Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
31.05.2020 11:42 | Šport | Futbal

Guľa si drží stopercentnú bilanciu: Svojich hráčov vychvaľuje do nebies

Skvelé ofenzívne predstavenie vyšperkované siedmimi gólmi. Futbalisti Viktorie Plzeň v sobotu rozstrieľali súperov z Mladej Boleslavi 7:1 a ich slovenský tréner Adrián Guľa (44) si naďalej drží čistý štít.

 Odvtedy, čo vo februári zasadol na lavičku päťnásobného českého majstra, ráta iba víťazstvá. Aktuálne bolo siedme v poradí a druhé po reštarte Fortuna ligy po koronavírusovej prestávke.

"Takto to vyzerá, keď hráčom chutí futbal. Hrali rýchlo a kompaktne. A silní boli aj v defenzíve, čo je veľmi podstatné. Perfektný výkon a zaslúžený výsledok, sme mimoriadne vďační za toto víťazstvo," uviedol Adrián Guľa v rozhovore na webe idnes.cz. Jeho zverenci viedli už v 23. min 2:0 po dvoch zásahoch Aleša Čermáka. Dvadsaťpäťročný stredopoliar po prestávke skompletizoval hetrik, to už Plzeň viedla 5:0. Neskôr bolo aj 7:0 pre favorita, až kým Jiří Klíma v 84. min z pokutového kopu neskorigoval na konečných 1:7 z pohľadu hostí. Skvelý výkon v domácom drese podal aj francúzsky útočník Jean-David Beauguel. Ku gólu pridal aj dve asistencie.

"Je dôležité, že aj hráči stredu poľa sa dostávajú do koncovky. Čermák je na seba náročný, preto sme radi, že si dal aj gólové výzvy. Je skvelé, že v krátkom čase premenil tri šance. Potom šiel dolu z ihriska, lebo zápas odohral v značnej intenzite a veľa toho nabehal," uviedol Guľa na adresu Čermáka. Pridal aj pár slov na adresu Beauguela, ktorý skóroval aj pred týždňom pri víťazstve na ihrisku Sparty Praha 2:1. "Je perfektné, že dáva góly a zároveň pracuje pre ostatných. Beauguel dobre funguje aj smerom dozadu. Pohybuje sa v správnych priestoroch a viaže na seba hráčov súpera. Budeme musieť zase niečo vymyslieť, aby sme boli aj naďalej produktívni."

 

Od redaktora 02 TV dostal bývalý tréner MŠK Žilina či slovenskej reprezentácie do 21 rokov otázku, či vysokým počtom gólov prípadne neurazili futbalového Boha do ďalších zápasov. Guľa sa len pousmial. "Hrá sa 90 minút a nie je podstatná koncentrácia na skóre a čas, ale na našu prácu. Vždy je dôležité hrať naplno, lebo chalani bojujú o svoje miesta. Skôr by sme futbalového Boha urazili, keby sme hrali na pol plynu...."

Aj česká najvyššia súťaž sa v tomto ročníku dohráva bez divákov na tribúnach, ale v Plzni vyskúšali novinku s nahratými chorálmi fanúšikov z reproduktorov. Púšťali ich počas zápasu, aby na štadióne simulovali futbalovú atmosféru. Čo na to vraví tréner Guľa? "Už po zápase na Sparte som hovoril, že je to lepšie ako ticho. Chorály nám pomohli. Najviac ma však potešilo, že fanúšikovia čakali na hráčov pred štadiónom. Ocenili ich výkon a poďakovali sa im. Bola to pre nich veľká odmena," zakončil Guľa pre idnes.cz.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: SITA

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

V okrese Liptovský Mikuláš potvrdili výskyt tuberkulózy. (ilustračná foto)
Chronický kašeľ ako nový štandard: Lekári trúbia na poplach! Čo sa to deje?
Škótsky premiér Humza Yousaf.
Škóti priznávajú porážku: Ambiciózny klimatický cieľ nesplnia, jednej veci sa ale nevzdajú
passing a truck
Poľskí poľnohospodári zúria! Blokujú hraničné priechody: Vláde posielajú jasný odkaz
Slovenskí hokejisti absolvovali ďalší prípravný duel pred MS v Česku.
Foto
Víťazná šnúra sa skončila: Slovenskí hokejisti vysoko podľahli Nemecku
Na archívnej snímke z 12. marca 2024 poľský premiér Donald Tusk.
Poľský premiér predpovedá: Najbližšie týždne môžu rozhodnúť vojnu na Ukrajine
Four kitchen gas stoves burning with natural gas
Slovenská a ukrajinská vláda sa stretli za jedným stolom: Počas rokovania padali jasné návrhy
Český premiér Petr Fiala.
Slováci vyzbierali pre Ukrajinu poriadny balík: Čo bude s peniazmi? Český premiér má riešenie
Medveď hnedý (ilustračné foto)
Ďalší útok! Medveď si urobil zálusk na 300-kilového býka: Dobytok vláčil po lúke
Legendárny český hokejový útočník Jaromír Jágr.
Foto
Fenomenálny Jaromír Jágr neprestáva udivovať: V českej baráži prepísal svetový rekord!
Airplane cabin during flight. Shallow DOF, selective focus.
HOROR na palube lietadla! Tehotná žena netušila, že jej manžel zomiera: Smutný záver
Premiér SR Robert Fico (Smer-SD) počas vyhlásenia po skončení 19. rokovania vlády SR.
Fico po summite v Bruseli ostal skeptický: S týmto návrhom zásadne nesúhlasí
Klimatická zmena je veľký problém ľudstva (ilustračná fotografia).
Nádrže s vodou v Barcelone sú poloprázdne: Krajina bije na poplach, chcú zabrániť najhoršiemu