Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
02.07.2020 17:00 | Správy | Zahraničné správy
Foto

Neuveriteľná premena 18 rokov po svadbe: Ženích konečne mohol svoju nevestu preniesť cez prah

Ženích nedokázal preniesť priťažkú nevestu cez prah. Osemnásť rokov po svadbe schudla 50 kilogramov a splnila si svoj sen.

Keď sa Steph Gill takmer pred dvoma desaťročiami vydávala, vážila 114 kilogramov a jej manžel John ju nedokázal zdvihnúť. Keď dosiahla váhu takmer 140 kilogramov, nechala si zmenšiť žalúdok. Dnes váži 63,5 kilogramu, informuje Foxnews.

Fotogaléria
5
fotiek v galérii

Na oslave ich výročia sa Steph opäť obliekla do svojich svadobných šiat a John ju hrdo preniesol cez prah dverí. Rodina a priatelia sa prizerali. "Konečne po 18 rokoch ma John dokázal preniesť cez prah. Musela som sa takto obliecť, hoci šaty sú mi o päť čísel väčšie," hovorí matka dvoch detí. 

Manažérka IT oddelenia dlho snívala o tom, že ju niekto prenesie cez prah, vedela ale, že pre jej váhu to nie je možné. Vydávala sa ako 22-ročná v kostole v Kente. 

 

V roku 2015 si nechala odstrániť močový mechúr a doktorka jej odporučila aj operačné odstránenie žalúdka. V londýnskej nemocnici ju prijali, keďže bola súčasťou programu na chudnutie. Lekári jej odstránili 80 % žalúdka.

"Niektorí ľudia si myslia, že operácia okamžite všetko napraví, no je potrebná zmena životného štýlu. Musíte chcieť udržať svoju váhu dole," hovorí. A tak sa prihlásila do bežeckého klubu Beginners2Runners. Zabehla viacero polmaratónov a už vyše roka sa drží na rovnakej váhe.

Počas karantény ju John (47) zdvihol a Steph si uvedomila, že jej sen sa konečne môže stať skutočnosťou. "Neviem si spomenúť, prečo ma zdvihol, len som si povedala: 'O môj bože, dokážeš ma zdvihnúť.' A tak mi to napadlo," hovorí.

Namiesto toho, aby to hneď zrealizovali, rozhodli sa počkať na ich výročie svadby. "John vedel, že som vždy chcela byť prenesená cez prah, a tak s nápadom súhlasil. Až do poslednej minúty nevedel, že budem mať na sebe svadobné šaty. Bola som nervózna z toho, či nezožltli. Nevidela som ich od tej chvíle, čo som ich pred 18 rokmi zabalila do krabice."

Na túto udalosť sa prišli pozrieť ich rodičia, deti aj susedia. Šestnásťročná dcéra všetko natočila, deväťročný syn sa s nadšením prizeral. "John je hrdý na to, že to spravil. Taktiež je pyšný na mňa a to, že som tak schudla. Vzhľadom na všetku pozornosť, ktorú sme upútali, podľa mňa ľutuje, že si nedal oblek. Bolo veľmi horúco. Ľudí to skutočne rozveselilo v tejto karanténe." 

Vďaka behaniu si Steph udržala svoju váhu. Zabehla už viacero polmaratónov a mala sa zúčastniť aj na veľkom maratóne v Manchestri, ktorý bol kvôli koronavírusu zrušený. "Beh je vynikajúci pre fyzické a duševné zdravie. Chcela som si vybrať šport, pred ktorým nemôžem hľadať výhovorky. Behať môžete kedykoľvek, čo je skvelé." Odkedy schudla, cíti sa skvelo, a rada by k tomu priviedla aj iných ľudí.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: ivt

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


V okrese Liptovský Mikuláš potvrdili výskyt tuberkulózy. (ilustračná foto)
Chronický kašeľ ako nový štandard: Lekári trúbia na poplach! Čo sa to deje?
Slovenskí hokejisti absolvovali ďalší prípravný duel pred MS v Česku.
Foto
Víťazná šnúra sa skončila: Slovenskí hokejisti vysoko podľahli Nemecku
Four kitchen gas stoves burning with natural gas
Slovenská a ukrajinská vláda sa stretli za jedným stolom: Počas rokovania padali jasné návrhy
Medveď hnedý (ilustračné foto)
Ďalší útok! Medveď si urobil zálusk na 300-kilového býka: Dobytok vláčil po lúke
Legendárny český hokejový útočník Jaromír Jágr.
Foto
Fenomenálny Jaromír Jágr neprestáva udivovať: V českej baráži prepísal svetový rekord!
Airplane cabin during flight. Shallow DOF, selective focus.
HOROR na palube lietadla! Tehotná žena netušila, že jej manžel zomiera: Smutný záver
Premiér SR Robert Fico (Smer-SD) počas vyhlásenia po skončení 19. rokovania vlády SR.
Fico po summite v Bruseli ostal skeptický: S týmto návrhom zásadne nesúhlasí
Klimatická zmena je veľký problém ľudstva (ilustračná fotografia).
Nádrže s vodou v Barcelone sú poloprázdne: Krajina bije na poplach, chcú zabrániť najhoršiemu
Tragický prípad Émila († 2) vyvoláva mnoho otázok.
Smrť malého Émila († 2) šokovala krajinu: Vynárajú sa ďalšie otázky! Mrazivé, ako mohlo dôjsť k tragédii
Hasiči zasahujú po utorňajšom požiari historickej budovy burzy v centre dánskej metropoly Kodaň v stredu 17. apríla 2024.
Foto
Najhoršie obavy sa naplnili: Historická budova v Kodani sa rúca, pozrite si FOTO
Legendárny britský prírodovedec a moderátor David Attenborough.
Foto
Na záchranu planéty máme POSLEDNÚ šancu! Prírodovedec to videl na vlastné oči: Desivé svedectvo
Na snímke šarvátka hokejistov Slovenska (modré dresy) a Švajčiarska (biele dresy) pred striedačkou Slovenska v prípravnom zápase na májový svetový šampionát Slovensko - Švajčiarsko v Humennom.
Nemecko - Slovensko ONLINE: Sledujte prípravný hokejový zápas pred MS