba! Hrozivé, čo robí s ľuďmi
(ilustračné foto).
Ďalšia krajina požiadala o vstup do NATO! Budete prekvapení, ktorá to je
Na snímke bývalý americký prezident Donald Trump.
Donald Trump šokoval: Výzva pre Európu! Týka sa to Ukrajiny
ilustračné foto
Mimoriadne! Izrael zaútočil na Irán: Výbuchy v blízkosti jadrového zariadenia
Boris Kollár mal v Dubaji na mále.
Foto
Boris Kollár v strachu o život v zaplavenom Dubaji: Zachránilo ho osudové rozhodnutie!