Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
08.06.2020 13:50 | Správy | Domáce správy

Obnovili vlakovú dopravu medzi Českom a Slovenskom: Prvých šesť vlakov vypravia v pondelok

Medzinárodnú železničnú osobnú dopravu medzi Českom a Slovenskom obnovujú aj České dráhy, a. s. (ČD) a Železničná spoločnosť Slovensko, a. s. (ZSSK).

Prvých šesť vlakov medzi oboma krajinami pôjde v pondelok 8. júna popoludní a večer, päť vyrazí z Česka na Slovensko a jeden opačne. Ako informovali obaja národní dopravcovia, vzájomnú medzinárodnú prevádzku plne obnovia v utorok 9. júna.

Pri obnovení medzinárodnej dopravy medzi oboma štátmi v pondelok sa ako prvý vydáva na cestu rýchlik R 342 Fatra s plánovaným odchodom z Banskej Bystrice o 13:34 a príchodom do Bohumína o 16:53. Onedlho potom štartuje vlak EuroCity (EC) 131 Báthory z Bohumína (odchod 13:51) do Bratislavy na Hlavnú stanicu (odchod 16:55) a Nových Zámkov (príchod 17:47). Nasleduje vlak EC 281 Metropolitan z Prahy Hlavního nádraží (15:44) cez Bratislavu (19:50/19:57) do Nových Zámkov (20:49). Oba tieto vlaky by inak išli do Budapešti, ale zatiaľ končia na Slovensku.

Na koľajnice vyjde v pondelok aj ďalší vlak EC 283 Metropolitan Slovenská strela z Prahy (17:44) do Bratislavy (21:50). V prvý deň obnovenia vlakovej prepravy medzi Českom a Slovenskom pôjdu ešte ďalšie dva vlaky - Ex 145 Ostravan z Prahy (16:23) do Žiliny (21:33) a Os 2915 z Bohumína (21:49) do Čadce (23:08).

 

ZSSK v utorok obnoví 93 vlakov medzi ČR a SR, z toho 48 z celkovo 54 diaľkových a 45 regionálnych vlakov. Od 9. júna budú v diaľkových vlakoch zavedené reštauračné vozne. Plne bude obnovená regionálna cezhraničná doprava v úsekoch Kúty - Brodské - Břeclav, v stanici Horní Lideč, ako aj na úsekoch Čadca - Mosty u Jablunkova a Vrbovce - Velká nad Veličkou. Regionálna cezhraničná doprava v úseku Horné Srnie - Vlárský průsmyk bude obnovená až 4. septembra z dôvodu odrieknutia prípojných vlakov na strane Českých dráh.

Nebudú vedené vlaky railjet na trase Bratislava - Praha ani nočné vlaky EuroNight (EN) 476/477 Metropol na trati Budapešť - Břeclav cez Kúty. Takisto nepôjdu ani nočné vlaky EN 442/443 cez Čadcu. Národní dopravcovia čakajú na potvrdenie termínov obnovenia prevádzky vlakov do Poľska a Maďarska od partnerov v týchto krajinách. Medzinárodná osobná doprava zo Slovenska je okrem Česka povolená ešte do Rakúska a Maďarska.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: SITA

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Prvá hnedo-biela medvedica bola objavená v roku 1985.
Foto
Vedci objavili 12 pánd zvláštnej farby: Po 39 rokoch úvah zistili, odkiaľ sa vzali
Škótsky premiér Humza Yousaf.
Škóti priznávajú porážku: Ambiciózny klimatický cieľ nesplnia, jednej veci sa ale nevzdajú
passing a truck
Poľskí poľnohospodári zúria! Blokujú hraničné priechody: Vláde posielajú jasný odkaz
Slovenskí hokejisti absolvovali ďalší prípravný duel pred MS v Česku.
Foto
Víťazná šnúra sa skončila: Slovenskí hokejisti vysoko podľahli Nemecku
Na archívnej snímke z 12. marca 2024 poľský premiér Donald Tusk.
Poľský premiér predpovedá: Najbližšie týždne môžu rozhodnúť vojnu na Ukrajine
Legendárny český hokejový útočník Jaromír Jágr.
Foto
Fenomenálny Jaromír Jágr neprestáva udivovať: V českej baráži prepísal svetový rekord!
Airplane cabin during flight. Shallow DOF, selective focus.
HOROR na palube lietadla! Tehotná žena netušila, že jej manžel zomiera: Smutný záver
Klimatická zmena je veľký problém ľudstva (ilustračná fotografia).
Nádrže s vodou v Barcelone sú poloprázdne: Krajina bije na poplach, chcú zabrániť najhoršiemu
Tragický prípad Émila († 2) vyvoláva mnoho otázok.
Smrť malého Émila († 2) šokovala krajinu: Vynárajú sa ďalšie otázky! Mrazivé, ako mohlo dôjsť k tragédii
Hasiči zasahujú po utorňajšom požiari historickej budovy burzy v centre dánskej metropoly Kodaň v stredu 17. apríla 2024.
Foto
Najhoršie obavy sa naplnili: Historická budova v Kodani sa rúca, pozrite si FOTO
Legendárny britský prírodovedec a moderátor David Attenborough.
Foto
Na záchranu planéty máme POSLEDNÚ šancu! Prírodovedec to videl na vlastné oči: Desivé svedectvo
Na snímke šarvátka hokejistov Slovenska (modré dresy) a Švajčiarska (biele dresy) pred striedačkou Slovenska v prípravnom zápase na májový svetový šampionát Slovensko - Švajčiarsko v Humennom.
Nemecko - Slovensko ONLINE: Sledujte prípravný hokejový zápas pred MS