Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
04.06.2020 08:00 | Správy
Špeciálny projektSponzorované

Ukáž sa! na Instagrame a vyhraj

Nadácia Slovenského olympijského a športového výboru a Slovenský olympijský a športový výbor pripravili pre mladých športovcov od 13 do 18 rokov špeciálnu výzvu. Ukážte sa na Instagrame a získajte zaujímavý finančný grant, ktorý Vám pomôže v rozvoji kariéry.

Prihláste sa a napodobnite Roberta Ruffíniho ml., ktorý sa stal víťazom grantového programu Ukáž sa! vlani. Mladým športovcom pomôže pri nadobúdaní komunikačných zručností na sociálnych sieťach aj populárny youtuber Expl0ited.

Vďaka Ukáž sa! sa Slovensko dozvedelo o unikátnom talente Roberta Ruffíniho ml. Venuje sa dvom športom, ktoré na prvý pohľad so sebou takmer nesúvisia – skoku do výšky a alpskému lyžovaniu. Atletiku má v génoch, veď jeho otcom je slovenský rekordér v skoku do výšky. K lyžovaniu sa dostal, keď mal osem rokov. Otec ho prihlásil do klubu, aby sa naučil správne lyžovať. Zimný šport ho začal baviť a začal ho kombinovať s atletikou. „Nie je náročné venovať sa obom športom. V zime lyžujem, v lete robím atletiku. Na lyžiarske sústredenia chodievam do Rakúska a pomedzi to trénujem atletiku. So školou sa dá športovanie tiež úplne v pohode skombinovať. V gymnáziu majú učitelia pochopenie pre moje aktivity,“ hovorí Róbert Ruffíni ml.

Najmä zimný šport je finančne náročný a financovanie nemôže byť iba na pleciach rodičov. Aj talentovaný športovec získaných 4000 eur z grantu Nadácie Slovenského olympijského a športového výboru investoval predovšetkým do skvalitnenia prípravy. „Snažím sa byť vynikajúcim športovcom. Veľmi som chcel zapojením sa do programu Ukáž sa! pomôcť mojim rodičom s financovaním mojich športových aktivít. Šport mi dáva veľa životnej energie, optimizmu a sily prekonávať všetky výzvy v živote,“ hovoril Robert Ruffíni ml.

Otvoriť galériu
Zdroj: SOŠV

Ruffíniho dnes môžu nasledovať ďalší mladí športovci od 13 do 18 rokov, stačí vyplniť do 21. júna prihlasovací formulár na stránke www.olympic.sk/ukazsa a po prihlásení počas dvoch prázdninových týždňov aktívne komunikovať na sociálnych sieťach. Na základe komunikácie i zápalu uchádzačov o grant pre šport následne vyberie správna rada Nadácie SOŠV 24 finalistov. Každý z nich má zaručených 1000 eur. Zároveň sa s nimi natočí video, ktoré bude súčasťou verejného hlasovania o víťaza Ukáž sa! „Nemusíš mať svetové úspechy, aby si sa mohol uchádzať o náš grant. Stačí, keď vieš svoju vášeň pre šport ukázať celému Slovensku a presvedčíš nás, že financie z grantu využiješ na to, aby si raz svetové úspechy dosiahol,“ znie hlavná myšlienka projektu.

Aj projekt Ukáž sa!, ktorého podporovateľmi sú aj Tipos, exkluzívny partner SOŠV, i Nadácia SPP, napĺňa jeden z cieľov Slovenského olympijského a športového výboru - podporiť mladých talentovaných športovcov. SOŠV pravidelne pomáha tým najtalentovanejším a vytvára im optimálne podmienky pre ich športovú prípravu s cieľom rozvíjať ich talent a eliminovať sociálne rozdiely. Tento rok podporil Ukáž sa! aj známy youtuber Expl0ited, vďaka ktorému sa účastníci dozvedia, či komunikujú správne na svojich sociálnych sieťach a čo môžu ešte vylepšiť.

Otvoriť galériu
Zdroj: SOŠV

Aktívny na sociálnych sieťach je nielen Expl0ited, ale aj úspešný atlét, olympijský víťaz v chôdzi z Ria de Janeiro 2016 Matej Tóth. „Sociálne siete sú podľa mňa veľmi dobrým komunikačným kanálom s fanúšikmi. Ich hlavnou výhodou je priamy zásah ľudí, ktorí sa o vás zaujímajú. Špeciálnou výhodou Instagramu je jednoduchosť. V dnešnej rýchlej dobe sa väčšine nechce čítať dlhé statusy. Fotka dokáže v sekunde povedať to, čo chcete. Na sociálnych sieťach vnímam pozitívne možnosť vzájomnej komunikácie aj s ľuďmi, s ktorými to inak nie je možné. Pre športovca je zaujímavá aj komerčná stránka sociálnych sietí. Má možnosť ponúknuť kvalitný obsah, osloviť tak široké publikum a to je pre firmy zaujímavé,“ povedal Matej Tóth.

Všetky informácie o grantovom programe Ukáž sa! sú na webe www.olympic.sk/ukazsa.

Viac k téme:
Súvisiace články:
Autor: Špeciálny projekt

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Na snímke šarvátka hokejistov Slovenska (modré dresy) a Švajčiarska (biele dresy) pred striedačkou Slovenska v prípravnom zápase na májový svetový šampionát Slovensko - Švajčiarsko v Humennom.
Nemecko - Slovensko ONLINE: Sledujte prípravný hokejový zápas pred MS
Na scenáristu nedá televízia dopustiť.
Foto
Andy Kraus zdolal jeden zo svojich najväčší strachov: Uf, to chcelo ale odvahu!
Ilustračné foto
V Keni sa zrútil vrtuľník s vedením armády: Hlásia mŕtvych! Trosky okamžite pohltili plamene
Ilustračné foto
Na západe zúri nebezpečné ochorenie: Slovensko tento rok láme rekordy, na zozname pacientov sú len tínedžeri
Generálny tajomník Severoatlantickej aliancie Jens Stoltenberg.
Šéf NATO na plné ústa: Ukrajina naliehavo potrebuje posilniť protivzdušnú obranu
Predseda vlády SR Robert Fico (Smer-SD).
Aktualizované
Fico odhalil plány: Koho navrhnú na post eurokomisára za Slovensko? Má to byť tento muž
Nájdete všetkých psíkov, ktorí majú zatvorené aspoň jedno oko?
Slováci, potrápte si hlavičky: Koľko psíkov má na obrázku zatvorené aspoň jedno oko?
Spomienkové zhromaždenie pri príležitosti 79. výročia oslobodenia Bratislavy.
Splnili sme sľub, vyhlásil Fico: Seniori si po novom prilepšia k dôchodku
(ilustračné foto).
Turci sa ešte nespamätali z minuloročného zemetrasenia: Prišla ďalšia rana! Krajina je v pozore
Na snímke minister dopravy a výstavby SR Jozef Ráž ml. (nominant Smer-SD) počas 3. chôdze NRSR k Programovému vyhláseniu vlády (PVV)
Kysucká diaľnica D3: Minister Ráž tvrdí, že stavať by mohli budúci rok
Radko Urbanyak
Foto
Spoznávate tohto malého chlapca? Z barmana sa stal televíznou hviezdou! Teraz vystupuje na obrazovkách
Vladimir Putin.
Hnev Kremľa: Kvôli úradom čelí partner Putinovej ex problémom! O čo ide?