Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
30.05.2020 15:35 | Správy | Zahraničné správy

Párik youtuberov si adoptoval chlapca z Číny: Zovrie vám hruď, keď zistíte, čo urobili

Pár youtuberov si adoptoval autistického Číňana, potom si to však rozmyslel!

Americký manželský pár youtuberov vyvolal na sociálnych sieťach pobúrenie po tom, čo oznámil, že adoptované autistické dieťa z Číny odovzdal inej rodine. Informoval o tom spravodajský web BBC.

Myka a James Staufferovci na YouTube zverejňovali videá o Huxleyho adopcii. Kanál, na ktorom rodina zdieľala svoje skúsenosti s novým prírastkom, sledovali státisíce odberateľov. Od roku 2017 uzatváral pár zmluvy so sponzormi a mal z videí príjmy. V utorok však manželia v sedemminútovom videu oznámili, že sa rozhodli štvorročné dieťa, ktoré si adoptovali z Číny v októbri 2017, umiestniť do inej rodiny. Diagnóza autizmu sa u dieťaťa podľa manželov potvrdila až po adopcii. Pár zároveň uviedol, že Huxley vyžadoval osobitnú starostlivosť a mal podľa nich problematické správanie, čo komplikovalo život v rodine so štyrmi ďalšími deťmi.

Niektorí fanúšikovia mali pre rozhodnutie manželov pochopenie, kritici ich ale obvinili, že dieťa využili k sebapropagácii. Obsah kanála The Stauffer Life, kde boli videá z rodinného života s Huxleyom, bol zmazaný.

 

Novinárka Sophie Rossová na twitteri uviedla, že ju správa o konaní youtuberov veľmi zarmútila. "Influencerka založila zbierku na adopciu syna, urobila si z toho svoju značku, zistila, že vyžaduje osobitnú starostlivosť, a tajne ho umiestnila do inej rodiny," napísala. Iný užívateľ na twitteri uviedol, že adoptované dieťa nie je pes, ktorého možno vrátiť do 14 dní, keď sa k majiteľovi nehodí.

Manželia začali zdieľať videá rodinného života na youtube v roku 2014 a postupne ich kanál získal vyše 700 000 odberateľov. O zámere adoptovať si dieťa z Číny informovali v júli 2016 a uviedli, že uvažujú aj o adopcii dieťaťa z Afriky.

Agentúra, ktorá adopciu zabezpečovala, im oznámila, že Huxley má poškodenie mozgu, uviedla Staufferová. Po prvotnom váhaní sa ale vďaka viere vraj rozhodli dieťa prijať. Náklady spojené s adopciou mali podľa nich pokryť príjmy zo sponzorovaných videí. Youtuberka tiež požiadala svojich sledovateľov o päť dolárov na pomoc so starostlivosťou o adoptovaného syna.

Video z cesty do Číny za Huxleyom videlo cez 5,5 milióna užívateľov. Rodina následne zverejnila rad ďalších videí o tom, ako sa dieťa začleňuje do rodiny. Staufferová tiež poskytla rozhovory časopisom, ktoré sa venujú tematike postihnutých detí a starostlivosti o ne. V septembri 2019 vo videu oznámila, že Huxleymu bol diagnostikovaný autizmus a podstupuje liečbu. Potom sa chlapec na spoločných videách už neobjavoval a tento utorok pár oznámil, že dieťa definitívne odovzdal inej rodine, kde sa bude mať lepšie. Agentúra sprostredkujúca adopciu podľa manželov neposkytla dostatok informácií o zdravotnom stave dieťaťa a lekári v USA dospeli nakoniec k záveru, že bude vyžadovať väčšiu asistenciu.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: ČTK

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Foto
Fantastická správa pre slovenskú reprezentáciu: Záujem o MS v Česku potvrdil ďalší NHL hráč!
Žilinčania si vybojovali postup do najvyššej súťaže.
Foto
Žilinčania to konečne dokázali: Po piatich rokoch sa vrátia do najvyššej súťaže
Harry dostal poriadny náklad: Kedysi niečo znamenal, teraz... Uf, toto tak ľahko nepredýcha
(ilustračné foto)
Gabriel ZNÁSILNIL tínedžerku pred tisíckami ľudí: Pozná svoj trest! Jej hrozné spomienky zabolia aj vás
2023. Postupne si Depp nechal narásť dlhšie vlasy.
Foto
Johnny Depp sa zmenil na nepoznanie: Schudol, ostrihal sa a OMLADOL!
Ilustračné foto
Expert prezradil, čo sa deje s vaším telom PRED SMRŤOU! Aj keď už človek nereaguje, stále môže... Tomu nebudete veriť!
Maďarský premiér Viktor Orbán.
Orbán sa búcha do pŕs: Keby nebolo národnej vlády, Maďarsko by už bolo po krk vo vojne, tvrdí
Potopené vozidlá na zaplavenej hlavnej ceste v Dubaji 17. apríla 2024.
Foto
Smutné správy z Dubaja: Hlásia ďalšie obete! Desivé detaily ich posledných chvíľ
Dominika Cibulková s mamou Katarínou.
Cibulkovej mama Katarína si rada zájde do dcérinho šatníka: TOTO si požičiava najviac!
Rozkošné zvieratká sa skoro prebrali zo zimného spánku.
Váš Tip
Sysle na Muránskej planine majú užitočných kamarátov: Aha, čím si vystlali brlohy!
Piatková nehoda sa stala v Jasenskej doline vo Veľkej Fatre.
Prvý Turbus tohtoročnej turistickej sezóny vyštartuje už cez víkend: Kde sa na ňom budete môcť odviezť?
Woman stretching in bed after wake up. Beautiful girl enjoying morning light.
Ustielate si ráno posteľ? Robíte obrovskú chybu! Odborníci prezradili NECHUTNÉ tajomstvo