Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip

Tragický víkend pre slovenských motorkárov! Marián († 31) zomrel pred očami manželky: Srdcervúci odkaz do neba

Do ich lásky zasiahol krutý osud. Pohodová jazda na motorke sa po náraze do auta v sekunde zmenila na najhorší moment života.

Manželia Marián († 31) a Gréta (27) z Rimavskej Soboty v piatok oslavovali polročné výročie svadby, o deň neskôr sa ich spoločná púť skončila. Pri havárii prišiel o život aj ich kamarát Daniel († 25) z Uzovskej Panice.

Fotogaléria
9
fotiek v galérii

Mala to byť krásna slnečná sobota, ktorú sa rozhodli manželia Marián a Gréta stráviť s dvoma kamarátmi na motorkách. Štyria mladí ľudia sa vybrali z Rimavskej Soboty do Banskej Štiavnice. Zamilovaná dvojica tieto rýchle stroje milovala. Dokonca mali obľúbenú motorku aj na svadobných fotografiách. Svoj Deň D mali presne pred polrokom. To ešte netušili, že ich vášeň ich navždy rozdelí.

Otvoriť galériu

Náraz do auta

 

Za strašnou tragédiou bola zrejme obyčajná nepozornosť. Peter (38), ktorý zastavil svoje auto a chcel odbočiť, zostal ako obarený. Prvý motorkár si ho všimol a obišiel, ďalší dvaja však nie. „Vodič (38) Volkswagenu golf chcel odbočiť doľava do obce Slatinka a zastal na ceste I/16, kde dával prednosť vozidlám idúcim oproti. Následne do neho narazili dve motorky,“ uviedla policajná hovorkyňa Mária Faltániová.

Daniel preletel ponad auto a jeho nová motorka ostala po náraze prelomená na dve časti. Po ňom narazil do auta ešte aj Marián s manželkou Grétou. „Žiaľ, obaja vodiči motoriek na mieste svojim zraneniam podľahli. Spolujazdkyňa utrpela ťažké zranenia,“ doplnila hovorkyňa. Podľa informácií Nového Času je Gréta v nemocnici, kde jej operovali ruku.

Odkaz do neba

Prísť o milovanú osobu je niečo, čo by nechcel zažiť nikto z nás. Smrť milovaného manžela nesie nesmierne ťažko aj jeho láska. „Vráť sa mi, prosím, anjelik,“ napísala pár hodín po nehode Mariánovi. Na druhý deň dodala: „Láska, čakaj na mňa, a ja tu dole ti budem navždy verná. Čoskoro, nezabúdaj... Sľúbili sme si to,“ odkázala svojej polovičke do neba. Za Mariánom smúti aj veľa kamarátov najmä z motorkárskej komunity.

Otvoriť galériu

„Takto si ťa zapamätáme – ako človeka, ktorý mal vždy úsmev na tvári a pomohol aj o polnoci,“ napísali na jeho profil. Tragickou nehodou sa zaoberá polícia, ktorá začala trestné stíhanie pre usmrtenie. „U vodiča automobilu alkohol zistený nebol. U motorkárov bude zistený pri pitve,“ dodala Faltániová s tým, že k nehode bol prizvaný aj znalec z odboru cestnej dopravy a súdny znalec, ktorí určia príčinu.

 

Otvoriť galériu

Tragickú príchuť mala sobota aj pre dvoch motocyklistov z východného Slovenska. Podvečer najprv neúspešne ratovala letecká záchrannéá služba 53-ročného muža z okresu Prešov. Ten podľa polície medzi obcami Hnilčík a Hnilec (okr. Spišská Nová Ves) nezvládol riadenie. Následne prešiel do protismeru a narazil do zvodidiel, cez ktoré prepadol a padal 8 metrov strmým zrázom. O niečo neskôr, taktiež v okrese Spišská Nová Ves, vyhasol život 30-ročného motocyklistu na Yamahe. K osudnému momentu došlo na ceste medzi obcami Jamník a Odorín pri predbiehacom manévri.

 

Otvoriť galériu

Vážna dopravná nehoda, pri ktorej vyhasol život 42-ročného motocyklistu, paralyzovala v sobotu popoludní cestu do Trenčianskych Teplíc. Ako uviedol trenčiansky policajný hovorca Pavol Kudlička, 42-ročný motorkár pravdepodobne neprispôsobil rýchlosť jazdy a následne spadol pod auto. „Motocyklista utrpel zranenia, ktorým na mieste podľahol ,“ dodal Kudlička. Podľa jedného zo svedkov išiel motorkár tesne za autom. To pribrzdilo, motorkár musel prudko brzdiť, aby to do neho nenapálil, rozkývalo mu motorku, tú neudržal na ceste, spadol a vletel hlavou rovno do protiidúceho auta.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: Denisa Horváthová, mim, sk, Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


(ilustračná fotografia).
Odborníci WHO sú v šoku: Desivé odhalenie o vtáčej chrípke! Ochorenie sa rozšírilo aj na...
Minister Tomáš ohlásil nové opatrenie
Erik Tomáš prehovoril o podpore KDH pri 13. dôchodkoch: Čo im mal slúbiť?
Ruský prezident Vladimir Putin.
Ďalšia rana pod pás pre Rusov: Európska únia to nenechá len tak, pripravuje úder
Generálny tajomník NATO Jens Stoltenberg a ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj.
Aktualizované
Je rozhodnuté! NATO podá Ukrajine štedrú pomocnú ruku: Pozrite sa, čo dostanú
Prezidentka Zuzana Čaputová
Foto
Čaputová o obavách odborníkov: Akékoľvek snahy ovládať kultúru sú prejavom nekultúrnosti
Meghan Markle
Meghan sa prepočítala: ODPADNETE, čo spôsobil jej nový kšeft! Smejú sa aj odborníci
Existuje súvislosť medzi menštruáciou a Mesiacom?
Existuje súvislosť medzi menštruáciou a Mesiacom? Vedci pátrali po odpovediach! Prekvapivé zistenia
Na snímke českí policajti náhodne kontrolujú osobné motorové vozidlá na česko-slovenskej hranici.
Obnovia sa kontroly na hraniciach Česka a Slovenska? Rakušan podotkol jednu vec
Ilustračné foto
Ukrajina o havárii ruského bombardéra: Slová o POMSTE! Mal ostreľovať tieto mestá
Close up of seatbelt with damaged webbing in door frame of crashed car.  Broken auto glass on rain soaked roadway and inside car.
Desivá nehoda cestou do školy: Auto s maturantkami sa prevrátilo! Zasahovali záchranári
Félix (22) sa dočká nového a omnoho väčšieho výbehu.
Váš Tip
Dojaté chovateľky aj návštevníci: Medveď Félix z bratislavskej ZOO spravil prvé krôčiky v novom výbehu! Sledujte to
(ilustračné foto)
Akého najvyššieho veku sa dokážeme dožiť? Tak toto číslo by ste neuhádli!